Ryktesaker, uke 22

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 2. juni

22.30: Casemiros fremtid i United-trøya er usikker. Fabrizio Romano skriver på X søndag kveld at United kommer til å vurdere tilbud på midtbanespilleren. Det er som meldt mange ganger tidligere interesse fra Saudi-Arabia. Avslutningsvis skriver Romano at det først må avgjøres om Ten Hag blir eller ikke og at avgjørelsen er nært forestående.

21.10: Jadon Sancho stod igjen som tapende part i Champions League-finalen mellom Real Madrid og Dortmund lørdag. Engelskmannen har tidvis vist sitt gamle jeg under utlånet til Dortmund og ifølge Mirrors John Cross skal 24-åringen være klar til å returnere til United. Det er kun en hake; kun hvis Erik ten Hag ikke er manager for United neste sesong. 

Dortmund har ønske om å signere kantspilleren permanent, men Uniteds prisforlangende på £50 millioner er et stort minus for at den tyske klubben skal få til en avtale. 

15.50: 18 år gamle Daniel Kelly ligger akkurat i vannskorpa til å slå gjennom på Celtics A-lag. Nå skriver skotske Record at United er blant lagene som følger den spennende midtbanespilleren for å se om det er mulig å hente ham til klubben. De er imidlertid ikke de eneste med Tottenham, Leverkusen og Bologna også på interesselisten rundt 18-åringen.

Daniel Kelly.

14.55: Alejandro Garnacho har vært aktuell for Argentinas tropp til sommerens OL i Paris. Det argentinske fotballforbundet skal nå ha fått beskjed om at United ikke vil slippe juvelen til sommerens OL og at det holder at Garnacho skal delta i Copa America for Argentina, det skriver Gaston Edul på X.

14.50:  Ryktene begynner å ta seg litt opp rundt Bruno Fernandes sin fremtid på Old Trafford. Både Bayern München og Barcelona skal i følge portugisiske O Jogo og A Bola følge nøye med på United-kapteinens fremtid der Bayern er lengst fremme i prosessen og skal planlegge et fremstøt etter samtaler med Fernandes' agent Miguel Pinho.   Barcelona på sin side skal foreløpig være utforskende i sin interesse.

13.15  Vi tar med at The Suns Alan Nixon (her gjengitt av MEN), som har vist seg å være troverdig når det kommer til overganger i Football League, melder at Shrewsbury er interessert i 20 år gamle Radek Vitek. Den tsjekkiske keeperen var denne sesongen utlånt til Accrington i League Two og er nå ønsket på nivået over i League One. Det skal være snakk om et nytt utlånt.

11.35: United skal være interessert i Wolverhampton-angriper Matheus Cunha, det skriver Sunday Mirror. Den brasilianske skal bli sett på som en mulig erstatter for Anthony Martial som forlater klubben ved månedsskiftet. 

Matheus Cunha feirer scoring mot WBA.
Matheus Cunha.

25-åringen har kun vært i Wolves i en sesong og scoret 14 mål på sin første sesong på Molineux. Ifølge Mirror skal prislappen på Cunha ligge på £60 millioner.

I den samme saken skriver Mirror om interesse for Mohammed Kudus, en spiller Ten Hag kjenner fra tiden i Ajax. 

09.15: Vi starter søndagen med at Monacos midtbanespiller Youssouf Fofana har blitt gjort tilgjengelig for salg, noe som har gjort at United og en rekke andre klubber skal være på alerten. 

Ifølge Goal skal Monacos prisforlangende være på rundt £20 millioner og klubben fra fyrstedømmet ønsker å selge 25-åringen nå med ett år igjen av kontrakten. Midtbanespilleren, som skal spille EM for Frankrike har selv uttalt at han har pratet med klubben og at han ikke har noe i mot å være et år til, men at han ikke ønsker å forlenge kontrakten.

Lørdag 1. juni

16.34. Det meldes fra flere hold i dag at Tosin Adarabioyo ser ut til å være på vei til Chelsea, og ikke Newcastle eller Manchester United. 

Chelsea-journalist Jacob Steinberg i The Guardian skriver at det å hente Adarabioyo eventuelt kan få fortgang på avgangen til Trevoh Chalobah, forsvarsspilleren som United har blitt koblet til denne uka.

Trevoh Chalobah.

10.51: Spanske AS skriver at en del klubber tok kontakt med Xavi i forbindelse med at han først annonserte i januar at han skulle slutte i Barcelona, og United nevnes blant klubbene som på veldig uformelt vis forhørte seg med midtbanelegenden.

