Keane klar for Forest

Drøye 25 år etter at han som spiller forlot Nottingham Forest til fordel for Manchester United, er Roy Keane tilbake hos «skogvokterne».

Publisert Sist oppdatert

Keane blir klubbens nye assistentmanager, skriver en rekke britiske medier, blant annet Daniel Taylor i The Guardian som er kjent for sine gode kilder i Nottingham Forest.

Ombestemte seg

I 1990 hentet daværende Nottingham Forest-manager Brian Clough den 18 år gamle Keane fra irske Cobh Ramblers ved Keanes hjemby Cork.

I en tid der Forest slet rent sportslig og rykket ned etter den første Premier League-sesongen i 1993, imponerte imidlertid Keane stort og ble jaktet av både United, Blackburn og Arsenal.

KAPTEIN MED STOR K: Roy Keane blir av mange ansett som den eneste som kan utfordre Bryan Robson som tidenes United-kaptein.

Keane hadde allerede takket muntlig ja til Blackburn-manager Kenny Dalglish, men klubben manglet de nødvendige overgangspapirene og i mellomtiden kastet Sir Alex Ferguson seg rundt og hentet Keane til Old Trafford sommeren 1993.

I sin første sesong i United var Keane med på å vinne Uniteds aller første «The Double».

Vekslende hell

I Nottingham Forest blir Keane gjenforent med Martin O’Neill som også var Keanes sjef da de to ledet det irske landslaget.

Etter at han la opp som spiller har Keane vært manager i Sunderland og Ipswich, før han ble assistentmanageren til Paul Lambert i Aston Villa, en job han i en periode kombinerte med jobben som assistentmanager for det irske landslaget.

GJENFORENING: Roy Keane skal jobbe under Martin O´Neill i Nottingham Forest. De to har tidligere begge spilt for Forest under Brian Clough og ledet sammen det irske landslaget frem til 2018.

Selv om han har vært en kontroversiell figur siden han forlot Old Trafford, blant annet etter flere feider med Sir Alex Ferguson i media, er Roy Keane høyt respektert blant de fleste United-supporterne.

Han er med sine 480 kamper for United, nummer tolv på listen over spillerne med flest kampen for de røde djevlene.  

Powered by Labrador CMS