Landslag

Tre United-spillere involvert i to kamper – begge endte med 10-0-seier

Et norsk landslag med Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa ga seg ikke før det sto 10-0 på Ullevaal. Samtidig herjet Ona Batlle for Spania.

Torsdag ser ut til å bli en skikkelig jubeldag for United-spillerne ute på landslagsoppdrag.

Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir spilte nemlig fra start da Norge startet kvalifiseringen til 2023-VM med å vinne hele 10-0 mot Armenia, da de gjestet den norske nasjonalarenaen.

Også i kampen mellom Færøyene og Spania ble det United-jubel. Ona Batlle leverte nemlig to målgivende pasninger fra sin venstrebackposisjon, i kampen spanjolene vant med kalassifrene 10-0.

Risa og Thorisdottir nære scoring da Norge vant med tosifret

Begge de to norske United-spillerne må sies å ha kommet til torsdagens oppgjør med vind i ryggen. Marc Skinners mannskap har startet sesongen med seks av seks mulige poeng, noe Thorisdottir skal ha en del av æren for, etter sin viktige 2-0-scoring i 3-1-seieren over Leicester.

Risa har på sin side fått æren av å debutere for sin favorittklubb.

– Det var en drøm jeg har hatt lenge, så jeg er utrolig fornøyd med det, sa Risa til landslagets mediekanaler før torsdagens kamp.

– Og nå som man er der, så jobber man hardt og står på, og jeg skal utvikle meg som fotballspiller. Alt ligger til rette for det.

vildekamp
I DRØMMEKLUBBEN: Vilde Bøe Risa er på plass i favorittklubben, hvor hun har fått sin debut. Her fra oppkjøringskampen mot Liverpool.

At Risa er på plass i United, som lenge har ligget oppunder toppen i engelsk kvinnefotball, er også landslagssjef Martin Sjögren.

– Vi ser at hun er i et miljø som er bra. Hun startet i serieåpningen og jeg har stor tiltro til at hun kommer til å være en viktig del av United. Det vil gjøre henne til en bedre spiller, sa Sjögren.

Da den litauiske dommeren blåste i gang torsdagens oppgjør, fikk den svenske treneren umiddelbart se sine jenter gå i strupen på de armenske gjestene.

Før fem minutter hadde gått, hadde de rødkledde allerede satt sammen en sjansekavalkade, uten at det ble nettkjenninger ut av det. Vilde Bøe Risa var blant dem som fikk muligheten, men skuddet fra 14 meter snek seg utenfor stolpen.

Det skulle dog ikke gå lenge før det første norske målet satt. Guro Bergvand, Thorisdottirs forsvarsmakker, var iskald da ballen falt til henne i det armenske feltet.

JUBILANT: Maria Thorisdottir har nå spilt 50 kamper for det norske landslaget. Her før møtet med England i 2019.

Risa fikk en ny mulighet med hodet noen minutter senere, men heller ikke denne gangen var millimeterne på midtbanespillerens side. I stedet var det Caroline Graham Hansen og Karina Sævik som la på til henholdsvis 2-0 og 3-0 før omgangen var omme.

Bakover på banen hadde Thorisdottir full kontroll på alt armenerne hadde å komme med, i det som var hennes 50. kamp for Norge.

Etter pause satte Lisa-Marie Utland 4-0, før Risa fikk enda en ny mulighet. Det ville seg rett og slett ikke for midtbanegeneralen, som fikk sitt skudd blokkert. Ett mål fra Julie Blakstad senere, var det også over for Risa, som ble erstattet med Ingvild Syrstad Engen.

I sluttminuttene la Hansen (2), Utland (2) og Elisabeth Terland på ytterligere mål, slik at Norge til slutt endte opp med en ydmykende 10-0-seier over gjestene fra Armenia. Thorisdottir kunne også ha kronet jubileet med scoring, men hun klarte ikke å få sin heading i mål etter dødball.

Vi fulgte kampen live nederst i denne saken.

Batlle serviterte to mål da Spania kopierte Norge

I kampen mellom Færøyene og Spania, med avsparktidspunkt én time etter kampen på Ullevaal, var det spanjolene som cruiset inn til seier.

Amaiur Sarriegi sendte gjestene i føringen, før Ona Batlle for alvor satte på seg servitørhatten. Først fant hun Irene Guerrero med et nydelig innlegg fra langt hold.

Deretter dro hun seg ned til dødlinja fra sin venstrebackposisjon. Derfra sendte hun ballen til Sarriegi, som satte sitt andre for dagen, og dermed også sørget for at Batlle fikk sin andre målgivende pasning.