Det er ingen indikasjoner i saken på at det har vært noe nylig kontakt, men det blir heller ikke presisert akkurat når det skjedde. Ajax og AC Milan skal også ha vært i kontakt med ham.

09.34: Jesco von Eichmann fra Sky Germany sier til Sky Sports News at en permanent overgang til Dortmund virker urealistisk for Jadon Sancho. Totalpakken er for dyr for Champions League-finalisten, og hvis han skal tilbake til Dortmund, så må det trolig være på et nytt lån – eventuelt da med en kjøpsopsjon, ifølge Von Eichmann.

09.23: Sport Witness videreformidler en sak fra portugisiske O Jogo om at Benfica-stopper António Silva – som av fotballobservatoriumet CIES blir vurdert som den mest verdifulle spilleren i portugisisk fotball – linkes til både PSG, Real Madrid og Manchester United. 

De skriver at det er mest sannsynlig at det er Manchester United som vil gjøre et forsøk på å hente 20-åringen. 

Silva har en utkjøpsklausul på 100 millioner euro (85,2 millioner pund i nåværende kurs), og det er forventet at Benfica ikke vil slippe ham mye billigere enn det.

Stopperen har allerede nesten et tosifret antall A-landskamper for Portugal.

Fredag 31. mai

20.00: Hansi Flick, Barcelonas nye trener, skal ha gitt klar beskjed internt om at midtstopperen Ronald Araujo ikke er til salgs i sommer. Det skriver den Barcelona-baserte avisen Sport.

United er en av flere storklubber som har blitt koblet til uruguyaneren den siste tiden. 

17.55: Ikke en spiller, men: Mark Critchley i The Athletic hevder Manchester United er i ferd med å hente fysioterapeuten Jordan Reece fra Arsenal. 

Reece blir i så fall den andre United henter fra Arsenals medisinske støtteapparat etter at de i fjor sommer hentet Gary O'Driscoll.

16.17: Manchester United hadde knapt venstrebacker til rådighet i 2023/24-sesongen, og dette ønsker klubben å gjøre noe med, ifølge talkSPORT. Radiostasjonen hevder United er interessert i Bournemouth-backen Milos Kerkez

20-åringen fra Ungarn gikk gradene i AC Milans akademi før han gikk til AZ Alkmaar. Han forlot nederlenderne til fordel for Bournemouth i fjor sommer og gjorde sine saker godt for The Cherries, som endte på 12. plass i Premier League. 

Milos Kerkez.

14.10: Lyon, Marseille og Besiktas er blant klubbene som ønsker å hente Anthony Martial når kontrakten med United nå går ut, melder Sky Sports. Det skal også være interesse fra klubber i Saudi-Arabia, MLS og Mexico.

13.25: Litt mer om Trevoh Chalobah: Evening Standard skriver at United er interessert i 24-åringen, og at Chelsea vil være villige til å lytte til bud på ham i sommer. Det er imidlertid mer usikkert om United vil gå med på betale 25 millioner pund, som er prisen Chelsea skal ha verdsatt ham til.

08.00: United vurderer å gjøre et framstøt på Trevoh Chalobah, melder Independent. Chelsea kan angivelig være villige til å selge midtstopperen i sommer, og skal ønske seg rundt 25 millioner pund ved et potensielt salg.

Torsdag 30. mai 

20.40:  United har sikret seg enda en lovende unggutt. Silva Mexes Tyler-Earnshaw er klar for United og er hentet fra Ipswich. 14-åringen har sin forse fremover i banen, likt som sin far, Robert Earnshaw som tidligere har spilt Premier League for West Bromwich og Derby.

19.35: Evertons prisforlangende for midtstopper  Jarrad Branthwaite kan bli et hinder for en mulig overgang til Manchester United denne sommeren, det skriver Rob Dawson for ESPN

21-åringen blir verdsatt høyt hos de blå fra Liverpool og priskravet skal ligge på så mye som £75 millioner. Det kan potensielt gjøre det vanskelig for United som har et stramt budsjett i sommerens overgangsvindu.

18.40: Erik ten Hag ser ut til å miste en viktig del av støtteapparatet. Benni McCarthy er ifølge Daily Mirror på vei ut ettersom han ikke vil bli tilbudt ny kontrakt og sørafrikanerens kontrakt utløper i slutten av juni. 

Angrepstreneren fikk mye av æren for Marcus Rashfords for forrige sesong, og virker til å være en godt likt og respektert mann i Erik ten Hags støtteapparat.

