Onana i aksjon under hans første Manchester-derby.

Haaland kan slå Rooney og Cantonas rekord i søndagens derby

Publisert

Søndag er det klart for sesongens andre og siste Premier League-derby. Lagene er klare for å kjempe om hvilken farge byen har og tre viktige poeng. United er avhengig av flere poeng for å sikre seg Champions League-spill, mens City tetter luka til førsteplassen med ett poeng om de går seirende ut av dagens kamp.

Under søndagens oppgjør kan en gammel rekord slås. Erling Haaland kan slå Wayne Rooney og Eric Cantonas rekord for scoringer i Manchester-derbyer i Premier League. 

Haaland har fem scoringer på tre ligaderbyer så langt i Premier League, i tillegg til tre målgivende pasninger. Dette gir totalt åtte målbidrag. 

Wayne Rooney er Uniteds toppscorer i Premier League-derbyene med åtte mål på 21 kamper.

Eric Cantona står med syv mål på seks kamper.

Under tirsdagens kamp mellom Manchester City og Luton Town, scoret nordmannen fem mål. Hvis han gjentar denne formen under søndagens derby, vil han overgå både Rooney og Cantona og stå med ti scoringer på fire kamper. 

Manchester Citys toppscorer i derbyene i Premier League er Sergio Agüero, som står med like mange mål som Rooney, åtte. Disse er scoret på tretten kamper.  

Erling Haaland er altså to mål unna Cantonas rekord, tre mål unna Agüero og Rooneys rekord, og fire mål unna å sette ny rekord. 

Powered by Labrador CMS