Vil imponere Moyes

Michael Keane er tilbake fra utlån, og ivrig etter å få vist seg frem for manageren.

Publisert Sist oppdatert

Frem til nyttår tilbrakte den 21 år gamle forsvarsspilleren vel en måned på utlån i Derby. Der ble det ikke så mye spilletid som han ønsket, og dermed returnerte han til Old Trafford i begynnelsen av januar.

Likevel angrer ikke Keane på at han lot seg overtale til å dra til Pride Park.

– Nei, jeg likte meg godt i Derby, sier han til MUTV, gjengitt av ManUtd.com.

– Det var en god erfaring i en tid med lite reservelagsaktivitet, så det var fint å komme seg bort og få noen kamper. Det ble noen store kamper også, som FA-cupmøtet med Chelsea. Det var imidlertid frustrerende å bli plassert på benken til det oppgjøret, så dermed fant jeg ut at det var beste å komme seg tilbake hit til United.

Og timingen var muligens god for den lovende forsvareren. Med Phil Jones tvilsom på grunn av hjernerystelse og Jonny Evans ute med leggskade, kan det fort by seg en mulighet når Fulham kommer på besøk til helgen.

– Ja, men vet aldri. Men det eneste jeg kan gjøre er å trene foran manageren hver eneste dag og vise frem hva jeg er god for. Jeg må bare fortsette å spille slik jeg gjorde det på mandag (banens beste da Uniteds U21-lag beseiret Leicester) og prøve å imponere Moyes på trening. Forhåpentligvis vil det føre til at jeg får sjansen.

Tilfreds med mandagens opptreden

Den engelske U21-landslagsspilleren legger ellers ikke skjul på at han var fornøyd med egen innsats i mandagens kamp mot klubben hvor han hadde så mye suksess på utlån i 2012/13-sesongen. Oppgjøret endte da også med 1-0-seier etter frisparkscoring av lagkamerat Davide Petrucci:

– Det var godt å være tilbake og jeg storkoste meg. Jeg synes vi spilte mye god fotball, og samtidig var det godt å være en av de eldre på laget. Det ga meg sjansen til å hjelpe og støtte oppunder de yngre spillerne. Jeg synes det var en god forestilling fra vår side, sier Keane, og legger til at han var nødt til å sette strek over det faktum at han spilte mot folk han kjente godt fra før.

– Du er bare nødt til å glemme slikt. På forhånd føles det nærmest som en vennskapskamp, og etterpå snakker vi jo sammen. Underveis derimot, må du bare å prøve å spille som vanlig, og det synes jeg at jeg klarte.

– Vi slet riktignok litt med å skape de helt store sjansene, men det var et godt resultat og jeg er fornøyd.

– Det er slik Davide gjør det

Manchester United Training Session In Shanghai
MANDAGENS MATCHVINNER – italienske David Petrucci

Når det gjelder Petruccis frisparkmål, kom ikke det overraskende på den unge Stockport-gutten. Slikt ser han nemlig ofte på trening fra den unge italieneren.

– Davide gjør slikt stadig vekk. Han har talentet og er i stand til å score slike mål gang på gang. Han hadde noen avslutninger i kampen, og heldigvis gikk den ene inn.

Ikke flere utlån – enn så lenge

Hvorvidt Michael Keane blir værende på Old Trafford ut sesongen, eller om han kommer til å dra på et nytt utlån, vet han ikke en gang selv ennå. Uansett gir han uttrykk for at det ikke er aktuelt med noen annen klubb riktig ennå.

– Utlånsvinduet åpner igjen snart, men jeg kommer til å vente og se det hele an i noen uker, minst. Så får jeg heller vurdere situasjonen da, sier han til slutt.

 

Powered by Labrador CMS