Lucía Garcías champagnefeiring på Wembley etter å ha blitt tomålsscorer i FA-cupfinalen (4-0 mot Tottenham Hotspur). 12. mai 2024.

Cupfinalehelten ser ut til å forsvinne – mens norsk angrepsspiller kan være på vei inn

Publisert Sist oppdatert

Spanske Lucía García scoret to mål i kvinnelaget sin FA-cupfinale for noen uker siden, og leverte generelt en meget solid sesong for United. 

Det har vært spekulasjoner om en overgang til Mexico en stund, og det siste døgnet har det tatt seg ytterligere opp, og nå skriver svært troverdige BBC-journalisten Emma Sanders at García er på vei til den meksikanske mesteren Monterrey.

I så fall forlater 25-åringen United etter to sesonger i klubben. Kontrakten hennes går ut i sommer, og planen hennes skal ha vært å bli værende, men hun har blitt tilbudt en svært luktrativ lønn i Monterrey, og papirarbeidet blir nå fullført for kantspilleren.

García har scoret 16 mål på sine 60 kamper for klubben fra sin kantposisjon, inkludert mål i kvartfinalen, semifinalen og finalen (x2) i FA-cupen denne sesongen. Hun scoret også vinnermålet på overtid mot Manchester City forrige sesong som sikret minst andreplass, og førte til at kampen om ligagullet levde helt inn i den siste serierunden.

Lucía García jubler etter å ha scoret seiersmålet på overtid mot Manchester City, 21. mai 2023.
García-jubel etter overtidsmålet mot City i mai 2023.

Norsk spiss inn?

Om García forsvinner ut, så kan det nok fort komme en offensiv spiller inn også, og United skal ha identifisert alternativer som kan komme inn, ifølge BBC-artikkelen. 

Sanders trekker frem et navn, og det er norske Elisabeth Terland, som også er på utgående kontrakt. United skal ha hatt samtaler med Brighton-spissen, men det skal være en rekke klubber som er interessert i henne, og det mulige forsøket på å hente 22-åringen er i en tidlig fase.

Terland scoret 13 mål på 22 ligakamper denne sesongen (inkludert ett mål mot United), og ble med det kun slått av suverene Khadija Shaw i kampen om toppscorertittelen i ligaen.

I Brighton er Terland lagvenninne med de tidligere United-spillerne Sophie Baggaley og Maria Thorisdottir.

Spissen fra Nærbø har spilt seniorfotball for Bryne, Klepp og Brann før hun i 2022 dro til Brighton. Hun har over 30 landskamper for Norge.

Elisabeth Terland jubler for mål mot Leicester, 24. mars 2024.
Elisabeth Terland etter en av sine mange scoringer for Brighton.
Powered by Labrador CMS