KAMPREFERAT:

Hattrick-Wheatley og United herjet med Liverpool – vant 9-1 på bortebane!

Dagen før Manchester Uniteds førstelag tar imot erkerival Liverpool til storkamp på Old Trafford dro U18-laget på besøk til samme motstander.

Og Adam Lawrence sitt mannskap leverte til terningkast seks.

Prestasjonen hadde attpåtil fortjent mer enn seks øyne på terningen, for med en knusende 9-1-seier (!) fester United et sterkt grep om tabelltoppen.

Før minuttet var unnagjort i Liverpool mottok Finley McAllister ballen ute til høyre. Inne foran mål ventet James Scanlon, som med en kontant avslutning hamret United i ledelsen.

Drøye ti minutter senere hamret Ethan Wheatley inn 2-0 med høyrefoten, før samme mann gjorde vondt verre for Liverpool og scoret 3-0 med en ny flott avslutning.

Omgangens beste prestasjon sto imidlertid Ethan Williams bak. Han plukket ned en klarering fra Liverpool-forsvaret, før han omgitt av flere motstandere driblet seg fri og klinket inn 4-0 med et praktfullt treff.

Etter en drøy halvtime reduserte Liverpool, og lagene gikk til pause på stillingen 1-4.

De første ti minuttene etter sidebyttet bølget kampen frem og tilbake, før Wheatley med en sylfrekk skuddfinte skaffet seg rom i Liverpools sekstenmeter. 18-åringen var iskald alene med vertenes sisteskanse, og plutselig sto det 5-1 til United.

Da syntes det også som om luften gikk ut av Liverpool-ballongen, og i løpet av de neste ti minuttene la Scanlon og Gabriele Biancheri på til henholdsvis 6- og 7-1 til gjestene fra Manchester.

I det 89. spilleminutt fant Ashton Missin rom ute til venstre. Fra hjørnet av sekstenmeteren scoret han Uniteds niende mål med et strålende skudd.

Dermed øker Adam Lawrence sitt talentfulle mannskap avstanden til tabelltoer Manchester City. De tapte lørdag 1-2 mot Wolverhampton.

Det skiller nå 13 poeng mellom United og City. Sistnevnte har imidlertid spilt to kamper mindre enn United.

Slik var kampen:

Liverpool 1 – 9 Manchester United

U18 Premier League
Kirkby Academy

MÅL: 0-1 Scanlon (1), 0-2 Wheatley (12), 0-3 Wheatley (15), 0-4 Williams (25), 1-4 Joe Bradshaw (32), 1-5 Wheatley (57), 1-6 Scanlon (62), 1-7 Biancheri (69), 1-8 Biancheri (83), 1-9 Missin (88).

Manchester United: Elyh Harrison – Jaydan Kamason, Jack Kingdon (Jack Fletcher fra 58), Louis Jackson, James Nolan – Jacob Devaney (Zachary Baumann fra 64), Finley McAllister – Bendito Mantato, James Scanlon (Ashton Missin fra 64), Ethan Williams – Ethan Wheatley (Gabriele Biancheri fra 58).

Ubenyttede reserver: Tom Myles.

SLUTT: United vinner 9-1!

88´: Selvsagt har de det! Missin scorer 9-1 med en fantastisk avslutning med høyrefoten.

87´: Ikke lenge igjen her nå. Har United flere scoringer inne?

83´: De gir seg ikke. Biancheri setter sitt andre og Uniteds åttende (!). 8-1!

80´: Ti minutter igjen å spille. United har selvsagt full kontroll på dette.

71´: United har nå scoret 66 seriemål på tjue kamper.

69´: 7-1! Dette er i ferd med å bli veldig pinlig for Liverpool. Kamason finner Biancheri med et innlegg langs bakken, og sistnevnte er sikker alene med Liverpools keeper!

68´: I stolpen fra Williams!

64´: To nye bytter for United. Ashton Missin og Zachary Baumann erstatter James Scanlon og Jacob Devaney. Da er det kun sisteskanse Myles som ikke er benyttet av innbytterne.

64´: En kamp som vippet frem og tilbake på 1-4 er så definitivt avgjort nå.

62´: Scanlon scorer 6-1 for Manchester United! Spilles lekkert gjennom av Fletcher, drar flott bort en Liverpool-forsvarer før han sikkert setter inn Uniteds sjette.

58´: Og dett var dett for Wheatley. Han erstattes av Gabriele Biancheri. Jack Kingdon baner vei for navnebror Jack Fletcher.

57´: Wheatley med hattrick! Spilles lekkert gjennom, før han med en glitrende skuddfinte skaffer seg rom. Deretter er han iskald og triller inn 5-1 til Manchester United!

55´: Så er det Liverpool som får en god sjanse i andre enden, men det blir aldri ordentlig farlig for Harrison. Det bølger ordentlig frem og tilbake her.

