Montasje: Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford.

DAILY MAIL:

– Ratcliffe har ansatt et firma til å ta ansvar for restruktureringen av klubben – nær en fjerdedel av de ansatte kan bli kuttet ut

Publisert

Det er ventet å skje en del omveltninger i Manchester United de kommende månedene etter at Sir Jim Ratcliffe og INEOS for en stund tilbake fikk det formelle grønne lyset i overtakelsen av 25 prosent av klubbaksjene.

Tirsdag skriver Matt Hughes i Daily Mail at Ratcliffe har gitt hovedansvaret for restruktureringen av klubben til firmaet «Interpath Review».

Regnskapet fra andre kvartal viser at Manchester United hadde utgifter på 95 millioner pund tilknyttet klubbens ansatte. Det er en økning på nesten 20 millioner pund sammenlignet med fjorårssesongen.

En av Interpaths hovedoppgaver blir ifølge Hughes å se på hvordan United kan få kuttet kostnadene tilknyttet nettopp den posten.

Arbeidet til Interpath skal ifølge Daily Mail foregå i to omganger. Først skal de ta for seg klubbens «business»-kostnader, det være seg reiseutgifter eller kontrakter med eksterne aktører.

Videre skal firmaet se på ansattutgifter, og Hughes skriver at det trolig kan ende med en reduksjon på mellom 20 og 25 prosent av klubbens ansatte. Ratcliffe og INEOS skal imidlertid ikke ha satt seg et konkret mål rundt akkurat det.

Ifølge Daily Mail har United om lag 1100 klubbansatte, mens andre storklubber som Liverpool (900), Tottenham (750), Manchester City (720) og Arsenal (700) har betydelig færre.

Powered by Labrador CMS