– Det var ikke ulovlig da…

Paul Pogbas agent har snakket.

Publisert Sist oppdatert

Paul Pogbas overgang fra Juventus til United etterforskes etter at det i en bok ble hevdet at agent Mino Railoa tjente over 40 millioner pund på overgangen.

Halvparten over 40…

Årsaken skal være en avtale Raiola fikk i stand da italienerne hentet den unge franskmannen fra United sommeren 2012, en avtale som ville gi Raiola halvparten av all overgangssum over 40 millioner pund ved et senere salg.

Pogba ble så solgt tilbake til United for 89,3 millioner pund forrige sommer, noe som totalt endte med at Raiola kunne innkassere over 40 millioner pund.

Mourinho: Pogba påvirkes ikke

MYE OMTALE: Paul Pogbas overgang tilbake til United.
MYE OMTALE: Paul Pogbas overgang tilbake til United.

– Oppside for spilleren

Det er nå ulovlig å sitte med slike eierinteresser, men Raiola avviser overfor Financial Times at noe galt er gjort.

– Ja, det stemmer at i denne avtalen så var ikke Juventus alene om å sitte på spillerens rettigheter.

– Men det (tredje parts eierskap) var ikke ulovlig da. Det ble først ulovlig etterpå (av FIFA i 2015).

– Det var heller ikke det (tredje parts eierskap). Vær forsiktig med betegnelsen her. La oss heller si at det var en oppside for vår side, og ved å si ”vår side” så mener jeg spillerens side. Den oppsiden er ikke lenger lovlig.

FA visste om dette

Det engelske fotballforbundet har også bekreftet at de har fått all informasjon rundt overgangen fra United, og at de fikk den informasjonen da overgangen ble fullført. Det betyr trolig at United ikke har noe å frykte i den videre saksgangen.

– Hvis United ønsker å betale så mye penger til en agent, så er det fansen og eierne de eventuelt må stå til ansvar overfor, sier FA-formann Greg Clarke ifølge BBC.

Powered by Labrador CMS