Bekreftet: Ferdig i United

Publisert Sist oppdatert

Richard Arnold er ferdig som toppsjef i United. Patrick Stewart, som har vært juridisk direktør, overtar midlertidig.

Det bekreftet klubben 13.00 skandinavisk tid onsdag.

– Det har vært et enormt privilegium å jobbe for denne fantastiske fotballklubben de siste 16 årene, gjennom oppturer og nedturer. Det som har vært der hele tiden har vært dedikasjonen til alle de ansatte her, og jeg vil takke dem både for lojalitet og pågangsmotet, og jeg ønsker alle det beste for fremtiden, sier Arnold i en pressemelding.

– Jeg vil takke Richard for hans fremragende arbeid for United de siste 16 årene, og ønsker ham alt det beste i fremtidige jobber. Så er vi heldige som kan benytte oss av Patrick Stewart til å gi oss stabilitet fremover mens vi leder etter en ny CEO, sier eier Joel Glazer.

– Sammen med kollegene mine i ledergruppa så vil jobben min være å sørge for at fundamentet i klubben forblir stabilt mens vi nå venter på endringer som også kan gjøre oss sterkere på lang sikt, både på og utenfor banen og også å gi støtte i jakten på den nye toppsjefen, sier Stewart.

TAR OVER JOBBEN MIDLERTIDIG: Patrick Stewart.
TAR OVER JOBBEN MIDLERTIDIG: Patrick Stewart.

Jean-Claude Blanc, tidligere toppsjef i Paris Saint-Germain, skal ifølge rapporter vurderes som en kandidat til å ta over jobben på permanent basis.

Arnolds avgang skjer like før det forventede minioritetskjøpet i United av INEOS og Sir Jim Ratcliffe, som ifølge rapportene nå er ventet neste uke.

Troverdige Stone i BBC understreker imidlertid at selv når offentliggjøringen av dette eventuelt skjer, så vil det gå ytterligere seks-åtte uker før INEOS kan begynne i jobben.

Det er verdt å understreke at det ikke er kommet noen rapporter om at John Murtough er på vei ut av klubben, selv om mange har spekulert i at han er én av dem som forsvinner ut når/hvis INEOS kommer inn.

Arnold fikk mye av æren for at United under Glazers ledelse tok grep som gjorde klubben verdensledende på sponsormarkedet, og erstattet Ed Woodward som toppsjef i januar 2022. 

Han skal ha gitt større ansvar for det sportslige til de som sitter i de sportslige posisjonene. Det betød blant annet ansettelsen av manager Erik ten Hag og en aksept for de investeringene som ble gjort på grunn av det. 

Alt dette ga fremgang og Uniteds første trofé på seks år i 2023, før prosjektet har møtt motgang denne sesongen.

Så gjenstår det å se om United nå kan gjøre grep i toppledelsen som øker sjansene for mer stabil suksess i tiden fremover.Powered by Labrador CMS