55´: Mantato får en alle tiders mulighet til å score 5-1, men kantspilleren får ikke noe særlig kraft i avslutningen.

54´: United ruller opp i lengderetning, før Wheatley vender spillet og finner Kamason ute til høyre. Angrepet ender med heading som nesten finner veien til nettmaskene.

53´: Liverpool er nære 2-4, men enn så lenge har vertene bare én nettkjenning i den berømte protokollen.

50´: Det har vært jevnspilt de første fem minuttene av annen omgang. Wheatley får nesten en god mulighet alene med vertenes sisteskanse, men ballen fra Devaney er akkurat litt for upresis.

49´: Høyreback Kamason på farten ute til høyre, men 17-åringen blir stanset.

47´: Mantato roper på straffe, men blir ikke hørt av kampleder.

46´: Harrison tvinges til å gjøre en redning tidlig.

46´: Kampen er i gang igjen!

PAUSE 1-4: Manchester United har vært veldig, veldig gode i denne førsteomgangen. Leder fullt fortjent 4-1, og det kunne også vært mer.

45+3´: Wheatley er nære 5-1, men innlegget fra Mantato er akkurat for høyt.

45´: Frispark til United i meget god innleggsposisjon. Får ingenting ut av det.

43´: Harrison stanser en ny Liverpool-scoring! Den redningen er viktig.

43´: Wheatley er i ferd med å stjele ballen fra Liverpools målvakt, men vertene slipper med skrekken.

40´: Nære for Wheatley, men United-spissen får ikke stokket beina ordentlig.

37´: Det har roet seg litt etter Liverpools redusering.

34´: Liverpool vinner et frispark i egen sekstenmeter.

32´: Så reduserer faktisk Liverpool, og det ser veldig enkelt ut. Joe Bradshaw er iskald når han får muligheten alene med Harrison.

31´: Wheatley jakter en ball ute til venstre, men den blir for lang. Tar seg samtidig en svipptur bort på parkeringsplassen.

30´: U18-trener Lawrence ser overraskende betenkt ut all den tid laget hans kjører over Liverpool.

28´: Helt utrolig at det ikke står 5-0! Et godt innlegg fra Kamason finner Mantato, som med én berøring setter ballen i stolpen. Returen havner rett i klypene til Liverpools keeper.

25´: Williams hamrer inn 4-0 på vakkert vis! En flott soloprestasjon! Festfotball fra Manchester United.

24´: Harrison stanser et brukbart forsøk fra Liverpool.

22´: Wheatley med et farlig hodestøt. Ny god United-sjanse.

21´: Mantato er farlig frempå, og kun en god beinparade fra vertenes keeper hindrer 4-0.

19´: Wheatley finner Devaney i bakrom, men sistnevnte får akkurat ikke kontroll på ballen.

19´: Det er altså tabelltreeren som så langt har fått servert en fotballeksjon av Manchester United. Kruttsterkt! Kanskje sitter det noen revansjesugne førstelagsspillere som lar seg inspirere?

17´: Liverpool ser rystet ut, og de rødkledde fra Merseyside gjør sitt første bytte for dagen allerede etter et drøyt kvarter. Ser ikke ut som det er snakk om en skade heller.

15´: 3-0! United leker med erkerivalen, og nok en gang er det Wheatley som scorer. Gjør alt på egenhånd før han hamrer inn sitt andre med høyrefoten.

12´: Og så tar det bare noen få sekunder før Wheatley scorer Uniteds andre! 2-0! Vender lynkjapt opp med ballen før han vrir skuddet tilbake ned i det høyre hjørnet til Liverpools målvakt. Feirer som Wayne Rooney gjorde hjemme mot Tottenham i 2015.

12´: Wheatley er ikke mange centimeter unna å score 2-0. Flott innlegg fra målscorer Scanlon.

11´: Mantato, som for tre uker siden scoret fire mål hjemme mot Blackburn, har vært overraskende anonym i innledningen her.

10´: Liverpool vinner et frispark i brukbar posisjon. Høyt over.

9´: Hvittrøyene fra Manchester spiller med imponerende ro og kontroll. Et flott oppbygd angrep ender med et innlegg fra høyre. Liverpool får klarert.

7´: United fortsetter å skape problemer for Liverpool med sitt høye press. Gnistrende god åpning fra laget til Adam Lawrence.

3´: Gjestene er nok en gang farlige frempå, men Liverpool får avverget en bakromsball.

1´: United tar ledelsen! Har du sett? Et mønsterangrep ender med at McAllister kan prikke Scanlon foran mål. Han hamrer gjestene i ledelsen før åpningsminuttet er unnagjort. Det er for øvrig tredje ligakamp på rad at Scanlon scorer mot Liverpool, de to foregående hjemme på Carrington.

1´: Liverpool vinner et tidlig frispark, men United vinner tilbake ballen raskt.

1´: Helgens første av to oppgjør mot erkerival Liverpool er i gang!