Martha Thomas jubler for Tottenham mot Aston Villa.

Ble plutselig en målmaskin da hun forlot United

Martha Thomas har snart scoret like mange mål for Tottenham som hun gjorde på to hele sesonger i United.

Publisert

Alessia Russo var ikke den eneste spissen som forlot Manchester United-kvinnene i sommervinduet. 

Mens Russo dro til Arsenal, så reiste Martha Thomas til Tottenham Hotspur.

For United var Thomas en spiller som vanligvis kom inn de siste 20-30 minuttene, ofte i en kantrolle. 

I Tottenham har hun blitt brukt som spiss, og hun har hatt en glimrende start på sesongen. På fire ligakamper har det blitt seks scoringer – nå sist scoret hun hat trick borte mot Aston Villa – i tillegg til at hun også kom inn som innbytter og scoret mot Reading i ligacupen.

Da kan en jo undre seg på hva Marc Skinner tenker om det at Thomas' sju mål på fem Spurs-kamper gjør at hun nå bare har ett færre mål for Tottenham enn hun fikk på to sesonger i United. I ligaen har hun like mange (seks) som hun scoret for United.

– Det handler trolig bare om å spille under noen som jeg vet at har tro på meg. Det er viktig, for det er da jeg spiller min beste fotball. Det handler også om ting som å spille i min faktiske posisjon, sa Thomas etter hat tricket mot Aston Villa lørdag, og det er lett å tolke dette som et stikk til Marc Skinner.

Så lever nok Skinner godt med den kommentaren akkurat denne helga, siden United vant 5-0 borte mot Everton, og samtlige mål ble scoret av spillere som en må kunne karakterisere som spillere som ville vært Thomas-konkurrenter om hun fortsatt var i klubben.

Marc Skinner på treningsfeltet i forberedelsene til kampen mot PSG.
FIKK ALDRI DET BESTE UT AV MARTHA THOMAS: Marc Skinner.

God hjelp fra United-lånesoldat

I Tottenham har hun fått god hjelp fra Grace Clinton, som Spurs har lånt inn fra Manchester United. 

20-åringen har hatt den målgivende pasningen til to av Thomas-scoringene, senest i Villa-kampen lørdag. 

Clinton har levert så godt i sesongstarten at hun har blitt tatt ut i den engelske landslagstroppen, og er nok lysten på en plass på United-midtbanen neste sesong.

HAR BEGGE HATT EN GOD START I SPURS: Martha Thomas og Grace Clinton.

Ingen hjelp fra Leicester, Brighton eller Bristol City

Som nevnt vant Tottenham 4-2 borte mot Aston Villa, mens United vant 5-0 borte mot Everton, men hva med resten av kampene denne WSL-runden?

Manchester City spilte borte mot Leicester, og Chloe Kelly ga City en tidlig ledelse, og flere mål ble det ikke. City topper tabellen etter fire serierunder med ti poeng, og er nok fast bestemte på at de ikke skal gå glipp av Champions League-kvalifikasjon i enda en sesong.

Chelsea havnet tidlig under mot Brighton, men snudde kampen, og vant til slutt 4-2 mot et bortelag som blant annet startet med Maria Thorisdottir og Sophie Baggaley. Chelsea ligger bak City på målforskjell, og begge lagene er to poeng foran United. Martha Thomas og Tottenham ligger mellom der på ni poeng.

Sent søndag kveld vant Arsenal knepent 2-1 borte mot nyopprykkede Bristol City. Dermed er The Gunners fortsatt bare ett poeng bak United.

Powered by Labrador CMS