Montasje: Erik ten hag hilser på Sir Jim Ratcliffe etter FA-cupfinaleseieren mot Manchester City, og Erik ten Hag som løfter troféet. 25. mai 2024.

ESPN:

– En endelig avgjørelse er ikke tatt

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag kunne lørdag løfte FA-cuptroféet etter å ha slått Pep Guardiolas Manchester City i finalen, men nederlenderen frykter fortsatt at han kan få sparken etter ledelsens evaluering av sesongen, skriver Rob Dawson i ESPN

LES OGSÅ: The Athletic: – Klubben vil etter en grundig gjennomgang til uka ta en avgjørelse

Klubbens evaluering vil finne sted denne uka, og Dawson skriver at Sir Dave Brailsfords evalueringer i andre idretter vanligvis har tatt rundt fire dager å fullføre.

Brailsford, Sir Jim Ratcliffe og den nye tekniske direktøren Jason Wilcox er fast bestemte på å evaluere alle aspekter av Uniteds sesong, inkludert hvor godt Ten Hag har levert, og hans fremtid. 

Klubbkilder forteller ESPN at en endelig avgjørelse ikke har blitt tatt, og heller ikke kommer til å bli tatt før evalueringen er gjennomført.

Ifølge kilder vil den endelige avgjørelsen bli basert på hva som har blitt prestert på fotballbanen, men også om Ten Hag vil passe inn i klubbens nye lederstruktur, inkludert om han vil akseptere en redusert rolle innenfor spillerrekruttering.

Sir Jim Ratcliffe, Erik ten Hag og Sir Dave Brailsford på Carrington.

Ten Hag ønsker å bli værende, men United har holdt uformelle samtaler med representantene til Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna og Thomas Frank, ifølge ESPNs kilder.

Kilder utenfor United forventer at Ten Hag får sparken, ifølge Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

At United kvalifiserte seg til Europa League, gjør for øvrig at kompensasjonen som må betales ut blir høyere hvis Ten Hag blir sparket enn den ville blitt uten spill i Europa.

Flere: McKenna er nå uaktuell for Chelsea

Tidligere United-trener Kieran McKenna er et av navnene som har blitt koblet til United-jobben hvis Erik ten Hag skulle få sparken, men han har også blitt sterkt koblet til både Chelsea og Brighton.

Ifølge The Athletic er ikke McKenna lenger aktuell for Chelsea, og Leicesters Enzo Maresca og Brentfords Thomas Frank (som også altså har blitt koblet til United-jobben) nå fremstår som hovedkandidatene til Chelsea-jobben.

McKenna har sørget for Ipswich-opprykk to sesonger på rad, og dermed skal traktorgutta spille i Premier League kommende sesong.

The Guardians Jacob Steinberg, journalisten som fredag skrev at Erik ten Hag var ferdig i United uavhengig av resultatet i FA-cupfinalen, formulerer det på en slik måte at det kan virke som om det er McKenna som har trukket seg fra Chelsea-diskusjonen. Steinberg har fulgt Chelsea tett de siste årene, og har vanligvis bedre kilder i den leiren enn hos United.

Det har blitt spekulert i at McKenna vil foretrekke United-jobben, og nordiren vokste opp som United-fan, men enn så lenge ser det uansett ut til at Uniteds evaluering må gjennomføres før vi får noen svar på om jobben i det hele tatt kommer til å bli ledig.

Powered by Labrador CMS