Montasje: Marc Skinner og Martha Thomas, oktober 2023. United og Tottenham.

Angrer ikke på at han lot WSL-toppscoreren dra:

– Det var den riktige avgjørelsen for United, og den riktige avgjørelsen for Martha

Publisert

Martha Thomas har imponert stort for Tottenham Hotspur etter at hun forlot Manchester United i sommer. 

Med seks ligamål på åtte kamper er hun delt toppscorer i FA Women's Super League, likt med Citys Khadija Shaw og Lauren James (en annen ex-red).

Søndag kveld forbedrer hun forhåpentligvis ikke scoringsstatistikken sin når United kommer på besøk til Brisbane Road hvor Tottenham spiller hjemmekampene sine.

Oppgjøret starter 19.45 (skandinavisk tid), og sendes på V Sport 1 (Norge), TV3 Max (Danmark) og Viaplay (hele Skandinavia).

For United kom Thomas stort sett inn som innbytter, og Marc Skinner angrer ikke på at han lot henne dra til Tottenham.

– En kan ikke gå rundt og angre seg. Jeg tror ikke Martha vil gjøre det, og vi kommer definitivt ikke til å gjøre det, sa Skinner på pressekonferansen før oppgjøret mot Spurs, før han presiserte at det ikke var negativt ment mot henne.

Martha Thomas jubler med Tottenham-lagvenninner etter å ha scoret det ene av sine tre mål mot Aston Villa, 21. oktober 2023.
HAR IMPONERT FOR SPURS: Martha Thomas (t.v.).

– Jeg er veldig fornøyd med at hun gjør det godt. Da hun dro, så hadde vi en samtale om hvor vi er som lag, og hvor hun var som individ. Vi kunne umulig ha beholdt Martha spillende i den samme rollen som hun hadde i enda et år. Det ville ikke ha hjulpet henne, og vi visste at vi kom til å investere i overgangsmarkedet, så det ville ikke vært rettferdig mot henne. 

Thomas kom i oktober med det som ble tolket som et stikk mot Skinner, da hun snakket om verdien av både tillit og det å bli brukt i riktig posisjon, men United-hovedtreneren heller ikke bensin på bålet: 

– Jeg håper at hun ikke gjør det [scorer] mot oss, men jeg håper at hun fortsetter å gjøre det i ligaen. Det er ingen vonde følelser mellom oss, og jeg har virkelig blitt imponert, spesielt av målene hennes mot Aston Villa, som jeg synes var strålende.

– Martha har alltid hatt det i seg, men Vi hadde spillere som Alessia [Russo] som var stabilt gode, så det var vanskelig for oss. Noen ganger er det færre muligheter i noen klubber, og flere i andre. Det var den riktige avgjørelsen for Manchester United, og den riktige avgjørelsen for Martha, og jeg ønsker henne alt det beste.

Om enn ikke akkurat søndag kveld.

SCORET IKKE LIKE MANGE FOR UNITED: Men hun scoret i alle fall mot Liverpool (selvsagt som innbytter).
Powered by Labrador CMS