– Jeg våget ikke å drømme om at det var mulig å spille for United

Nederlandske Jackie Groenen skal spille for Manchester United neste sesong.

Casey Stoneys kvinner sikret i vår opprykket til toppdivisjonen etter en strålende debutsesong, og nå er den første forsterkningen i boks.

Onsdag bekreftet klubben at nederlandske Jackie Groenen har signert en pre-kontrakt med United.

Jackie Noelle Groenen er en 24 år gammel midtbanespiller som vi går ut fra at har duellspillet i orden – hun er nemlig tidligere nederlandsk juniormester i judo i sin vektklasse!

Groenen har de siste sesongene spilt for Frankfurt, og før det hadde hun halvannet år i Chelsea.

Hun ble Europamester med Nederland i 2017, og imponerte såpass at den den gang 22 år gamle spilleren også ble tatt ut på turneringens lag (hun var den yngste som kom med der).

JUBELDAG: Jackie Groenen løfter EM-troféet.

Hun har til sammen 46 landskamper, og i sommer har hun også sannsynligvis en drøm om å vinne VM. Hun er tatt ut i den nederlandske troppen som møter Canada, Kamerun og New Zealand i gruppe E av sommerens sluttspill i Frankrike, og bør ha gode sjanser til å gå videre.

Om å vinne VM er en drøm, så er det nok også en drøm som går i oppfyllelse nå som Groenen har signert for United.

På Instagram har hun nemlig lagt ut et bilde av seg selv i United-drakt fra da hun var yngre – pluss et bilde av henne i United-klær nå. I følgeteksten skriver hun dette:

– Hva drømte dere om som barn?

Se dette innlegget på Instagram

 

What did you dream of as a kid? 🔴⚫️ @manutdwomen #MUFC

Et innlegg delt av Jackie Groenen (@jackie_groenen_14)

I et intervju med Omroep Brabant snakker Groenen om overgangen.

– Det er virkelig en drømmeovergang for meg.

– Som barn våget jeg ikke å drømme om at å spille for Manchester United ville være mulig. Faktisk var det ikke mulig heller før inntil nylig!

Frankfurt er topplag i den sterke tyske serien, men Groenen ser ikke på det som noe steg ned av den grunn.

– Jeg ser ikke på United som et steg tilbake. Klubben oser av ambisjoner. Jeg ser på det som et fint nytt prosjekt og en ny utfordring.

– Jeg er glad for at overgangen nå er i boks. Jeg ønsker å konsentrere meg fullt og helt om det kommende verdensmesterskapet, i stedet for å være opptatt med en mulig overgang, sier Groenen som også forteller at hun har fått enorme mengder reaksjoner hele dagen – og hun har også blitt gratulert av landsmann Daley Blind.