Kommer med hyllest til Charlton og åpner opp om konas bortgang

Publisert Sist oppdatert

I det offisielle kampprogrammet til Manchester-derbyet søndag kommer Sir Alex Ferguson med en rørende hyllest til Sir Bobby Charlton som gikk bort forrige lørdag.

Der forteller han blant annet om sitt første møte med Charlton i 1958, to måneder etter München-tragedien, og om da Charlton ble overbevist om at Ferguson var rett mann for United-jobben på besøk i Glasgow nesten 30 år senere.

– Den personlige forbindelsen mellom oss begynte da jeg var manager i Aberdeen, og Bobby var direktør i i Manchester United da de så etter en ny manager. Direktørene kom til meg i Glasgow og spurte meg om hva visjonen min for jobben var.

– Jeg sa at jeg ville ha samme tilnærming som i Aberdeen, ved å ønske å bygge opp hele klubben, ikke bare laget, og at jeg ville gjøre det ved å utvikle unge spillere.

– Da jeg forklarte dette, så jeg Bobby skumpe til en av andre direktørene og sa: «Det er det vi ønsker». Han hadde bestemt seg. Fra det øyeblikket var han et «tower of strength» for meg.

BLE RASKT OVERBEVIST AV FERGUSON: Sir Bobby Charlton

I innlegget deler Ferguson også sine første ord etter at hans kone Cathy gikk bort, drøyt to uker før Charltons bortgang.

– Dessverre har jeg også lidd det vonde tapet av min kjære kone, Cathy, denne måneden, og jeg ønsker å takke klubben, fansen, og alle som har sendt meg kondolanser. De svarte sørgebåndene som laget hadde på seg mot Brentford, og flagget på halv stang rundt Old Trafford var en nydelig hyllest. 

– Cathy støttet meg hele veien gjennom min karriere, og hun var ryggraden i familien vår. I en så trist tid er det en stor trøst å finne i å være del av Manchester United-samfunnet, og vi følte alle den ånden denne uka. 

– Vi fortsetter å sørge over Bobbys tap, men mens vi ser frem til derbyet i ettermiddag, la oss feire de mange nydelige øyeblikkene han velsignet oss meg og være inspirert av det eksempelet han satte.

Les hele utdraget fra kampprogrammet her.

Powered by Labrador CMS