Tankefull Sir Jim Ratcliffe.
Sir Jim Ratcliffe.

REAKSJONER ETTER ARNOLDS EXIT:

– Det er slik Sir Jim kan vinne over skeptikerne

Publisert

Da smalt det.

United-toppsjef Richard Arnold er ferdig i klubben med umiddelbar virkning, mindre enn to år etter at han erstattet Ed Woodward som toppsjef.

LES SAKEN: Bekreftet - Richard Arnold er ferdig i United

Reaksjonene har allerede begynt å strømme inn.

– Han jobbet hardt, hadde de beste intensjoner, men han var ikke i David Gills liga, skriver den respekterte sportsjournalisten, Henry Winter, på X.

Gill var toppsjef da Sir Alex Ferguson og United herjet med fotballverdenen, men ga seg dessverre samtidig med Ferguson.

United har aldri klart å erstatte de to.

– Patrick Stewart som midlertidig toppsjef gir Sir Jim Ratcliffe tid til å identifisere den rette langtidsløsningen her. Stewart er respektert og rutinert. (...) Han er en fornuftig korttidsløsning, skriver Winter videre.

Henrhy Winter med Fabio Capello.

Arnolds avgang virker  å være en klar indikasjon på at minoritetskjøpet til INEOS og Sir Jim Ratcliffe er nært forestående, selv om det onsdag også kom rapporter om at Arnolds avgang ikke hadde noe direkte med det å gjøre, at Arnolds avgjørelse var en avgjørelse han tok selv.

Samtidig har det lenge vært rapportert at han var én av dem som ville forsvinne ut så fort INEOS overtok det sportslige ansvaret, som det er rapportert de skal gjøre. 

Dermed er det mange som ser dette som det første grepet fra INEOS.

– Så er det helt fint å endre i toppledelsen, men den store endringen må komme på toppen, med eierne. Frem til Glazers er ute av klubben så kan ikke United finne tilbake til identiteten sin, som innebærer å være United med fansen sin og å skape et fantastisk og spennende lag som gjør at merkevaren og sponsoravtalene kommer som en konsekvens av det, fortsetter Winter.

1958-grupperingen, som er den som har kjempet hardest og uten kompromisser mot Glazers-eierskapet, er også klare.

– Forandringens vind blåser over oss, men vi ønsker dem (Glazers) bort fra alt i klubben vår. United-supportere har kjempet for lenge og hardt for dette, og de har påført klubben og fanbasen skader over flere generasjoner. Derfor trengs det minimum en fullstendig reset fra toppen av, skriver de.

Supportersiden United Peoples TV skriver følgende.

– Det beskrives ikke som sparking, men han fjernes fordi han rett og slett ikke er god nok som United-toppsjef.

– Jeg forstår skepsisen mot Ratcliffe og hva han kan få til som minoritetseier, men måten å vinne de skeptikerne over på? Jo, kommunikasjon og konkrete grep, grep som å sparke Glazers-gutten Ricard Arnold med umiddelbar virkning. Det er bare starten, mer trengs, men det er en start.

Andy Mitten skriver for The National «at Arnold uten tvil gjorde sitt beste for fansen, men samtidig ønsker fansen å se ryggen til Glazers og det er liten sjanse for at det skjer på kort sikt».

Daily Mirrors United-journalist David McDonnell legger til.

– Arnold var sårbar fordi Sir Jim skal være så klar på fotballsiden av United måtte gjennom en restrukturering og overhaling. Arnold er så langt derfor den største offeret for den ventede overtakelsen. Dette må sees på som det første steget i det som kommer til å bli radikale endringer i United.

– Nå lurer man samtidig på hvor trygge fotballdirektør John Murtough og direktøren for Uniteds fotballdivisjon, David Harrison, er, sier han i en video på sosiale medier.

Powered by Labrador CMS