18.25: Irene Guerrero har ikke slått til for Uniteds kvinnelag etter at hun ble hentet fra Atletico Madrid i september 2023. På en hel sesong under Marc Skinner endte den spanske landslagsspilleren med kun fire kamper og nå ser det ut som om det blir med kun den ene sesongen i United-drakta for den nå 27 år gamle midtbanespilleren.

Mexicanske SDP Noticias skriver nemlig at Tigres er i avanserte forhandlinger om en overgang for Guerrero. Hun vil i så tilfelle bli den andre spanske verdensmesteren som tar turen til den mexicanske klubben etter at Jennifer Hermoso tidligere har gått til samme klubb. 

17.30:  Det har kommet sprikende rapporter rundt Uniteds andrekeeper Altay Bayindir denne torsdagen. I tyrkisk presse har det blitt skrevet at keeperen kommer til å forlate United og skrive en femårskontrakt med skotske Celtic.

Dette har senere blitt avvist av Daily Mails Chris Wheeler som skriver på X at hans kilder benekter at det er noe i de tyrkiske skriveriene. Wheeler skriver videre at Bayindir iløpet av sommeren kommer til å bestemme seg om han vil forbli Uniteds nummer to eller søke nye utfordringer.

13.00: Ifølge talkSPORT er United selvsikre på at de skal signere Michael Olise fra Crystal Palace denne sommeren. Olise har vært tungt linket til United de siste månedene og nå skal altså interessen ha eskalert. 

Crystal Palace har, ifølge rapporter, satt en prislap på 60 millioner pund på unggutten. 

Overgangsvinduet åpner fredag 14. juni. 

UNITED-AKTUELL: Olise linkes heftig til United om dagen.

10.00:  Fabrizio Romano skriver på X at Thomas Tuchel ønsker å komme tilbake i managerstolen allerede denne sommeren dersom det dukker opp en god mulighet. Videre skriver overgangsguruen at tyskeren er på lista over navn som er aktuell for United-jobben dersom Erik ten Hag forsvinner. Romano legger også til at Tuchel er veldig interessert i en retur til Premier League.  

08.30: God morgen! Vi starter ryktespalten med en tenåring fra Skottland, nemlig Archie Gray. Leeds-spilleren har spilt så og si alt av kamper for Leeds i år og nå skal United være en av flere som er interesserte i å sikre seg signaturen til 18-åringen. Det skriver Daily Express, her gjenngitt av Sky sports.

  Liverpool, Arsenal og Bayern München skal også følge med på unggutten. 

Onsdag 29. mai

20.26: Mer om Evertons Jarrad Branthwaite: I rapportene vi gjenga tidligere i dag ble det snakket om enda høyere summer, men Jamie Jackson i The Guardian skriver at Everton er åpne for å selge om de får 60-70 millioner pund.

17.09: United og Bayern har blitt koblet til enkelte av de samme trenerne (i tillegg til at Ten Hag tidligere i vår ble koblet til Bayern), så vi tar dette med selv om det har vært åpenbart en stund nå: Bayern München har bekreftet at Vincent Kompany er klubbens nye hovedtrener. 

16.31: Cupfinalehelten Lucía García ser ut til å forlate United, mens United skal ha hatt samtaler med rogalending om overgang, ifølge BBC. Les mer i egen sak her.

15.35: I motsetning til det som ble nevnt fra The Sun tidligere i dag, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News at Everton uansett ikke vil selge Jarrad Branthwaite med mindre deres priskrav på midtstopperen blir møtt. Merseyside-klubben skal angivelig verdsette ham til mellom £70 og £80 millioner.

Sky Sports har også omtalt Uniteds interesse for Branthwaite denne onsdagen, og hevder på sin side at han skal være verdsatt til et sted mellom £60 og £70 millioner.

08.20: Mer fra The Sun denne morgenen: Harry Maguire skal ha et klart ønske om å bli værende i Manchester United gjennom sommeren, uavhengig av hvem som er manager neste sesong. Midtstopperens kontrakt går ut om ett år, men han vil ha samtaler med klubben i løpet av sommeren.

08.15: Skal vi tro The Sun så er Manchester United i førersetet i kampen om Jarrad Branthwaite i sommer, og kan sikre seg midtstopperen for ikke mer enn £40 millioner. Everton skal i utgangspunktet ønske seg £80 millioner for 21-åringen, men kan angivelig se seg nødt til å selge for langt mindre på grunn av klubbens økonomiske situasjon.

