Hva bør United gjøre i sommer?

Dansk fotballekspert ramser opp fem spillere han gjerne kunne tenkt seg i United.

Publisert Sist oppdatert

I Danmark er det kanalen 6’eren som sender Premier League, og kanalens fotballekspert heter Morten Bruun.

Bruun har fulgt United i en årrekke, kan nok enkelt omtales som United-fan og nå gir han sitt syn på hva som bør skje på Old Trafford i sommer.

Les også:
Ståle Solbakken: – Schweinsteiger eller Modric?
Roar Stokke: – Det koster å vinne Champions League
Solbakken og Stokke: Uenige om Rooneys midtbanepotensial

– Som udgangspunkt mener jeg jo, at United har en trup, der kan gøre sig i England og i Europa i de kommende år. Jeg ser ingen decideret svage punkter, begynner Morten Bruun overfor united.no.

– På målmandsposten ser De Gea skarp ud. På de to backs er Rafael og Evra stærke og angrebsivrige, og United har tilmed fornuftige alternativer. Specielt i højre side, hvor jeg jo hører til dem, der mener, at Valencia kan blive en fantastisk back.

– Vores centrale forsvarsspillere har haft en fin sæson, selv om Ferdinand og Vidic ikke holder evigt. Phil Jones bliver stærk, Evans holder også det rigtige niveau, mens jeg til gengæld ikke rigtigt tror på Chris Smalling som andet end en squad player.

Shinji Kagawa
Shinji Kagawa

– På midtbanen har vi vores balancespiller i skikkelse af Michael Carrick, men vi mangler en dynamisk makker til ham. Her kan jeg dog sagtens se Wayne Rooney udfylde pladsen, hvis han ellers fortsat gider at spille for United. Rooney er måske ikke nogen decideret playmaker, men han er både dynamisk, arbejdsom og målfarlig. Cleverley kan vel også stadig blive bedre.

– I rollen lige bag ved angriberen kan jeg stadig se Shinji Kagawa blomstre i en 4-5-1 formation. Der er så meget potentiale i ham, at jeg i hvert fald ikke hører til dem, der drømmer om Wesley Sneijder i United.

– Oppe foran er RVP selvfølgelig indiskutabel, mens jeg til gengæld godt kan være bekymret for situationen, hvis han bliver skadet. Kan Chicharito udfylde pladsen week in and week out? Jeg tvivler. Set i det perspektiv kunne en mand som Radamel Falcao være et godt køb. Så kan United også stille i en frygtindgydende 4-4-2.

– Uniteds svageste punkt er uden tvivl på kanterne. Welbeck, Young, Valencia og Nani har lavet to PL-mål til sammen! Young og Nani er jeg villig til at afhænde, mens jeg stadig tiltror Welbeck en stor karriere. Han er hurtig, stærk og alsidig, men han skal lære at score mål.

– I forhold til forstærkninger på kanten er Gareth Bale selvsagt ønskespilleren – han vil tilføre United en helt ny dimension – men også spillere som Christian Tello fra Barcelona og Aaron Lennon kunne jeg godt se i United. I spanske Real Sociedad løber der også en ung franskmand ved navn Antoine Griezmann rundt og viser spil på højeste niveau.

– Jeg kunne godt tænke mig at se et “klassisk” United-hold med to angribere og kanter, der bare slår det ene indlæg efter det andet som Yorke/Cole og Beckham og Giggs i de gode gamle dage, sier Morten Bruun.

Powered by Labrador CMS