Vant sine tre første kamper – i den fjerde kom tapet

Mange av våre utlånte var i aksjon denne helgen, med varierende hell.

Flamengo 0-1 Grêmio

Med en kjapp titt på tabellen på forhånd, så kunne dette se ut som en enkel hjemmekamp for Flamengo, men Grêmio er i god form, og det endte med borteseier natt til mandag.

Flamengo vant de tre første kampene Andreas Pereira var med i (og han scoret kort tid etter at han kom inn i den første av disse kampene), men her kom altså tapet.

Bildet øverst i saken er for øvrig fra 3-1-seieren mot Palmeiras, Pereiras første kamp fra start for Flamengo.

Han startet også her, og han spilte frem til han ble byttet ut på overtid. I etterkant av det byttet kunne Grêmio også økt til 2-0, men de bommet på straffespark på overtid i beste West Ham-stil.

Flamengo er nå fire poeng bak Palmeiras, og elleve poeng bak serieleder Atlético Mineiro, men Flamengo har også spilt to færre kamper enn disse lagene.

Aston Villa 3-0 Everton

Aston Villa gikk for en stoppertrio igjen, og Axel Tuanzebe spilte fra start på Villa Park.

Han spilte hele kampen da Aston Villa holdt nullen, og det etter hvert også løsnet fremover slik at Rafa Benítez’ Everton til slutt ble slått ganske klart.

En pasning mellom ledd fra Tuanzebe var med på å starte angrepet som ga 1-0.

Birmingham Mail gir Tuanzebe karakteren 7, og skriver at det var enkelt for Tuanzebe mot Everton.

Aston Villa v Newcastle United - Premier League
AXEL AXEL AXEL: Tuanzebe spilte hele Villas imponerende seier mot Aston Villa.

Norwich City 1-3 Watford

Det var den type kamp hvor Norwich bør vinne om de skal fremstå som et lag som det er sannsynlig at unngår nedrykk denne sesongen, men de tapte 1-3 mot Watford hjemme på Carrow Road.

Brandon Williams spilte hele kampen for Norwich, og var verken bedre eller dårligere enn de fleste andre. På Watfords siste mål burde Williams (og flere andre av lagkameratene) spilt videre selv om både han og assistentdommeren mente at det var offside, for da kunne et baklengsmål blitt hindret.

Eastern Daily Press gir Williams karakteren 6 etter kampen.

Arsenal v Norwich City - Premier League
TAPTE: Brandon Williams og Norwich.

Dundee United 1-0 Dundee FC

Det er ikke akkurat langt mellom disse to klubbene rent geografisk. I gangavstand er det knapt et halvt minutt.

For supporterne er det selvsagt sesongens viktigste kamp, og rundt ti minutter før slutt kom vinnermålet for Dundee United hjemme på Tannadice.

Dylan Levitt startet på benken for hjemmelaget, men kom innpå til andreomgang, og etter det vi har lest av supportermeninger, så virker det som om Levitt hadde et svært godt innhopp, og at han bidro til at Dundee United begynte å spille den fotballen de ønsket å spille.

Alavés 0-2 Osasuna

Facundo Pellistri startet på benken i oppgjøret mot Osasuna, og før halvtimen var spilt stod det 2-0 til bortelaget.

Pellistri kom inn til starten av andreomgang, men uruguayaneren klarte ikke å utgjøre forskjellen i stor nok grad til at de klarte å redusere.

Alavés ligger helt nederst i La Liga, med 0 poeng på de første fire kampene.

Hull City 1-3 Sheffield United

Hull City gikk på et 1-3-nederlag hjemme mot Sheffield United.

Få spillere imponerte for Hull, og Di’Shon Bernard (som spilte hele kampen) var ikke en av dem. Bernard fikk karakteren 5 i spillerbørsen til Hull Daily Mail, og at han slet i markeringsspillet på dødballer trekkes frem, og da spesielt i forbindelse med det første baklengsmålet.

Fire spillere i startoppstillingen fikk firere på børsen, så Bernard var uansett ikke verstemann i dette tapet.

TAPTE: Di’Shon Bernard (her fra tiden i Salford City) og Hull City.