Manchester United Women v Reading Women - Barclays FA Women's Super League
NYE MÅLPOENG: Ona Batlle har kunnet feire scoring for United denne sesongen. Torsdag kunne hun juble for to målgivende pasninger.

Uniteds fremadstormende forsvarer prøvde seg også med flere skuddforsøk, uten at det ble nettkjenninger ut av det.

Det ble det dog for Alexia Putellas, Lucia Garcia, Patricia Guijarro, Mariona Caldentley og Laia Aleixandri. Med Sarriegis tredje og fjerde, endte det hele med 10-0 til spanjolene, som tydeligvis ikke ville være noe dårligere enn de norske kvinnene.

Færøyene 0-10 (0-3) Spania

90+5′ Kampen er slutt.

90+5′ Færøyene 0-10 SPANIA
Laia Aleixandri sørger for at spanjolene matcher Norge, og vinner med tosifret.

70′ Færøyene 0-9 SPANIA
Mariona Caldentley setter ballen i mål.

64′ Færøyene 0-8 SPANIA
Patricia Guijarro setter det syvende spanske målet for dagen.

60′ Færøyene 0-7 SPANIA
Amaiur Sarriegi setter sitt fjerde for dagen.

58′ Færøyene 0-6 SPANIA
Lucia Garcia setter spanjolenes sjette mål.

55′ Færøyene 0-5 SPANIA
Amaiur Sarriegi setter sitt hat trick.

50′ Færøyene 0-4 SPANIA
Alexia Putellas setter Spanias fjerde.

46′ Kampen er i gang igjen.

45+1′ Pause.

44′ Batlle prøver seg med en avslutning, men bommer på mål.

32′ Færøyene 0-3 SPANIA
Amaiur Sarriegi scorer sitt andre for dagen, og ifølge UEFAs nettsider er det igjen Batlle som er servitør!

8′ Færøyene 0-2 SPANIA
Irene Guerrero dobler spanjolenes ledelse. Det er for øvrig vår egen Ona Batlle som registreres med målgivende pasning.

7′ Færøyene 0-1 SPANIA
Amaiur Sarriegi sender gjestene i føringen.

1′ Avspark.

Norge 10-0 (3-0) Armenia

90+4′ NORGE 10-0 Armenia
Hansen setter også sitt hat trick og sørger for at Norge leder med tosifret like før slutt.

90′ NORGE 9-0 Armenia
Elisabeth Terland finner hjørnet og øker den norske ledelsen ytterligere.

88′ NORGE 8-0 Armenia
Utland setter hat tricket etter corner. Dette nærmer seg Southampton-sifre for Armenia.

80′ NORGE 7-0 Armenia
Utland scorer sitt andre for dagen når hun ekspederer et innlegg fra venstre i mål.

78′ NORGE 6-0 Armenia
Caroline Graham Hansen skyter fra 15 meter. Ballen går midt i mål, men ruller likevel i nettet etter veldig svakt keeperspill.

65′ Uniteds Vilde Bøe Risa går av banen og erstattes av Ingvild Syrstad Engen.

62′ NORGE 5-0 Armenia
Julie Blakstad setter ballen i mål.

56′ Risa kommer til enda en ny skuddmulighet, men denne gangen går skuddet fra rundt 12 meter rett i blokka.

47′ NORGE 4-0 Armenia
Lisa-Marie Utland kommer først på et innlegg fra Julie Blakstad og øker ledelsen for Risa og kompani.

38′ NORGE 3-0 Armenia
Haavi finner Sævik inne i den armenske boksen. Hun setter ballen enkelt i mål.

28′ NORGE 2-0 Armenia
Caroline Graham Hansen er sikker som banken og dobler den norske ledelsen fra elleve meter.

26′ Norge får straffe etter en armensk hands.

23′ Slik kampen har skredet frem, er det så godt som utelukkende spill på Armenias banehalvdel og slikt blir det sjanser av. Vilde Bøe Risa får en ny sjanse, denne gangen med hodet, men ballen går i treverket bak Andriasyan i det armenske målet.

10′ NORGE 1-0 Armenia
Maria Thorisdottirs forsvarsmakker Guro Bergsvand får ballen i boksen etter et innlegg fra venstre og setter ballen i mål.

5′ Storfavoritt Norge har vært farlige frempå ved flere anledninger i åpningsminuttene. Blant dem Vilde Bøe Risa, som ikke får til å sette ballen i mål når hun får en god mulighet fra rundt 14 meter.