Tottenham Hotspur v Manchester City - Premier League

Drømmehelg for United: Fem rivaler snublet

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 5. februar


Målløst for Arsenal-kvinnene

I tillegg til de mange Premier League-rivalene som snublet, så gikk det også galt for den ene av United-kvinnenes rivaler.

Arsenal spilte nemlig 0-0 borte mot West Ham, og etter Uniteds 0-0-kamp mot Everton tidligere på søndagen, så gjorde det godt for Marc Skinner & co.

Det betyr nemlig at Arsenal fortsatt er tre poeng bak. The Gunners har spilt én færre kamp, men har også dårligere målforskjell (+20) enn United (+25). På samme poengsum som Arsenal, men med enda dårligere målforskjell (+14), ligger Manchester City. De har spilt samme antall kamper som United.

Neste helg spiller Manchester City hjemme mot – ganske riktig – Arsenal.

United opp i ryggen på City

Newcastle – West Ham 1-1
Everton – Arsenal 1-0
Chelsea – Fulham 0-0
Wolverhampton – Liverpool 3-0
Tottenham – Manchester City 1-0

Mens Manchester United gjorde jobben og vant mot Crystal Palace, avga fem av Uniteds utfordrere i kampen om topp fire poeng denne helgen.

Dermed ligger United på tredjeplass – åtte poeng bak Arsenal (United har én kamp mer spilt) og bare tre poeng bak Manchester City. 

Newcastle ligger på fjerdeplass to poeng bak.

Se scoringene fra kampene mellom Spurs – City og Everton – Arsenal her:

 

Lørdag 4. februar


Russo hylles med æresdoktorat

Alessia Russo mottok denne uken et æresdoktorat ved Canterbury Christ Church University som en anerkjennelse for sine sportslige prestasjoner og rolle i å bevisstgjøre kvinnelig idrett i Storbritannia og rundt om i verden.

I sin mottakelsestale kom Russo med en oppfordring til alle om å følge sine drømmer.

– Selv om jeg fortsatt er ung så prøver jeg å finne min vei i karrieren, vil jeg oppmuntre dere alle til å etterlate en arv uansett hvilken karriere dere måtte velge.

– I fotball sier vi å la skjorten være bedre enn den første gang du bar den. Jeg har på meg nummer 23 for Manchester United og hadde den på meg under EM. Det er et nummer som er spesielt for meg ettersom et av mine sportsidoler, Michael Jordan, bar det gjennom hele sin lange karriere.

Fredag 3. februar


Sancho takker for støtten

Jadon Sancho fikk en varm velkomst på Old Trafford på onsdag, og han har publisert en takkehilsen:

– Wow! Jeg vil bare si et enormt takk skal dere ha til alle for støtten jeg har mottatt i løpet av de siste ukene, spesielt til fansen. Mitt fokus er på å gi mitt beste for laget, og klubben. Jeg er så glad for å være tilbake på banen, ser dere snart.

Januzaj til Tyrkia

16 år gammel ble Adnan Januzaj hentet til Manchester United, hvor han gikk gradene opp til førstelaget. Etter et par utlån ble han solgt til Real Sociedad i 2017, før ferden gikk videre til Sevilla i fjor sommer. Nå er imidlertid kantspilleren klar for nye utfordringer. Fredag ble han klar for et utlån fra Sevilla til den tyrkiske klubben Basaksehir.

 

Torsdag 2. februar


Sjefen har bursdag

Erik ten Hag fyller 53 år i dag. Nederlenderen har en lang fotballkarriere bak seg og som spiller har han representert klubber som Twente, De Graafschap og Utrecht. Etter han ble manager har han ledet Go Ahead Eagles, Bayern Munchen sitt 2. lag, Utrecht og Ajax før han kom til United. Vi gratulerer!

 Shinji Kagawa returnerer til Japan

Tidligere United-spiller har signert for sin første klubb Cerezo Osaka. Japaneren startet karrieren sin der helt tilbake i 2006 og har spilt 125 kamper for klubben han nå gjør comeback i. Dermed nærmer en fantastisk karriere seg slutten for mannen som har tilbragt de siste 13 årene sine i Europa i klubber som blant annet Dortmund, United og nå sist belgiske Sint-Truiden.

LES OGSÅ: Shinji Kagawa: Hvor er han nå?

Onsdag 1. februar


Fletcher fyller år

Darren Fletcher ble født på denne datoen i 1984, og fyller altså 39 år i dag.

Fletcher spilte 342 kamper for United – et tall som nok ville vært betraktelig høyere om det ikke var for Fletchers helsemessige utfordringer – og scoret 24 mål for klubben (best husket er kanskje de to målene mot Manchester City i 4-3-kampen). De siste årene har han hatt ulike roller i United-systemet, og var blant annet sterkt involvert i prosessen som endte med at United ansatte Erik ten Hag.

Gratulerer med dagen, Darren!

Mandag 30. januar


Ung United-keeper sendt på lån

Ondrej Mastny lånes bort til Portadown resten av sesongen. 20-åringen har spilt flere kamper i Premier League 2, men er nå klar for å teste ut Nord-Irland.

Dyche bekreftet som ny Everton-manager

Det har vært en svært dårlig bevart hemmelighet noen dager, men nå har Everton bekreftet at Sean Dyche er klubbens nye manager.

Den tidligere Burnley-manager har signert en kontrakt ut 2024/25-sesongen.

Everton ligger på nedrykksplass, og Frank Lampard fikk derfor ikke overraskende sparken, og Dyche bør ha brukbare muligheter til å forhindre nedrykk for de blå.

Berbatov fyller år

På denne dag i 1981 ble Dimitar Berbatov født. Han fyller med andre ord 42 år i dag.

Gratulerer med dagen, Dimitar!

Den bulgarske spissen spilte 149 kamper for United, og scoret 56 mål. Aller best huskes han for sitt hat trick mot Liverpool, og for å ha blitt toppscorer i Premier League i 2010/11-sesongen, sammen med Citys Carlos Tevez, med 20 mål.

Powered by Labrador CMS