NQ64. Manchester.
NQ64. Manchester.

MANCHESTER-TIPS:

Her kan du spille de beste arcade-spillene midt i Manchester sentrum

Publisert

Reiser man til Manchester er det gjerne med United-kampen som det viktigste, og en stadiontour på en god nummer to.

Samtidig er byen full av muligheter for de som leter litt rundt, og hvis man har lyst til å leke eller konkurrere litt så er det også mye å velge mellom.

Én av disse tingene er NQ64, to barer som har plassert seg på kartet midt i Manchester sentrum de siste årene. Den ene i Northern Quarter. Den andre i Peter Street, den kanskje største partygata i Manchester.

NQ64 i Manchester. Plassert på kartet.
NQ64 i Manchester. Plassert på kartet.

Konseptet er enkelt nok: En bar, en litt dunkel belysning, muligheten til å bestille drinker eller coctails, øl og eventuelt pizza, men det mest spesielle: Å spille gode, gamle arcadespill eller pinball-maskiner. Det er det dette handler om.

De to stedene er fulle av klassikere som Pac Man, Mario Kart, Track and Field, Space Invaders, Street Fighter, Tron, Tetris, Guitar Hero, Donkey Kong, House of the dead, Crazy Taxi og mange, mange flere.

Her kan du f.eks se alle spillene de har i Northern Quarter-baren.

Det som gjør dette vel verdt et besøk er at prisene også er meget overkommelige.

Bilder av Pac Man, drinker og Donkey Kong fra NQ64 i Manchester.

Du betaler med polletter som kjøpes i baren, men prisen for disse er åtte pund, altså, cirka en hundrelapp, for 15 stykker, og hvert spill koster 1-2 polletter. 

Jeg endte opp med å kose meg med en liten boks rødvin (ja, 0,33-boks, ikke glass her, visstnok), og så bruke 45 minutter foran maskinene for den hundrelappen. Det er et ekstra pluss at det også er mange muligheter for å spille med eller mot hverandre, hvis man vil konkurrere eller leke sammen.

Det gjør det ikke noe mindre interessant at stedet har noen gratis konsoller, som playstation og Xbox, stående tilgjengelig for de som vil bruke dem. Da er det førstemann til mølla, og det eneste kravet er at man bestiller en øl eller noe å drikke mens de benyttes.

Hvis du ønsker mat så har de også en avtale med Crazy Pedro’s for leveranse av pizza, noe som enkelt gjøres via QR-kodene på hvert bord.

Jeg kommer selv fra generasjonen som vokste opp med Commodore 64 og Amiga på 80- og 90-tallet, og nå har en Playstation stående hjemme. Jeg liker sånn sett av og til å spille, og for andre som kan tenke seg 30, 60 eller kanskje 90 minutter (eller så lenge du vil, selvsagt) med god drikke, litt mat og lek, så kan dette soleklart anbefales.

Vi må imidlertid understreke at dette er en bar, det serveres alkohol, målgruppen er unge voksne eller voksne, og derfor er det 18 års aldergrense. Slik det gjerne er i England med de forutsetningene.

NQ64, Northern Quarter og Peter Street

 Terningkast: 6 (hvis du liker å spille arcadespill, da)

Nettsted: https://nq64.co.uk/manchester-northern-quarter/ eller https://nq64.co.uk/manchester-peter-st/ (for spilloversikt og ulike menyer)

Hva: Gaming-bar

Hvor: 1) Bak Sachas, rett ved Afflecs i Northern Quater, som bare er et steinkast fra Arndale-senteret, Primark eller Piccadilly Gardens, eller 2) Peter Street, et lite stykke ut på Deansgate, et par minutter forbi John Rylands-biblioteket, et steinkast unna St. Peters Square, mot Deansgate.

Hvorfor: For å få en break i all shoppingen, og også finne barnet i seg igjen.

Instagram-vennlig: Tja, det blinker i alle fall fra maskinene, drinkene er fine nok og retro er jo inn, er det ikke?

Her kan du lese flere av Manchester-tipsene våre.

Her kan du alltid få oversikt over hvilke kamper vi har ledig turer og billetter til i Manchester. Vi kommer for eksempel snart til å åpne for salg av billettene til kampene mot Fulham, Everton og Sheffield United.

Powered by Labrador CMS