PRESSEKONFERANSE DEL 2:

– Det er bare tull. Du kan ikke snakke om dårlig kultur etter én svak prestasjon

Erik ten Hag fikk flere spørsmål om atmosfæren i klubben på del to av pressekonferansen før storkampen mot Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag har flere ganger snakket åpent og ærlig om den dårlige kulturen som var i klubben da han overtok som hovedtrener før 2022/2023-sesongen. 

I kjølvannet av at det den siste uken har kommet flere rapporter om manglende tillit til nederlenderen, fikk United-sjefen spørsmål om det fortsatt gjensto ting ved kulturen han er nødt til å endre innenfor de fire veggene på Carrington.

– Dere snakker om én kilde. Det er bare tull. Jeg vil ha en reflektert samtale. Du kan ikke snakke om dårlig kultur når du spiller én dårlig kamp. Vi hadde noen flotte prestasjoner før kampen mot Newcastle, svarte Ten Hag kontant.

Nederlenderen fikk videre spørsmål om det var viktig at klubben sto støtt ved han som hovedtrener, særlig med tanke på støtten de har gitt han på overgangsmarkedet.

– Det vil alltid være tøffe tider, på alle reiser. Vi er på rett vei. Jeg vet at vi vil komme dit, og jeg føler meg sikker på grunn av min historikk. Jeg har alltid nådd mine mål. Vi må stole på planen vår, og så er jeg sikker på at vi havner der vi ønsker, svarte United-sjefen.

POSITIV: Erik ten Hag er sikker på at han og resten av United-laget vil heve resultatene fremover.
POSITIV: Erik ten Hag er sikker på at han og resten av United-laget vil heve resultatene fremover.

– Vi ønsker å vinne hver eneste kamp

Underveis i seansen ble Ten Hag spurt om hvor langt frem i tid han ser for seg at laget skal nå målene de har satt seg.

– Jeg er tålmodig, men jeg ser for meg at det vil ta to-tre år. Målet og standarden er at vi ønsker å vinne hver kamp, uavhengig av motstander. Det bragte oss langt forrige sesong. Vi har høye standarder, både jeg og spillerne. Der finnes det ingen kompromisser, sa Ten Hag.

– Samtidig er jeg realistisk. Konkurransen i Premier League er veldig tøff, og nivået har økt veldig. Som en klubb og et lag må vi treffe på standardene våre. Hvis ikke, vil du ikke nå målene dine. Vi ønsker å vinne både Premier League og Champions League, fortsatte han.

– Selvfølgelig er det ikke bra

– Føler du har hatt støtte blant spillerne?

– Om jeg har støtte? Flere av de siste prestasjonene hadde ikke kommet om miljøet ikke var riktig og støtten ikke var der.

Avslutningsvis ble Ten Hag spurt om negativiteten rundt klubben påvirker han.

– Selvfølgelig er ikke negativitet bra, men jeg bryr meg ikke. Jeg vet at du får mye oppmerksomhet i denne klubben. Når du ikke presterer som du skal, kommer det kritikk. Det må vi håndtere, og det er vi sammen om.

Erik ten Hag under pressekonferanse 6. oktober 2023.
REALIST: Erik ten Hag er klar på at han forstår at rettes søkelys mot Manchester United når laget ikke presterer optimalt.
Powered by Labrador CMS