Huddersfield Town 0-2 Nottingham Forest

Chris Hughton fikk sparken i midtuka etter en skuffende start på sesongen, og det er nå Steven Reid som leder Forest midlertidig. Tidligere Swansea-sjef Steve Cooper er foreløpig favoritt til å bli Hughtons erstatter.

Første kamp etter Hughton endte med en 2-0-seier for Nottingham Forest.

James Garner spilte hele kampen for Forest, og leverte en god kamp. Nottingham Post gir ham karakteren 7 på børsen, og skriver at den trege sesongstarten for Garner raskt ble glemt, og at han hadde ballen mye i dette oppgjøret, spesielt i førsteomgangen.

Derby County v Nottingham Forest - Sky Bet Championship
LEVERTE EN BRA KAMP: James Garner.

Peterborough United 3-0 Birmingham City

Det ble en helsvart dag for Birmingham da de besøkte Darren Fergusons Peterborough United.

Gary Gardner ble utvist, men Birmingham kunne ikke skylde resultatet på ham av den grunn, for på det tidspunktet ledet allerede Peterborough 3-0.

Tahith Chong spilte hele kampen for Birmingham, og igjen skal han ha vært lagets beste spiller. Det mener i alle fall Birmingham Mail, som gir ham karakteren 6 på spillerbørsen, og de mener at Birmingham bør begynne å spille mer på Chongs styrker.

Birmingham City v AFC Bournemouth - Sky Bet Championship
BIRMINGHAMS BESTE I STORT SETT I HVER KAMP: Tahith Chong.

Luton Town 3-3 Swansea City

Da Luton ledet 3-0 mot Swansea etter halvspilt førsteomgang, så så det stygt ut for Russell Martins Swansea, men de slo tilbake med tre mål i andreomgangen, og kampen endte 3-3.

En viktig mann i den opphentningen var Ethan Laird. Han var ikke skyld i problemene før pause, og i andre omgang skapte Swanseas høyre vingback mye, og han hadde den målgivende pasningen til utligningen på overtid. Noen minutter etter utligningen kunne han også fått enda en målgivende, men lagkameraten misbrukte muligheten.

Wales Online gir Laird karakteren på spillerbørsen, og de beskriver det som at han «terroriserte Luton» i andreomgangen.

IMPONERTE IGJEN: Ethan Laird, her fra vårens opphold i MK Dons.

Doncaster Rovers 1-0 Morecambe

På sjuende forsøk kom endelig seieren for Richie Wellens’ Doncaster Rovers, som vant 1-0 hjemme mot Morecambe.

Det stod 0-0 helt frem til det 82. minutt, da scoret Tommy Rowe vinnermålet for Doncaster.

Ethan Galbraith spilte hele kampen for hjemmelaget, og får karakteren 6 på spillerbørsen til Doncaster Free Press. De skriver at han holdt godt på ballen, og at han var livlig på Doncaster-midtbanen.

Doncaster ligger fortsatt på sisteplass i League One, men har nå i det minste kontakt med lagene over nedrykksstreken også.

VANT: Ethan Galbraith og Doncaster Rovers.

Mansfield Town 1-1 Rochdale

Mansfield så en periode ut til å gå mot klubbens femte ligatap på rad, men de klarte å utligne hjemme mot Rochdale, og dermed ble det i det minste ett poeng.

Nathan Bishop stod hele kampen i Mansfield-målet, og igjen var det heller en forsvarsspiller som fikk skylda for baklengsmålet.

Ambisiøse Mansfield ønsker å kjempe om opprykk, og ligger nå helt nede på 20. plass, men veien opp er heldigvis ikke altfor lang ennå.

Atlanta United (2) 0-2 Tampa Bay

Atlanta United 2 gikk natt til søndag på et hjemmetap mot Tampa Bay.

Connor Stanley kom inn i kampens 67. minutt, og på det tidspunktet stod det allerede 2-0 til bortelaget.

Andre:

• Reece Devine var ubenyttet innbytter da St Johnstone vant 1-0 borte mot Aberdeen.
  • D’Mani Mellor var ubenyttet innbytter i Salford Citys bortetap mot Tranmere Rovers.
  • Will Fish fikk noen minutter for Stockport County i midtuka, men var ute av troppen i lørdagens bortekamp mot Halifax Town. Halifax vant 3-0.