skinnercl270523

Disse lagene kan United møte i Champions League-kvalifiseringen

Publisert Sist oppdatert

Etter flere år med fjerdeplasser klarte endelig United-kvinnene å kapre en topp tre-plassering i ligaen, og dermed ble det Champions League-kvalifisering.

At det ble en andreplass heller enn en tredjeplass betydde i tillegg at United slapp den første kvalifiseringsrunden som mange lag nå har vært gjennom.

Ett av de lagene var Arsenal, som endte opp med å tape mot Paris FC (ikke PSG), og som dermed ikke spiller Champions League-fotball denne høsten. En enorm nedtur for Alessia Russo & co. Den tidligere United-spilleren scoret for øvrig to mål mot Paris, men bommet så da det gjaldt som mest i straffekonkurransen.

United er en del av det som kalles «league path», altså den delen av Champions League-kvalifiseringen som ikke inkluderer lag som kvalifiserte seg ved å vinne ligaen (der f.eks. Brann er).

Ti lag kommer til å være en del av trekningen av denne delen av andre kvalifiseringsrunde, og UEFA-koeffisienten er med på å avgjøre hvilken motstander en får. United er på nedre halvdel av koeffisienttabellen, og dermed møter United et av de fem lagene med best koeffisient.

Arsenal og Juventus ville vært der om ikke de hadde tapt sine kvalifiseringskamper lørdag. I stedet gikk nevnte Paris FC og Eintracht Frankfurt videre, og de blir en del av nedre halvdel sammen med Manchester United, og er altså ikke mulige motstandere.

Dette er Uniteds mulige motstandere:

  • Wolfsburg
  • Paris Saint-Germain
  • Real Madrid
  • Sparta Praha
  • BK Häcken

United kan altså få en interessant tur til Sverige mot et Häcken-lag United vil være favoritter mot (og som ikke ville vært en mulig motstander om ikke Arsenal hadde tapt), og Sparta Praha er trolig også ganske overkommelig motstand.

Real Madrid kom på andreplass bak sterke Barcelona i fjorårets spanske liga, og både i 2022/23 og 2021/22 slo de ut Manchester City i Champions League-kvalifiseringen. Det er neppe United-hovedtrener Marc Skinners førstevalg, men samtidig kan de fort være en motstander United har OK muligheter mot.

Det kan fort bli like tøft om det blir Paris Saint-Germain, som slo ut Real Madrid i fjorårets gruppespill, før de tapte i kvartfinalen. Aller tøffest er det nok uansett om United skulle møte Wolfsburg, som har vunnet Champions League to ganger, og som var i finalen av turneringen senest forrige sesong. De var også laget som slo ut PSG sist sesong, og de har noen av verdens beste spillere som Lena Oberdorf og Alexandra Popp.

Trekningen gjennomføres 15. september.

Lagene på nedre halvdel av koeffisient-tabellen, og som altså kan trekke de fem lagene over:

  • Paris FC
  • Eintracht Frankfurt
  • Twente
  • Manchester United
  • Vålerenga

 

Paris FC kan ikke trekke PSG, og Eintracht Frankfurt kan ikke trekke Wolfsburg.

Powered by Labrador CMS