Drømmen er 10.000 tilskuere – ny norsk tilskuerrekord

Vålerenga-treneren før møtet med United på Intility Arena.

Publisert Sist oppdatert

(Foto øverst: Sportfoto)

Onsdag 31. juli klokka 19 spiller Casey Stoneys United-lag mot Vålerenga på Intility Arena ved Valle Hovin i Oslo, i det som blir en svært viktig kamp for Uniteds kvinnelag i oppkjøringen til sin første sesong i den engelske toppdivisjonen.

ANNONSE: Her kan du kjøpe billetter til kampene: Det er forhåndssalg for Supporterklubbens medlemmer til og med søndag 26. mai.

Ikke medlem? Bli medlem her fra bare 199,- per sesong.

Les også: Gutta kommer også – Solskjær og co kommer. Les mer om begge kampene her.

Fra 400 til 10.000?

Arrangørene håper å sette norsk tilskuerrekord for en kvinnekamp – noe som vil bety at nærmere 10.000 mennesker må ta turen den onsdagskvelden.

– Det hadde vært veldig stas hvis det skjedde. Det er jo fellesferie, da, men samtidig er det Norway Cup og vi vet jo også at det er mange United-fans i Norge. Jeg håper de er interessert i denne kampen, sier Vålerenga-trener Monica Knudsen til united.no.

Hun har selv spilt foran 90.000 tilskuere med det norske landslaget, og da Vålerengas kvinnelag innviet Intility Arena var det cirka tre og et halvt tusen tilskuere til stede.

På en vanlig seriekamp er det imidlertid kun 400 tilskuere, så en kamp mot United med mange tusen tilskuere vil være en stor opplevelse.

United nærmet seg toppen

Mens Uniteds herrelag hadde en høyst varierende sesong gikk kvinnelaget fra suksess til suksess. De tok 55 av 60 mulige poeng i serien, og scoret også 98 mål på de 20 kampene.

FEIRET LIGAGULLET: Slik så det ut da United sikret seg ligamesterskapet i nest øverste divisjon i England denne sesongen.

I cupene slo de også Liverpool, Everton og West Ham fra toppdivisjonen, og i FA-cupkvartfinalen mot ligamester Arsenal ble det et knepent 2-1-tap.

Se alle resultater og les referat fra alle kampene her.

Nå har trener Casey Stoney også begynt med å forsterke laget før møtet med toppdivisjonen. Onsdag ble den nederlandske landslagsspilleren Jackie Groenen hentet.

Les saken her: – Jeg våget ikke å drømme om at det var mulig å spille for United

– Vi kan nesten ikke vente. Oslo er en fantastisk by, og det vil bli en glimrende kamp for oss – en god test før den nye sesongen. Vi er takknemlige for at vi er blitt invitert over for å spille denne kampen, sier Stoney.

CASEY STONEY: Jobber for å sette sammen et United-lag som kan utfordre om ligagullet.

– Vi vet foreløpig ikke hvem vi skal møte i første serierunde kommende sesong, men å møte toppspillere og et topplag (som Vålerenga) gir oss en god mulighet til å få spilte inn nye spillere i troppen. Vi får sett hvor vi står, og hva vi må jobbe med inn mot ligastarten, sier hun.

– United skulle styrke stort

Vålerenga-trener Monica Knudsen, som selv har 87 landskamper og OL-gull som spiller, gleder seg også.

– De brukte bare ett år på å få damelaget opp til øverste nivå, og ser ut til å være villig til å bruke både penger og tid, så det er klart vi gleder oss til denne kampen. United er jo en veldig stor klubb, og med Ole Gunnar Solskjær som manager for herrene så er det ekstra schwung over United-navnet for tiden, sier hun.

– Jeg snakket selv med Casey Stoney da jeg var i Manchester her om dagen, og de skulle styrke stort. Det jobbes for å utfordre lagene helt på toppen og jeg regner derfor med at de kommer med et godt lag – selv om det kan være at de trenger litt tid.

I England har Arsenal, Chelsea og Manchester City dominert på kvinnesiden de siste årene, men United har altså som målsetting å utfordre denne trioen.

 

I Norge har Vålerenga selv ambisjoner om å utfordre suverene Lillestrøm – og sånn sett også nå Europa – men Knudsen innrømmer at dette er vanskelig.

– Vi har en fin hverdag, vi, med et godt budsjett til å være i Toppserien. Lillestrøm er fortsatt litt foran oss, og siden jeg selv har vært der og vunnet ligagull så sier jeg gjerne at det må ha vært gjort et godt arbeid der over tid, sier hun smilende.

– For oss i Vålerenga handler det videre om kultur og å ha nok kvalitet i det vi gjør hver eneste dag, sier hun.

Knudsen har ikke fulgt like godt med på United i alle år, ettersom det har vært mye fotball i hennes eget liv, men hvis det var et lag som gjaldt da hun vokste opp så var det Uniteds lag med storheter som Eric Cantona og David Beckham som sentrale spillere.

GULLGUTTA I 1997: Dette United-laget var Vålerenga-trener Monica Knudsen veldig glad i.

Nå synes hun det er spennende å se hvordan stadig flere lag internasjonalt satser innen kvinnefotballen.

– Ja, der er spennende, gøy, selv om det til en viss grad er litt kjedelig for oss i Norge. Det betyr jo bare at det blir vanskeligere for oss – oss som er små. Vi må kanskje finne oss til rette litt lenger ned i hierarkiet.

Kampen mellom Vålerenga og United sendes på TV2 Zebra.

ANNONSE: Som medlem av Supporterklubben kan du kjøpe billetter til halv pris når de legges ut for salg fredag morgen klokka 09. Det vil si 60 kroner for voksne og 30 for barn.

Ikke medlem? Bli medlem her fra bare 199,- per sesong.

Powered by Labrador CMS