UNITED SLO KNALLHARDT TILBAKE ETTER TAPET MOT BYRIVALEN:

U18-laget smadret Blackburn på Carrington!

U18-lagets fabelaktige 2023/2024-sesong fikk seg et ettertrykkelig skudd for baugen da det ble 1-4 og sesongens første nederlag i ligaen mot byrival Manchester City sist helg.

Lørdag slo imidlertid United knallhardt tilbake da de tok imot Blackburn på Carrington.

Fire scoringer, én av det virkelig lekre slaget, fra Bendito Mantato bidro sterkt til det som etter hvert ble en svært overbevisende 5-2-seier for United. Victor Musa, som gjorde hattrick mot Blackburn i høst, kom også på scoringslisten.

Det startet imidlertid blytungt. Etter at Blackburn hadde en tidlig avslutning i stolpen, tok gjestene omsider ledelsen etter en stor tabbe fra Uniteds sisteskanse Tom Myles. En enkel pasning fra Harry Amass forsvant under beina på burvokteren, og Blackburn ledet 1-0.

Tom Myles.
UHELDIG: Tom Myles var uheldig da Blackburn tok ledelsen lørdag.

Et drøyt kvarter senere hamret Yvan Nsangou inn 2-0 etter passivt forsvarsspill fra vertene. Dermed så oppgaven svært tøff ut.

Like før pause tente imidlertid Mantato liv i kampen med en lekker soloscoring. Kort tid etter sidebyttet sørget han for balanse i regnskapet, før Victor Musa fullførte snuoperasjonen etter lekkert forarbeid av Amir Ibragimov.

Mantato var imidlertid ikke ferdig, og etter halvspilt annenomgang fikk han en enkel oppgave med å score sitt tredje mål. Drøye ti minutter før slutt kom attpåtil nettkjenning nummer fire.

– En ettermiddag han ikke kommer til å glemme, sa MUTVs reporter.

Uniteds U18-lag har nå scoret vanvittige 59 seriemål denne sesongen.

Adam Lawrence sitt mannskap leder ligaen med ti poeng ned til nettopp City, men de lyseblå har to kamper til gode på United. Tre poeng lørdag var derfor av stor betydning.

City vant lørdag 3-1 borte mot Sunderland.

United.no fulgte kampen mot Blackburn:

U18: Manchester United 5–2 (1-2) Blackburn

U18 Premier League

Carrington

MÅL: 0-1 Harry Amass (selvmål 22), 0-2 Yvan Nsangou (39), 1-2 Bendito Mantato (41), 2-2 Bendito Mantato (46), 3-2 Victor Musa (Amir Ibragimov, 54), 4-2 Bendito Mantato (66), 5-2 Bendito Mantato (79)

Gult: Thwaite (81)

Manchester United: Tom Myles – Jaydan Kamason (Daniel Armer fra 76), Louis Jackson (K), James Nolan, Harry Amass – Amir Ibragimov (Ethan Williams fra 60), Jacob Devaney, Ruben Curley – Victor Musa, Gabriele Biancheri (Jim Thwaites fra 76), Bendito Mantato

Ubenyttede innbyttere: Elyh Harrison, Ethan Wheatley.

SLUTT 5-2.

90+4´: Kun få strakser igjen av kampen nå.

86´: Klokken tikker ubønnhørlig mot fulltid. United naturligvis med full kontroll her.

79´: Så scorer Mantato igjen etter glitrende angrepsspill. Det ser snodig ut, men ballen ligger i mål.

78´: Skuddmulighet for Blackburn. Myles redder enkelt.

76´: Kamason og Biancheri er ferdigspilte. De erstattes av Armer og Thwaites.

76´: Like utenfor fra Williams. Han har brakt energi inn i dette United-laget.

73´: Blackburn spiller seg til en brukbar sjanse, men skuddet går ikke på mål.

71´: United går rett i angrep. Williams får skutt fra 17 meter, men Blackburns sisteskanse redder så vidt.

70´: Så er Blackburn nære en redusering, men United slipper med skrekken.

66´: Hattrick for Mantato! 4-2 til United! Williams skyter, keeper redder. På returen får Mantato en enkel jobb med å score vertenes fjerde.

