Åpen om emosjonell Ferguson-samtale: – Nesten så tårene kommer når jeg snakker om det

Jesper Blomqvist får mye skjermtid i Amazon Prime-dokumentaren om 1999-sesongen. I «Uno»-podkasten snakker svensken om alle oppturene og nedturene han opplevde på Old Trafford.

Publisert

I dag driver Blomqvist en restaurant utenfor Stockholm, og med Fredrik og Eivind på besøk forteller han om sine studiereiser til Italia, der han blant annet lærte at pizza skal klippes, ikke skjæres.

Svensken kom til Manchester United i 1998 etter å ha spilt for Milan og Parma i Italia, og kunne knapt truffet bedre med timingen. Med Ronny Johnsen, Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg og Peter Schmeichel ble han den femte skandinaviske spilleren på det legendariske trippel-laget.

I «Uno»-podkasten snakker Blomqvist om overgangen til United og den svenske vikinghjelmen han ble avbildet i, den elleville 99-sesongen, og den gangen han utløste alarmen hos nevnte Johnsen.

Jesper Blomqvist i aksjon mot Wimbledon i 1999.

United-karrieren ble imidlertid kortere enn noen kunne sett for seg. Champions League-finalen mot Bayern München ble venstrevingens siste kamp for United, og i intervjuet forteller 50-åringen om da han skulle ta avskjed med mannen som hadde hentet ham til Old Trafford.

– Det er nesten så tårene kommer når jeg snakker om det, sier Blomqvist.

– Jeg var min egen største fiende. Jeg hadde skyldfølelse fordi de hadde betalt mye for meg, og jeg bare var skadet hele tiden.

– Jeg satt med Ferguson, og beklaget til ham at det ble som det ble med alle skadene og alt det de hadde betalt. Men Ferguson bare så på meg og sa «Jesper, du har tjent United på beste vis, jeg kunne ikke bedt om mer».

– Da var det en stein som falt fra mitt hjerte. Det var stort av ham at han kunne si det i det øyeblikket.

I episoden forsøker Blomqvist også å forklare forskjellen på Ferguson og Ancelotti, og får en umulig oppgave når han skal sette opp et 5-a-side-lag med sine beste lagkamerater i karrieren.

Powered by Labrador CMS