Dan GORE

Midtbane

Fullt navn: Daniel Lewis Gore
Født: 26. sep. 2004, i Manchester
Nasjonalitet: England
Høyde: 170 cm
Til: United-akademiet, 2018
Proffkontrakt:
Debut: LC, 26. sep. 2023, innb. mot Crystal Palace (h) 3-0
FA Youth Cup-vinner: 2022
Utlån: Port Vale (f.o.m. 23. jan. 2024 og ut sesongen)
Landskamper/mål: England U20/0

En ung mann å følge

Det var ikke så mange utenforstående som hadde hørt om Daniel Lewis Gore da han plutselig dukket opp fra benken under  Uniteds ligacupoppgjør mot Crystal Palace på Old Trafford høsten 2023. 

Det var første gang den unge Manchester-gutten fikk prøve seg for Uniteds førstelag – riktignok i obligatorisk sammenheng –for alle som følger klubben tett visste nok at Gore var med under sommerens sesongoppkjøring, både i Europa og USA. Han fikk til og med prøve seg fra start da United møtte Athletic Club (Bilbao) i Dublin.

Både før og etter den nevnte debutkampen, har han flere ganger figurert som ubenyttet innbytter for Erik ten Hags lag, både i Premier League og Champions League. Så helt overraskende var det ikke da Gore fikk sjansen mot Crystal Palace.

Premier League-debut

2. juledag fikk han også prøve seg i Premier League, riktignok i kun noe få overtidsminutter, da han i det 94. erstattet Christian Eriksen i 3-2-seieren over Aston Villa.

Utlånt og skadet

I sin søken etter mer erfaring fra førstelagsfotball, fikk Gore i slutten av januar 2024 ønsket sitt oppfylt ved å bli innvilget et halvt års utlån til League One-klubben Port Vale. Det ble dessverre ingen suksess, for allerede i debutkampen fire dager etter ankomsten, pådro han seg en strekk i lårmuskulaturen. Den viste seg såpass alvorlig  at låneoppholdet måtte avsluttes omtrent før det var kommet igang. 

Spillestil

Selv om de to dannet den sentrale midtbanen på U18-laget som i 2022 gikk til topps i FA Youth Cup, er Dan Gore en annen type midtbanespiller enn sin halvt år yngre kollega Kobbie Mainoo.
Der sistnevnte er av den slepne, spillende typen, er Gore mer av den hardtarbeidende og fysisk tøffe typen.

Bakgrunn

Dan Gore kom til United fra Burnley, en klubb han var tilknyttet siden han var åtte år gammel.

Personlige meritter:

 2022/23: Vinner av Denzil Haroun-troféet som Årets reservelagsspiller.

SesongTotaltLigaFALCECAndre
2023/240-1-00-0-00-0-00-1-00-0-00-0-0

Powered by Labrador CMS