64´: Den heseblesende United-dominansen har roet seg litt nå. En drøy halv omgang igjen på Carrington.

60´: Williams erstatter Ibragimov.

58´: Stor sjanse til Ibragimov etter innlegg fra Curley. Får ikke presset headingen på mål.

58´: Musa fyrer av med venstreslegga. Glir litt av foten.

56´: Godt slått corner fra Amass. Ender i nytt hjørnespark. Stormløp fra vertene nå.

56´: Nå handler absolutt alt om Manchester United. Blackburn ser rystet ut.

54´: Og der sitter den endelig! Musa på blank kasse. 3-2! Ibragimov med et magisk fremspill.

54´: Biancheri igjen! Reddes på strek. Kort tid før fikk også Kamason løsnet et meget godt skudd.

53´: Biancheri kommer til en god sjanse, men skuddet går rett på keeper.

53´: United har åpnet denne annenomgangen meget bra. Amass har også vært farlig frempå med et flott skudd.

46´: Utligning! United fosser i angrep og kvitterer til 2-2 med en gang! Mantato scorer igjen!

46´: Vi er i gang igjen!

PAUSE 1-2.

45+2´: United er nære utligning, men rødtrøyene kommer aldri til en skikkelig skuddmulighet.

43´: Curley rapper til. Høyt over.

41´: Så henter Mantato frem tryllestaven og reduserer for United med en magisk soloscoring. Den var viktig før pause! 2-1!

39´: 2-0 til Blackburn. United blir fryktelig passive i egen boks etter et svakt utspill fra Myles.

38´: Mantato skyter. Rett på gjestenes målvakt.

37´: Nå tok denne kampen virkelig fyr! God underholdning!

36´: Vanvittig redning fra Myles! Uniteds keeper får mesterlig opp hansken etter et kjempetreff fra gjestene.

35´: Trippelsjanse til United! Musa (x2) og Biancheri får begge skutt fra kloss hold, men Blackburn holder fortsatt utrolig nok nullen.

34´: Så får United en kjempesjanse! Blackburn slipper med skrekken på frisparket, før de holder på å rote det ordentlig til når de skal spille seg ut fra egen sekstenmeter. Ballen ender hos Musa som får en stor sjanse, men keeperen redder.

33´: Frispark til United i finfin innleggsposisjon. Amass skal svinge ballen inn.

30´: United vinner et innkast høyt i banen. Et kvarter igjen av første omgang.

27´: En Blackburn-spiller behøver behandling. Et lite stans i spillet.

25´: Myles stanser en stor Blackburn-sjanse. United er «shaky» bakover i banen.

22´: I all verdens navn og rike. Blackburn tar ledelsen etter en helt utrolig tabbe fra sisteskanse Myles. United forsøker å spille seg ut bakfra, men en tilsynelatende enkel pasning fra Amass forsvinner under beina på Myles. 1-0 Blackburn.

21´: U18-trener Lawrence i dialog med Phil Jones på sidelinjen. Ikke fått det helt til å stemme de første 20 minuttene.

20´: Curley forsøker seg med en markkryper, men Blackburns keeper holder i fast grep.

19´: Det er stadig målløst på Carrington. United har imidlertid mye ball og forsøker å brodere seg gjennom gjestenes forsvar.

9´: I stolpen fra Blackburn! Der er United heldige.

8´: Ibragimov fyrer, men gjestenes keeper redder.

7´: Hjemmelaget prøver å stå høyt, men Blackburn har imponerende ro i de bakre rekker.

6´: United er farlige frempå etter fint angrepsspill, men Blackburn får ryddet unna. Fine tendenser fra vertene.

4´: Nolan avverger en skummel bakromsball fra Blackburn. Godt stopperspill.

3´: For øvrig ypperlige spilleforhold i Manchester. Sola skinner!

2´: Blackburns sisteskanse holder på å rote det til etter en svak heading fra Biancheri, men gjestene slipper med skrekken.

1´: Der er vi omsider i gang på Carrington! United spiller mot høyre i første omgang. Jackson bærer kapteinsbindet i fraværet av McAllister.

Få minutter før avspark ble det på MUTVs sending kjent at Finley McAllister erstattes av Amir Ibragimov, som i utgangspunktet ikke var i kamptroppen.