Ten Hag om det lave antallet scoringer:

- Det kommer til å løsne - vi har spillerne til det!

Publisert

Det har vært en varierende og på mange måter frustrerende start Erik ten Hags andre sesong som United-manager. På de 17 kampene som er blitt spilt har det blitt ni seiere og åtte tap. 

Med seier i fire av de siste fem kampene i ligaen og sjetteplass etter tolv kamper mente Ten Hag på fredagens pressekonferanse at laget nå går inn i en hektisk periode med tro på at det er mulig å fortsette i dette sporet.

- Vi har definitivt sett at ting har snudd. Vi har sett hvordan vi takler ulike situasjoner og har arbeidet med å bygge et fundament. Vi går nå inn i en tøff måned og vi går inn i det med tro på oss selv. Samtidig vet vi at alle kan slå alle i Premier League. Det finnes ikke lette kamper.

- Alle lagene kommer til å tape poeng, men om vi ser på de siste fem kampene har vi vunnet fire av dem noe som gir oss selvtillit inn mot de kommende kampene.

Med kamper mot Galatasaray og Newcastle borte ventende etter kampen mot Everton blir Ten Hag spurt om hvordan han veileder spillerne i en slik periode som kanskje handler like mye om mental forfatning som fysisk forfatning hos spillerne.

- Vi startet den ferden tidlig i dag og vi ser hvor tettpakket den neste uken foran oss er med tre bortekamper på seks dager, men det er noe vi må takle som en gruppe og som et lag. Vi har en plan og har forberedt oss på det og spillerne er klar over at de er nødt til å ta ansvar for det som skal skje. Det handler om samhandling.

Med kun 13 scorede mål på de første 12 kampene i ligaen er United helt nede på 14. plass hva gjelder scorede mål og det blir stilt spørsmål til Ten Hag om hvorvidt det vil prioriteres å hente inn enda en angriper når overgangsvinduet igjen åpner 1. januar. 

Ten Hag på sin side ser for seg at det kommer til å løse seg med de alternativene som allerede er i klubben.

- Jeg har troen på at det skal løsne. Vi har spillere som kan score mål. Det har de vist allerede. Rashford scoret 30 mål forrige sesong og Rasmus (Højlund) har scoret fem mål i Champions League.

- Det er ikke mange spillere rundt i Europa som leverer slike tall. Så spillerne våre er kapable til å score mål og det vil komme et punkt hvor det kommer til å løsne.

- Vi er det femte beste laget når det handler om å skape sjanser i Premier League så det handler om å være enda skarpere og håndtere presset som er standarden i Manchester United.

I forlengelsen av spørsmålet om United trenger en ny angrepsspiller i januar ble det også stilt spørsmål rundt hvordan Financial Fair Play kommer til å påvirke januarvinduet.

- Det er som det var i det forrige overgangsvinduet og vinduet før det. Det er alltid en begrensning og en grense for hvor mye man kan foreta seg. Vi er nødt til å håndtere de grensene, noe som begrenser hvor mye som er mulig å få til.

Powered by Labrador CMS