Chelsea topper tabellen etter å ha knust Tottenham

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 19. september


Chelsea knuste Tottenham

Tottenham startet sesongen med tre seiere, men står nå med null poeng på de to siste etter at de tapte 0-3 hjemme mot Chelsea.

Spurs klarte seg bra i førsteomgangen, og var fullt på høyde med Chelsea, men i andreomgang raknet det.

Thiago Silva, N’Golo Kanté og Antonio Rüdiger scoret Chelseas tre mål.

Chelsea er med dette foran både Liverpool og United på målforskjell. Bak der følger Brighton (ett poeng bak), City og Everton (tre poeng bak) – og så kommer Spurs, som er fire poeng bak topptrioen.

Lørdag 18. september


City ga bort poeng på hjemmebane

Manchester City spilte 0-0 mot Southampton på Etihad Stadium lørdag ettermiddag.

Raheem Sterling satte ballen i mål på overtid, men var offsideplassert, og dermed stilnet jubelen fort hos de lyseblå.

United og City står nå begge med ti poeng, og United kan dermed ha tre poeng ned til byrivalen om det skulle bli seier borte mot West Ham.

Liverpool vant 3-0 hjemme mot Patrick Vieiras Crystal Palace, Arsenal vant 1-0 mot Burnley, mens Watford vant 3-1 borte mot Norwich. Fredag ble det 1-1 mellom Newcastle og Leeds.

Senere lørdag vant Aston Villa 3-0 mot Everton, noe som også har blitt omtalt i helgas utlånssak.

Fredag 17. september


Toone scoret det første under ny landslagssjef

Ella Toone scoret fredag det første landslagsmålet under Englands nye trener, Sarina Wiegman. Toones scoring var den første i det som til slutt ble en 8-0-seier mot Nord-Makedonia.

United-keeper Mary Earps voktet Englands mål, mens Katie Zelem og Lucy Staniforth ble sittende på benken kampen gjennom.

LES OGSÅ: 20-0 til sammen for Bøe Risa, Thorisdottir og Battle

Greenwood blant de siste 40 i Golden Boy

Europas Golden Boy-utmerkelse har gjort det smart. De tar ut en haug med spillere slik at kåringen blir nevnt over hele verden, i alle land, på alle nettsidene ti de store klubber og også nettsteder som united.no. Så tar de bort noen få alternativer her og der frem til kåringen skjer – slik at de blir nevnt om og om igjen overalt også gjennom høsten.

Mason Greenwood ble nummer 12 forrige sesong, og nå er det klart at Uniteds 19-åring er blant de 40 beste også denne sesongen. Du kan gi din stemme på Greenwood her.

Når det er 20 mann igjen vil journalister fra fotball-Europa bestemme vinneren.

Se Shoretires mål mot Arsenal U23

Det er ikke alltid like mye informasjon fra U23-kampen som før, siden det ikke er lov å vise kampene på TV hvis det spilles Premier League-kamper samtidig.

Uniteds U23-lag tapte forrige helg 3-1 mot Arsenal, men Shola Shoretire scoret et flott mål – som nå ligger ute på nettet. Nedtaket og finten for å skaffe seg plass var glitrende. Raidet og det plasserte skuddet i hjørnet like strålende.

Her kan du lese mer om kampen.

Torsdag 16. september


West Ham vant i siste kamp før «United-uken»

Torsdag kveld møtte West Ham kroatiske Dinamo Zagreb på bortebane i Europa League. Det endte med 2-0-seier til bobleblåserne fra London, etter scoringer fra Michail Antonio og Declan Rice.

Oppgjøret i den kroatiske hovedstaden var den siste for David Moyes’ menn før de to kampene på rad mot Ole Gunnar Solskjærs United. Lagene møtes først på London Stadium i Premier League, før de barker sammen igjen på Old Trafford påfølgende onsdag, i anledning tredje runde i ligacupen.

Moyes valgte å hvile fem av spillerne som startet 0-0-kampen mot Southampton. Han valgte dog å starte Aaron Cresswell, Tomas Soucek, Pablo Fornals og nevnte Rice, som dermed har mindre enn tre døgn på å hvile ut før helgens kamp.

Nevnte Antonio, West Hams toppscorer, er ute av søndagens kamp som følge av suspensjon.

Onsdag 15. september


FIFA og Premier League møtes for å løse Brasil-floken

FIFA og Premier League skal onsdag møtes for å finne en løsning på problemene med å fristille de brasilianske Premier League-spillerne til landskampene senere i høst.

Under forrige landskamppause var samtlige Premier League-klubber enige om å holde tilbake sine brasilianske spillere ettersom det ville medført karantene på spillerne ved returen til England. 

Brasil ønsket først at FIFA skulle benytte lovverket til å utstenge spillerne fra kamper i fem dager, men sløyfet senere kravet.

Det er også planlagt et møte fredag om partene ikke kommer frem til en løsning i løpet av onsdagen, melder det brasilianske nettstedet UOL.com.

Tirsdag 14. september


Har du fått SMS fra oss? Den er helt ufarlig

Hvis du for kort tid siden fikk en melding som står at kommer fra oss i Supporterklubben, er det ingen grunn til bekymring. Den er fra oss og kun oss, så den er helt ufarlig å åpne.

Mandag 13. september


United beholdt serieledelsen etter mandagskampen

Kampen mellom Everton og Burnley på Goodison Park ville avgjøre om det var United eller Everton som ville toppe Premier League etter den fjerde serierunden, og United trengte bare å unngå en firemålsseier for Everton.

En firemålsseier ville nemlig sendt Everton opp på topp.

Burnley tok ledelsen ved Ben Mee, men Everton snudde kampen, og vant til slutt 3-1.

Everton går med dette opp på fjerdeplass – og har nå ti poeng i likhet med United, Chelsea og Liverpool – og sender Manchester City ned på femteplass.

Kanskje vi bare skal avslutte sesongen nå?