SHAW OG MAINOO TIL EM - MAGUIRE MISTER MESTERSKAPET:

- Jeg er helt knust 

Harry Maguire bekrefter at han ikke blir frisk til EM, mens både Luke Shaw og Kobbie Mainoo er tatt ut i Englands EM-tropp.

Publisert Sist oppdatert

Treffsikre David Ornstein meldte det først, og ikke lenge etter bekrefter Harry Maguire det selv: United-stopperen blir ikke med det engelske landslaget til Tyskland. 

- Jeg er knust over at jeg ikke er tatt ut til å spille for England i sommer. Til tross for alt jeg har prøvd har jeg ikke klart å bli frisk etter skaden i leggen min. Kanskje jeg presset meg selv for hardt. Jeg er, enkelt og greit, helt knust, skriver Maguire på Instagram

Det betyr at bare to United-spillere er med i Englands EM-tropp. England annonserte troppen torsdag kveld, og der er både Luke Shaw, som selv har slitt med skader, og Kobbie Mainoo, med. 

Troppen i sin helhet kan du se nederst i denne saken. 

For Maguires del ble det bare nesten. Midtstopperen har slitt med en skade de siste ukene, men var med i Englands bruttotropp, selv om han ikke har vært på banen siden Uniteds 1-1-kamp mot Burnley 27. april. 

Håpet var at han skulle riste av seg skaden og bli klar til det nært forestående europamesterskapet, men det ser ut som det blir en sommer av det rolige slaget for Maguire. 

- For meg har det å representere England vært den største æren. Det betyr alt for meg. Men hvis jeg ikke kan hjelpe laget som spiller, kommer jeg til å støtte dem som supporter, sammen med resten av landet. Dra og vinn det (EM), gutter, skriver han. 

Maguire skriver videre at han nå, under oppsyn av Manchester Uniteds medisinske apparat, begynner å forberede seg til neste sesong. 

Harry Maguire hadde et håp om å bli EM-klar, men går nå en langt roligere sommer i møte.

NRK-ekspert: - Stor smell 

NRK-ekspert Kristoffer Løkberg , som skal dekke mesterskapet for statskanalen, holder England som en av sine forhåndsfavoritter til det kommende mesterskapet i Tyskland, men erkjenner at tapet av Harry Maguire svekker «Three Lions» sjanser.

- Det er en stor smell. En større smell for England enn man kanskje skulle tro. I hvert fall hvis man tenker på det Maguire har gjort for United de siste par sesongene, men for England har han alltid vært en skikkelig stødig spiller som sjeldent har spilt en dårlig landskamp. Jeg er veldig spent på hvordan de snekrer sammen den bakre fireren nå, sier han til United.no. 

- De har nok håpet og jobbet i det lengste for å se om denne skaden kunne bli bra igjen, så det er nok med tungt hjerte de, i fellesskap, fant ut at dette ikke går, sier Løkberg, og legger til:

- Jeg tror Southgate håpet, i mangel på soleklare alternativer og erstattere, at han skulle bli klar. Han har hele tiden visst hva han får av Maguire i England-trøya. 

Maguire, som har 63 landskamper for det engelske landslaget, har vært en viktig brikke i flere år for Gareth Southgate, og har vært en nøkkelspillerne de tre siste mesterskapene.

Nå må Southgate finne andre løsninger på stopperplass.

At Harry Maguire mister EM er en stor nedtur for Gareth Southgate.

To United-spillere med

Torsdag kom det gode nyheter rundt Luke Shaw. Venstrebacken har selv slitt voldsomt med skader denne sesongen, men er tilbake på treningsfeltet, og torsdag ble det klart at han er med i England-troppen til EM i Tyskland.

Det samme er Kobbie Mainoo, som for alvor har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. 

Her er England-troppen: 

Keepere: Dean Henderson, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale

Forsvarsspillere: Lewis Dunk, Joe Gomez, Marc Guehi, Ezri Konsa, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker

Midtbanespillere: Trent Alexander-Arnold, Conor Gallagher, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Adam Wharton, Jude Bellingham

Angrepsspillere: Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Phil Foden, Anthony Gordon, Harry Kane, Cole Palmer, Bukayo Saka, Ivan Toney, Ollie Watkins. 

England er i gruppe C sammen med med Slovenia, Serbia og Danmark. Mesterskapstart for England er 16. juni mot Serbia, klokken 21.00. 

Powered by Labrador CMS