Tirsdag 28. mai

16.20: Casemiro kan bli solgt til Saudi-Arabia sommer, og ifølge GOAL Brasil er 32-åringen på radaren til både Al-Nassr, Al-Ahli og Al-Qadisiyah. Nettstedet skriver også at Manchester United skal ønske seg 30 millioner pund for brasilianske midtbanespilleren.

16.10: I likhet med Bild i går, skriver også både ESPN og Daily Mail nå at Borussia Dortmund er interessert i Mason Greenwood. Bundesliga-klubben vil bestemme seg om de skal komme med et framstøt etter lørdagens Champions League-finale.

12.46: Mundo Deportivo omtaler United som et av lagene som er interesserte i å hente Xavi Simons på lån fra PSG.

RB Leipzig (hvor han har vært på lån denne sesongen), Barcelona, Bayern München, Chelsea og Newcastle nevnes også.

PSG kommer ikke til å ville selge Simons denne sommeren, fordi en permanent overgang vil bety at de må dele profitten med PSV. PSG skal ha forsikret 21-åringen om at han vil være en del av PSG-laget neste sesong, men spillerens eget ønske skal være å spille for Barcelona, hvor han var som unggutt i akademiet.

Alt i alt er det lite i artikkelen som tyder på at noen overgang til United er spesielt aktuelt, og en kan jo undre seg på om Uniteds navn bare er dratt inn for lesertallenes skyld.

08.12: Denne er egentlig noen dager gammel, men ifølge danske Tipsbladet.dk er United blant klubbene som følger med på den danske 18-åringen Amin Chiakha, som United møtte i UEFA Youth League i høst (han scoret i hjemmekampen mot United).

Juventus, Ajax, Manchester City og flere klubber og i Tyskland, Nederland og Frankrike følger også med på angrepsspilleren.

Chiakhas kontrakt går ut om halvannet år, ifølge avisa, noe som gjør en overgang denne sommeren mer sannsynlig.

Mandag 27. mai

16.44: Mye tyder på at fremtiden til Mason Greenwood ikke ligger i Manchester United, og sjansen er stor for at han forlater United permanent i sommer (som skrevet i rykteoppdateringen kl. 08.06). Ifølge den tyske avisen Bild er Greenwood nå en spiller som diskuteres internt i Borussia Dortmund. 

Bild skriver, i en sak bak betalingsmur, at Greenwood kan bli «den nye Jadon Sancho», dersom Sancho ikke blir værende. Sancho er som kjent på lån i Dortmund. 

Greenwood har på sin side vært på lån i Getafe denne sesongen. Søndag spilte han sin siste kamp der, og nå skal en rekke toppklubber være interessert i engelskmannen.

15.41: I et intervju med Daily Telegraph ble Jean-Clair Todibo, som har imponert stort i et Nice-forsvar som slapp inn færrest mål i Ligue 1 denne sesongen, spurt om ryktene om interesse fra Manchester United og Tottenham. 

– Jeg vil ærlig talt ikke snakke [om fremtiden] på grunn av min respekt for fansen her, og for klubben også. Men ja, vi har hatt en liten diskusjon, siteres 24-åringen på. 

I intervjuet forteller Todibo også om da han var på prøvespill i United i en uke i februar 2016, da Marcus Rashford debuterte med to mål i Europa League.

– Det var en god erfaring. Jeg oppdaget litt hvordan den profesjonelle [fotball]verdenen var.

13.03: Roberto De Zerbi som Ten Hag-erstatter hvis nederlenderen må gå? Flere aviser melder om at United har forhørt seg. Les mer i egen sak her

Jean-Clair Todibo.

10.48: Vi har i en egen sak skrevet litt om sesongevalueringen som potensielt kan koste Erik ten Hag United-jobben, og om at det kan se ut til at det står mellom to navn i forbindelse med Chelsea-jobben, og at Kieran McKenna ikke er blant dem.

08.06: Mason Greenwood har tatt farvel med Getafe, i alle fall for denne gang (siden det har vært spekulasjoner om at det kan bli et nytt Getafe-lån), og det ble ingen drømmeavslutning siden Getafe gikk fra 1-0 mot Mallorca til 1-2-tap like før slutt, og siden Greenwood gikk målløs av banen igjen. 

Han gikk målløs av banen i ni av sine ti siste kamper for Getafe.

Fabrizio Romano skriver at Uniteds plan fortsatt er tydelig om at planen er å selge Greenwood denne sommeren.

Powered by Labrador CMS