Antony, Garnacho og Rashford fra ulike kamper satt sammen i et bilde.

KOMMENTAR:

«Noen blir nok uansett misfornøyd, så hva gjør du nå, Erik?»

Publisert

Lille speilet på veggen der, hvem plukker Erik ten Hag ut til å spille kampen her?

Erik ten Hag forbereder nå laget sitt til torsdagens bortekamp mot Wolverhampton i Premier League, og det er et par store spørsmål knyttet til laguttaket. 

Spesielt gjelder det valget av kantspillere.

Dette er ikke et dilemma Erik ten Hag selv har skapt, men som er påført ham av Marcus Rashfords dårlige vurdering og unødvendige bytur.

Vi ble heller ikke spesielt mye klokere av den åpne delen av Ten Hags pressekonferanse onsdag, men jeg bet meg merke i at Ten Hag aldri svarte direkte på spørsmålet om Rashford virkelig er med igjen.

– Jeg antar at Rashford er med i troppen, men er André Onana det? Og er det for tidlig for Mason Mount, spurte journalisten.

– Mason Mount – ja, det er for tidlig, men Andre Onana er tilbake igjen, var svaret fra sjefen sjøl.  

Ingenting direkte om Rashford, altså.

Jeg mener selv at det kanskje mest fornuftige hadde vært å fortelle rett ut om Rashford lå an til å starte eller ikke, siden vi nå kommer i en situasjon hvor akkurat den delen av laguttaket vil få all oppmerksomhet torsdag kveld - og Ten Hag så igjen må svare på det. Uansett om han sender Rashford utpå fra start eller lar ham begynne kampen på benken.

KOMMENTATOR: Ansvarlig redaktør Dag Langerød.

Men uansett hva han velger så blir det feil, i alle fall for en del, slik jeg leser situasjonen.

Helt personlig er jeg mest der at jeg virkelig tror at Marcus Rashford-bytursaken ble lagt død internt da spilleren, etter møter med Ten Hag og INEOS mandag, tok ansvar for handlingene sine. 

Da ble det samtidig, ifølge rappportene, skrevet at han er tilbake i trening med resten av laget – og aktuell mot Wolves.

Men hva betyr det egentlig?

For meg betyr det egentlig at vi er tilbake der vi var for én uke siden – at Rashford er fullt og helt med gruppa, at han vel da har vært det siden mandag, at bytur-saken er lagt død og at Rashford derfor kommer til å starte mot Wolves på venstrekanten – fordi det gjør United best.

Det lever jeg også godt med, at spilleren som stod med målpoeng i hver av sine fire siste kamper, kommer inn på laget igjen.

Å straffe Rashford ytterligere med en vraking torsdag burde i så fall vært kommunisert utad i forkant, som jeg er inne på over. Det bør ikke nå komme som noe nytt i saken som vi da plutselig erfarer torsdag kveld, noe som bare bidrar til at dette fortsetter å surre i media.

Hadde du spurt meg for én uke siden så ville jeg soleklart fastslått at Uniteds beste offensive oppstilling var med Alejandro Garnacho til høyre, Bruno Fernandes sentralt, Rashford på venstresiden og Rasmus Højlund på spissplass.

Legg da til at United og Ten Hag understreker at Rashford-saken er lagt død, at spilleren var soleklart i 11eren for bare én uke siden og med mindre han av en eller annen grunn da ikke har fått trent særlig denne uka, så er det mest naturlige valget - i mine øyne - at han starter torsdag.

Samtidig kommer man ikke unna at Rashford skuffet de fleste, visstnok også lagkamerater, med oppførselen sin i Belfast. 

Er det da mer rett at han må vente på sjansen fra benken og forsøke å ta vare på den når han neste gang kommer innpå?

Ten Hags alternativer er jo Antony, som både scoret og hadde målgivende sist, hans første målpoeng for sesongen og lot det skinne gjennom hvor mye nettopp det betød for ham med en følelsesladet feiring.

Jeg noterte selv at brassen var involvert i seks store sjanser, noe som er en soleklar forbedring, selv om prestasjonen også var krydret med en del mindre gode valg og inngripener.

Jeg mener at kampen var en sjelden opptur for brassen i det som har vært en svært vanskelig sesong for ham både på og utenfor banen.

Da blir det jo galt om han skal vrakes for å få Rashford inn igjen, gjør det ikke? Hvis det er én gang man bør gi ham sjansen igjen så er det nettopp etter en opptur som det, eller? Vil ikke det være et viktig signal overfor resten av gruppa - at man skal få fornyet tillit hvis man utgjør en positiv forskjell?

Det tredje kantalternativet er Alejandro Garnacho, som var litt i sin egen verden mot Newport, og mest imponerte ved om og om igjen ta valg som vel ikke kan sies å være til lagkameratenes beste. 

Jo da, Garnacho har spilt det meste i det siste på en av kantene, men med Rashford tilbake er det da automatikk i at han burde få sjansen på ny, etter at han var den tredje svakeste i kampen mot League Two-laget?

Det kan argumenteres for flere løsninger her, både Garnacho/Rashford, Antony/Garnacho og Rashford/Antony, men har Rashford trent sammen med de andre denne uka så ville jeg satt ham inn igjen. 

Så mye dårligere kan han ikke ha blitt av en bytur i Belfast, den saken er også lagt død og da mener jeg at Garnacho, Bruno, Rashford og Højlund bør starte - selv om det går ut over Antony og Rashford da nok returnerer raskere enn det en del setter pris på etter sin uprofesjonalitet.

Powered by Labrador CMS