- Det er en del av spillet mitt

Publisert Sist oppdatert

Diogo Dalot har blitt en av Uniteds viktigste spillere, spesielt med fordelen av at han mestrer å være back både på høyre- og venstresiden. Til tross for at han ble signert av United som høyreback, har han startet en del kamper på venstresiden. 

- Det er mye mer komfortabelt nå enn det var for noen år siden, sa Dalot til klubbens medier når han ble spurt om posisjonsbyttet. 

- Man er så vant med å gjøre noe, men så må man gjøre det stikk motsatte. Men jeg har tilpasset meg gjennom årene og har spilt mange kamper på venstresiden, så jeg føler meg helt komfortabel med å spille der. 

Diogo Dalot med ballen i bena i kampen mot West Ham.

Dalot røper videre at United ikke er den første klubben han har spilt på venstresiden for. Da han kom inn på førstelaget til Porto, spilte han kun på venstresiden. Portugiserens hovedfokus er å hjelpe laget, enten det er på høyresiden eller venstresiden. Uansett hvilken side han spiller på, er han mye med oppover i banen. 24-åringen beskriver alt dette som en del av spillet sitt. 

- Det er en del av spillet mitt og vårt spill, selvfølgelig.

- Hvis du er midtbanespiller og back, vil du sannsynligvis løpe litt mer enn en ving eller midtstopper. Men det er bare en del av spillet i dag.

- Vi må stadig tilpasse oss, spesielt i en liga som Premier League, hvor det er høy intensitet, høyt tempo og alt går på høyeste hastighet på det vanskeligste nivået. Så du må være klar.

- Hvis du vil hjelpe angrepet og samtidig prøve å være en god forsvarer, må du ha energi. Du må gjøre de rette tingene slik at du kan være tilgjengelig, og heldigvis har vi mange som hjelper meg med å være i best mulig stand, slik at jeg kan spille på den måten.

Powered by Labrador CMS