EKSPERT OM 9-1-SEIEREN:

– Ingenting sammenlignbart

Publisert

A-laget spilte 2-2 mot Liverpool i helga, noe mange var OK fornøyd med etter en fryktelig førsteomgang på Old Trafford, hvor det ikke så ut som om United ville være i stand til å score. 

Akkurat dét problemet hadde definitivt ikke U18-laget denne helga, for de vant 9-1 på bortebane mot Liverpool, etter scoringer fra James Scanlon (x2), Ethan Wheatley (x3), Ethan Williams, Gabriele Biancheri (x2) og Ashton Missin.

9-1-seiere er ikke akkurat det vanligste resultatet, ei heller på akademinivå, og på RedCafe kunne akademiguru Tony Park – Mr. MUJAC som han er kjent som både på forumet og på Twitter – fortelle at Uniteds ungdomslag aldri har vunnet med så mye mot Liverpool før. 

– Ja, dette er vår største seier mot Liverpool i vår ungdomshistorie. Vi har scoret fem og seks ganger ved noen anledninger opp gjennom årene, men ingenting sammenlignbart, skrev Park

Akkurat det er selvsagt ingen overraskelse, men uansett fint å få det bekreftet fra troverdig hold.

Uniteds U18-lag skal heller aldri ha vunnet med så mye før i en tellende kamp (mot verken Liverpool eller andre lag) etter endringen til akademisystemet på slutten av nittitallet. Park viste til noen sjumålsseiere – senest en 8-1-seier mot Middlesbrough i 2020/21 etter mål fra Iqbal, Hoogewerf (x3), McNeill (x3) og Garnacho, men ingen åttemålsseiere.

U18-trener Adam Lawrence, 13. januar 2024.
U18-trener Adam Lawrence.

Hvis vi inkluderer reservelag/U21-lag også, så skal vi ikke lenger tilbake enn til august for å finne den forrige seieren som var større enn denne 9-1-seieren, for da vant U21-gutta hele 10-1 mot et svakt Stoke City-lag.

Målene i den kampen ble scoret av Isak Hansen-Aarøen (x2), Matéo Mejía (x2), Ethan Williams (x2), Maxi Oyedele, Joe Hugill, Ethan Wheatley og Sam Mather. Faktisk scoret United Stokes mål også i den kampen, gjennom et Willy Kambwala-selvmål.

LES OGSÅ: Dette gjør Kambwala-oppturen ekstra imponerende

PS. Bildet av James Scanlon og Ethan Williams øverst i saken er fra U18-lagets 4-3-seier mot Liverpool i januar, siden vår bildeleverandør dessverre ikke har bilder fra 9-1-seieren.

Powered by Labrador CMS