Overgikk sine egne forventninger

Michael Keane takker Leicester for at han har blitt en bedre fotballspiller denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Midtstopperen var fast innslag på et Leicester-lag som lenge kjempet om opprykk til Premier League. I semifinalen i play-offen mot Watford røyk de imidlertid ut på verst tenkelig vis.

På stillingen 2-2 sammenlagt fikk Leicester straffe på overtid i andre kamp. Anthony Knockaert gjorde seg klar, og bommet – både på straffesparket og returen. Watford gikk rett i angrep, scoret og gikk videre til finalen på Wembley.

Dermed fikk Keanes Leicester-karriere en brå slutt – og etter å ha returnert til Manchester ble han kastet rett ut i det for U21-laget, hvor han spilte to kamper: Semifinalen mot Liverpool og finalen mot Tottenham.

– Jeg var veldig sliten da jeg spilte i semifinalen mot Liverpool bare to dager etter tapet mot Watford i play-offen, men det hjalp meg å legge skuffelsen over tapet bak meg. Jeg var fornøyd med å spille et par kamper for United og vinne et nytt trofé – måten vi gjorde det på var bra også, etter å ha ligget under 2-0 til pause, sier han til Leicesters offisielle hjemmesider.

– Jeg har blitt vant til å spille mange kamper på kort tid, og erfaringen i Leicester vil definitivt hjelpe meg i framtida. For å være ærlig trodde jeg ikke at jeg kom til å spille, men jeg kunne ikke avslå tilbudet om å spille mot Liverpool på Old Trafford.

Fra november til mai spilte Keane 27 kamper for Leicester og noterte seg for tre mål. Han mener det knapt kunne godt bedre på utlån i East Midlands.

– Da jeg kom til Leicester forventet jeg ikke at det kom til å bli en så bra reise som det har blitt. Det hadde ikke vært i nærheten av så bra om det ikke var for fansen, som ropte navnet mitt og ga den støtten jeg trengte som ung midtstopper på mitt første utlån.

– Jeg tenkte alltid at jeg ville bli leid ut denne sesongen, men jeg trodde ikke at det kom til å bli i en så stor klubb som Leicester, så da de kom på banen var jeg desperat etter å gå dit.

– Jeg elsket tiden min i Leicester – støtteapparatet, spillerne og fansen har vært fantastiske mot meg, og jeg kan ikke takke dem nok for hjelpen i det som har vært et stort år for meg.

– Før denne sesongen hadde jeg aldri trodd at jeg ville oppnå det jeg har gjort. Jeg håper at jeg neste sesong kan bygge på denne sesongen med Leicester, og jeg er veldig fornøyd med å ha oppnådd målene mine.

Powered by Labrador CMS