PRESSEKONFERANSEN:

Erik ten Hag med dårlig skadenytt – fire spillere tvilsomme

Publisert Sist oppdatert

Sesongen 2023/2024 ruller videre for Erik ten Hag og Manchester United, som onsdag kveld tar imot tabelljumbo Sheffield United på Old Trafford.

Nå er det Premier League som gjelder for rødtrøyene fra Manchester, og Ten Hags mannskap er avhengig av å komme tilbake på seierssporet etter en lang rekke med svake resultater. 

Vi må nemlig helt tilbake til 9. mars, hjemme mot Everton, for å finne sist Manchester United vant en ligakamp.

På tirsdagens pressekonferanse kunne Ten Hag meddele at kvartetten Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Scott McTominay og Alejandro Garnacho er tvilsomme før onsdagens kveldskamp.

– Garnacho hadde litt trøbbel, så det var derfor vi tok ham av. Jeg tror likevel at han blir klar. Scott er vi nødt til å undersøke, og han er veldig tvilsom. Marcus det samme, og så er den en utfordring med Bruno Fernandes, som trøbler med hånda. Jeg tror likevel at også han klarer det, sa Ten Hag.

– Det er noen spørsmålstegn før kampen i morgen, la han til.

Videre fikk nederlenderen spørsmål om klubbens jakt på europacup-spill kommende sesong. Ten Hags svar mer enn antydet at han trolig har gitt opp håpet om en Champions League-plass.

– Vi er nødt til å vinne hver eneste kamp. Det er det denne klubben står for, det er tilnærmingen vår. Vi har to muligheter til å kvalifisere oss for Europa, én gjennom ligaen og én gjennom FA-cupen (gir europaligaspill), svarte han.

Underveis i seansen ble Ten Hag spurt om Jason Wilcox sin inntreden i klubben. 

– Jeg møtte ham for første gang i går, og jeg ser frem til å jobbe tett med ham. Jeg er imponert. Vi ligger litt bak i prosessen, så vi er nødt til å få opp tempoet. Jeg vet hva han står for og han har mye erfaring med unge spillere. Det er viktig at vi skaper et godt samarbeid.

Ved en lang rekke anledninger den siste måneden har Manchester United gitt fra seg tilsynelatende komfortable seire i slutt minuttene. Mangelen på fokus ble også et samtaleemne mot slutten av den første delen av Ten Hags pressekonferanse.

– Først og fremst er det aller viktigste at vi plasserer oss i en posisjon der vi leder kamper. Det skjer gjennom god struktur, og det har vi sett flere ganger at vi klarer. For oss handler det om fullføre kampene ordentlig, sa han.

– Det handler både om det mentale og det fysiske. Vi har vært nødt til å tilpasse oss veldig, særlig bakover, og der har vi ikke hatt noen å sette inn på slutten av kamper. Vi trenger en full tropp for å reparere dette, og vi vet at vi må det, fortsatte Ten Hag.

Powered by Labrador CMS