En frustrert Erik ten Hag på sidelinjen under Crystal Palace 4-0 Manchester United, 6. mai 2024.

FRUSTRERT TEN HAG:

– Fem spillere høyere i banen enn ballen når de har innkast – det skal ikke være mulig

Publisert Sist oppdatert

Det var ingenting å glede seg over på Selhurst Park mandag kveld.

Derfor var det ikke overraskende en Erik ten Hag som definitivt ikke var fornøyd som snakket etter oppgjøret.

– Det er helt tydelig, og ganske åpenbart, at dette er å underprestere. Vi spilte ikke som vi ønsker å gjøre, og dette er langt fra godt nok, så vi er veldig skuffet over dette.

– Fansen stod bak oss hele veien, og vi burde ha fortsatt å kjempe slik som fansen gjorde det.

Ten Hag ble spurt om grunnen til at United ikke var gode nok.

– Det er alltid grunner, og alle kan se hva slags forsvarsfirer vi stilte med – der har vi store problemer. Men når alt kommer til alt så må vi håndtere det, og vi skulle gjort det bedre enn vi gjorde det.

Erik ten Hag ser bedrøvet ut under Crystal Palace 4-0 Manchester United, 6. mai 2024.
En skuffet Erik ten Hag på Selhurst Park.

Reporteren lurte på om det var meningen at laget skulle ligge slik de lå i den situasjonen.

– Det er fem spillere høyere i banen enn ballen [da Olise mottok ballen, lå Højlund, Antony, Mount, Garnacho og Eriksen alle høyere i banen, journ.anm.]. , og det er et sånt mål som ikke skal skje. Vi gir helt tydelige instruksjoner om hvordan vi skal forsvare oss mot dette. De leverte ikke det på banen, og vi ble knust. 

Ten Hag fikk spørsmål spesifikt om Casemiro – etter at reporteren først hadde sagt selv hvorfor Ten Hag ikke vil snakke om enkeltspillere her.

– Som du sa, så kan en ikke skylde på én spiller. Det er en lagprestasjon. Innkastet før det første målet [Palace hadde innkast på egen halvdel bare sekunder før ballen lå i nettet, journ.anm.]... det skal ikke skje, og det handler om laget. 

– Vi følger ikke reglene våre, og vi tilpasser oss ikke til en situasjon som er bittelitt annerledes for å holde oss organiserte og å beholde kontrollen over den situasjonen. Fem spillere høyere i banen enn ballen når de har innkast – det skal ikke være mulig.

TV-bildene viste også at en illsint Erik ten Hag ga klar beskjed om dette til spillerne like før kastet ble tatt. 

Frustrert Rasmus Højlund etter Crystal Palaces 1-0-mål, 6. mai 2024.
En frustrert Rasmus Højlund etter det første Palace-målet.

Sjansene for spill i Europa neste sesong ble naturlig nok kraftig redusert etter dette tapet.

– Vi er klar over at dette resultatet er ødeleggende, spesielt nå på slutten, men vi har ni poeng igjen å spille for, og vi må kjempe for de ni poengene.

United-manageren ble spurt om han fortsatt har tro på at han kan snu dette.

– Jeg vil fortsette å kjempe. Jeg har forberedt laget så godt som jeg kunne, og det var langt ifra å være godt nok. Jeg må ta ansvaret for det, men jeg kommer til å finne energi til å forberede dem til søndagens kamp [mot Arsenal].

Han fikk senere også et oppfølgingsspørsmål om Ten Hag vil være riktig mann for Manchester United når sesongen er over, og spillere blir tilgjengelige igjen.

– Absolutt. Om de riktige spillerne er der [tilgjengelige], så har vi en god stall. Vi mangler nesten hele forsvaret, og da har vi problemer.

Powered by Labrador CMS