En purung Alejandro Garnacho feirer et mål fra da han spilte i akademiet.

AKADEMIDIREKTØREN DELER SPESIELL DETALJ OM GARNACHO-SIGNERINGEN:

– Om barna mine ikke hadde sluttet å krangle, tror jeg ikke Alejandro hadde endt opp her

Publisert Sist oppdatert

Han har rukket å trollbinde Old Trafford-publikummet ved en lang rekke anledninger siden han for alvor slo seg opp på førstelaget høsten 2022.

Alejandro Garnacho feirer mål.
I FYR OG FLAMME: Alejandro Garnacho har i aller høyeste grad rukket å bli en en uvurderlig nøkkelspiller på Drømmenes Teater.

Det foreløpig siste kunstverket ble produsert forrige helg, da Alejandro Garnacho scoret to ganger i 3-0-seieren mot West Ham.

Snaue tre og et halvt år er gått siden den da 16 år gamle argentineren ble hentet fra spanske Atletico Madrid.

I et intervju med Manchester Uniteds offisielle klubbside deler akademidirektør Nick Cox historien om ervervelsen av Garnacho.

– Vi var på jakt etter en kantspiller i besittelse av noen spesielle kvaliteter og et spesielt type temperament. Rekrutteringsteamet saumfarte samtlige kantspillere i det aldersspennet i Europa, og vi forsøkte å identifisere det talentet som ville passe best i klubben, forklarer Cox.

 – Alejandro toppet den lista, legger han til.

Les supporterklubbens intervju med fotografen som knipset dette bildet av Garnacho, Kobbie Mainoo og Rasmus Højlund søndag:

Etter å ha «kontrollsjekket» Garnachos kvaliteter opp mot en rekke andre talenter, startet klubben arbeidet med å lokke vidunderbarnet til Drømmenes Teater. Koronaviruset gjordet imidlertid saken krevende.

– Det er der det begynner å bli gøy. Jeg fikk jobben med å presentere klubben for Alejandro, agenten og familien hans, og jeg fikk ansvaret for å overbevise han om at dette var en fantastisk mulighet for hans utvikling. Jeg måtte imidlertid gjøre det fra soverommet via en videolink, og jeg måtte bruke en oversetter, erindrer Cox.

Hjemme hadde Uniteds akademidirektør to gutter, som ifølge Cox selv var nær ved å «velte» hele overgangen.

– Mine to sønner var 14 og 10 år, og jeg husker livlig at de kranglet med hverandre samtidig som jeg forsøkte å signere Garnacho. Jeg forteller de fortsatt den dag i dag at dersom de hadde fortsatt å krangle, ville vi sannsynligvis ikke fått Alejandro hit, ler Cox.

Intervjuet med Cox inneholder mye interessant om Uniteds unge argentiner. Les det i sin helhet her.

Søndagens prestasjon mot West Ham fikk også Uno-gjengen til å hente frem superlativene.

Powered by Labrador CMS