Martínez og Argentina til Copa America-finale: - Tilstedeværelsen hans var enorm

Det er ikke bare bare å score mål på Lisandro Martínez & co. Natt til onsdag holdt Argentina nullen for fjerde gang i Copa America. 

Publisert Sist oppdatert

Det la grunnlaget for at argentinerne tok seg til nok en Copa America-finale. Canada ble slått 2-0 i semifinalen og dermed er regjerende mester Argentina klare for å forsvare tittelen. 

Lionel Messi og Julian Alvarez scoret målene i seieren. 

United-stopper Lisandro Martínez, som fikk store deler av forrige sesong ødelagt på grunn av skader, var nok en gang i hjertet av Argentina-forsvaret.

Igjen bidro han til at Argentina holdt buret rent, noe de har gjort i fire av fem kamper så langt i mesterskapet. 

Lisandro Martínez (nederst i midten) og hans stoppermakker Cristian Romero (til høyre) har hatt et meget godt Copa America så langt.

Bare i kvartfinalen mot Ecuador slapp de inn mål, og det ble med det ene. I alle de andre kampene har motstanderen gått målløse av banen. Martínez spilte hele kampen for Argentina. Hans United-kollega, Alejandro Garnacho, så hele oppgjøret fra benken.

United-stopperen fikk en 7er på ESPN sin spillerbørs.

- Han er kanskje den minste spilleren på banen sammen med Messi, men tilstedeværelsen hans var enorm. Ved siden av Cristian Romero er det bortimot umulig å få et gjennombrudd. Han gjorde en god jobb og sørget for at Jonathan David hadde en rolig kamp, skriver ESPN. 

Det eneste de har å utsette på Martínez' prestasjon er at han ga bort ballen da han gjorde en feil etter pause. 

Argentina tar uansett med seg en rekke knallsterke, defensive prestasjoner inn i finalen. Dette blir deres tredje strake finale i en stor turnering, og de to siste gangene har de gått seirende ut av dem. Først Copa America-triumfen i 2021, etterfulgt av VM-seieren året etter. 

I denne finalen møter de enten Uruguay og Facundo Pellistri eller et Colombia-lag som har gått to år uten å tape en landskamp. Den semifinalen spilles natt til torsdag skandinavisk tid. 

Finalen spilles natt til mandag. 

Powered by Labrador CMS