Økte serieledelsen etter sliteseier

Det var to uker siden kvinnelaget var i aksjon sist. Den gangen ble Manchester City slått på straffer i ligacupen.

United dro i land en sliteseier mot Aston Villa lørdag ettermiddag, men imponerte ingen. Leah Galton og Ella Toone scoret United sine mål i 0-2-seieren over Birmingham-laget.

Det er nå fire poeng ned til Arsenal på andreplass, og seks poeng ned til Chelsea og Everton på tredje- og fjerdeplass, men det skal sies at Chelsea har to kamper færre spilt, og at Arsenal og Everton har spilt én kamp mindre. Se tabellen her.

Startet godt

United startet kampen friskt. Lauren James kom seg fri på venstresiden og la inn. Der holdt en Aston Villa-spiller på å sette ballen i eget nett.

Etter kvarteret måtte Jackie Groenen ut med skade. Det er dårlige nyheter for United, for midtbanespilleren har vært veldig god denne sesongen.

United styrte mye av spillet, men slet med å komme til noen ordentlige store muligheter de første 20 minuttene.

Etter 25 minutter skulle kampens første scoring komme. En ball ble spilt igjennom, og Leah Galton fikk et fint førstetouch og plasserte ballen i hjørnet på touch nummer to.

Det var det siste av betydning som skjedde i førsteomgang. En skuffende omgang av United, men ledelse til pause var nok godt for Casey Stoney.

SCORET: Leah Galton (t.h).

Sen avgjørelse

Rett etter hvilen traff Aston Villa tverrliggeren. Det var den største sjansen hjemmelaget hadde gjennom hele kampen.

To minutter etter at Villa traff metallet gjorde Lauren James det samme. Angrepsspilleren kom seg fri ute til venstre og brente til, men mål ble det ikke.

United hadde kontroll under hele kampen og skapte noen halvmuligheter, men avgjørelsen falt ikke før fem minutter før slutt.

Tobin Heath kom alene med keeper som var langt ute fra feltet, men hun reddet. Ballen landet hos Ella Toone som scoret det avgjørende målet fra langt hold.

AVGJORDE: Ella Toone.

Dermed vant United til slutt 0-2, men imponerte ingen. Det er vel slik at gode lag vinner på dårlige dager.

Aston Villa 0-2 (0-1) Manchester United

Bescot Stadium

Womens Super League

United: Mary Earps; Ona Battle, Amy Turner, Millie Turner, Kirsty Smith; Hayley Ladd, Jackie Groenen (Lucy Staniforth 13.), Ella Toone; –Leah Galton, Tobin Heath, Lauren James (Jane Ross 60)

Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Abbie McManus, Lotta Ökvist,  Katie Zelem, Ivana Fuso

(Her oppdaterer vi med det aller viktigste – stilling, målscorere, røde kort, bytter, de største sjansene, osv.)

1: Kampen er i gang!

6: United kommer fri på venstresiden og Lauren James får lagt inn. En Aston Villa-spiller holder på å sette ballen i eget mål.

13: Jackie Groenen har fått seg en smell og blir erstattet av Lucy Staniforth.

22: Ella Toone brenner til, men skuddet fra 16-meter går like over mål.

25: Leah Galton sender United i føringen!

34: Innbytter Stanifoth prøver lykken fra 25-meter, men skuddet går rett på keeper.

Pause.

46: Andreomgang er i gang!

50: Aston Villa treffer tverrliggeren. Dårlig forsvarsspill av United.

53: Lauen James treffer tverrliggeren.

60: Jane Ross erstatter Lauren James.

68: Stor mulighet for United. En corner blir svingt inn fra høye og Mille Turner rager høyest. Ballen går rett på keeper som gir en retur, men ingen av United-spillerne er først på den.

74: United kommer rundt på høyresiden. Ballen blir slått inn og treffer hodet til Tobin Heath. Headingen er for svak og går rett på keeper.

81: Kjedelig periode av kampen nå. United sliter med å punktere oppgjøret.

89: Ella Toone avgjør kampen! 0-2.