Topplagene gjorde jobben

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 6. desember


Topplagene gjorde jobben

Det var ingen hjelp å få for United i WSL, der United topper tabellen. Chelsea, Arsenal og Manchester City vant alle sammen, og dermed har ikke situasjonen forandret seg nevneverdig denne runden. United på sin side vant 2-0 borte mot Aston Villa.

Everton lå fremfor City på tabellen, men City blir regnet som en tøffere utfordrer om en plass blant de tre beste (og dermed Champions League-spill neste sesong), så derfor ville nok United foretrukket at Everton tok poeng. Slik gikk det ikke, for City vant hele 3-0 på bortebane etter en meget god førsteomgang.

Arsenal vant 3-0 hjemme mot Birmingham, mens Chelsea slo West Ham 3-2 på hjemmebane uten å imponere.

The Gunners er ett poeng bak United, mens Chelsea er tre poeng bak med én kamp mindre spilt (og bedre målforskjell). Manchester City er fem poeng bak United, så det er ikke en komfortabel avstand ned til de lyseblå ennå. Se tabellen her.

23 år siden Cole senket Liverpool på Anfield

I dag er det 6. desember, og det betyr at det er 23 år siden vi møtte Liverpool på Anfield med stort hell.

Noen måneder tidligere (april 1997) vant vi 3-1 på Anfield etter blant annet to scoringer av Gary Pallister, og det siste målet den gang ble scoret av Andy Cole.

Da United returnerte til Anfield 6. desember 1997, så var det Cole som tok Pallisters rolle som tomålsscorer.

Cole ga United ledelsen etter noen minutter av andreomgangen, før Robbie Fowler utlignet på straffespark for hjemmelaget. David Beckham sendte United tilbake opp i ledelsen, før Cole sørget for at resultatet ble 3-1 igjen.

Fredag 4. desember


Solskjær og Fernandes kan vinne priser

Med tre seirer mot Everton, WBA og Southampton og ett tap mot Arsenal er Ole Gunnar Solskjær én av fire nominerte til prisen for månedens manager i Premier League i november.

David Moyes, som møter Solskjær på lørdag, er også nominert. Det samme er José Mourinho, noe som betyr at to tidligere United-managere og den nåværende er på listen. Den siste kandidaten er Frank Lampard. Stem her!

Bruno Fernandes er nominert til prisen for månedens spiller. De andre er Ben Chilwell, Jack Grealish, Pierre-Emile Højbjerg, Angelo Ogbonna og James Ward-Prowse. Stem her!

Dette er reglene fansen må følge

Denne helgen vil det være engelske fans i Premier League-kamper igjen for første gang siden mars.

Disse klubbene kan slippe inn opptil 2000 supportere: Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham.

Dette er reglene supporterne må følge:

  • Munnbind er påbudt gjennom hele kampen.
  • Det skal være én meter avstand mellom hver tilskuer.
  • Det er obligatorisk måling av kroppstemperatur ved inngang.
  • Supporterne oppfordres til ikke å synge og rope i overdrevet grad.
  • Det er ikke tillat med «high-fives» eller klemming.

Det er usikkert når Manchester United vil kunne ta imot fansen på Old Trafford. Håpet er at det skal kunne være opptil 20 000 tilskuere i løpet av sesongen.

Torsdag 3. desember


Fortsatt tre innbyttere

Det var et Premier League-møte i dag, men ingen klubber tok opp spørsmålet om antall innbyttere som kan brukes, ifølge BBCs Simon Stone.

Som kjent mener flere klubber (og ikke minst managere) at en burde ha fem innbyttere nå for å ha best mulig sjanser til å gi spillere hvile i en sesong som er litt spesiell, men det ser altså ikke ut som om dette er på gang akkurat nå.

Samarbeidsavtale med klubb fra annet europeisk land?

Vi omtalte tirsdag regelendringene som blant annet gjør at ikke klubbene i England kan signere utenlandske spillere som er under 18 år.

The Athletic har skrevet en sak om konsekvensene av dette, og nevner blant annet at Premier League-klubber nå fort kan komme til å ha koblinger med andre europeiske klubber som gjør at de kan «parkere» spillere der til de blir 18, og så hente dem til England etter det.

Flere klubber har allerede slike muligheter basert på eierskapsinteresser, City og Leicester nevnes, men The Athletic skriver også kilder forteller dem at de forventer at United kommer til å lete etter en europeisk samarbeidsklubb.

Herrera takker for kampen

Ander Herrera var nok ikke Manchesters mest populære mann i røde TV-stuer i går kveld, men spanjolen satte pris på returen til Old Trafford og skulle gjerne hatt United-fansen der.

– Det har vært spesielt å returnere til Manchester. Jeg har så mange fantastiske minner på dette stadionet. Jeg kunne ønske jeg kunne delt øyeblikket sammen med fansen jeg var sammen med i fem år, skriver Herrera.

Tirsdag 1. desember


Nye regler for Premier League-klubbene

Nye Brexit-regler betyr at engelske klubber ikke lenger kan signere utenlandske spillere under 18 år. Engelske klubber har nå også en maksgrense på tre internasjonale U21-overganger per overgangsvindu. Endringene vil bli revurdert etter sommervinduet 2021. 

Premier League-kamp utsatt

Premier League-oppgjøret mellom Aston Villa og Newcastle som skulle spilles førstkommende fredag har blitt utsatt. Grunnen er at det er flere personer i Newcastle-leiren som har testet positivt på COVID-19.

Tony Coton og Tony Parks til United

Nettsiden trainingground.guru har god kontroll på det meste som skjer på akademinivå, og nå skriver de at keeperveteranene Tony Coton og Tony Parks har fått jobb i United.

Coton var backup for Peter Schmeichel en liten periode på 90-tallet og ble senere keepertrener. Nå blir han sjefs-keeperspeider, etter å ha vært sentral som speider i flere storklubber i mellomtiden.

Parks blir akademi-keeperspeider, etter blant annet å ha jobbet som keepertrener for de aldersbestemte engelske landslagene.

Mandag 30. november


Forlot treningsfeltet etter elleve minutter

Anthony Martial var med til Southampton, men ble syk over natta, og måtte bli igjen på hotellet da lagkameratene reiste til St. Mary’s.

Mandag var franskmannen på Carrington – men forlot treningsfeltet igjen etter elleve minutter.

Det skriver Manchester Evening News.

Avisa forstår det slik at han ble sendt hjem fordi han fortsatt ikke var frisk nok til å trene.

Det gjenstår å se om han blir i tide til å bli involvert mot Paris Saint-Germain på onsdag.

McManus kalt opp til landslagssamling

Abbie McManus har gått glipp av de siste kampene for Manchester United med skade, og var heller ikke i Phil Nevilles landslagstropp til samlingen som pågår i disse dager.

Nå har United-stopperen blitt kalt opp til de siste dagene som gjenstår av samlingen, og blir tilgjengelig til den andre internkampen som skal spilles.

Millie Turner, Lucy Staniforth, Katie Zelem, Ella Toone og Lauren James er allerede i Phil Nevilles tropp, og nå reiser altså også McManus til St. George’s Park.