Michael Carrick hadde en strålende fjorårssesong, og blir viktig også denne sesongen for David Moyes.

– Det betydde enormt mye

Michael Carrick snakket blant annet om et tidligere besøk i Japan da han tok en prat med ManUtd.com om den forestående sommerturneen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United reiser på sommerturné i Asia og Australia i juli, og skal mellom 13. og 29. juli spille til sammen fem kamper i Thailand, Australia, Japan og Hong Kong. ManUtd.com tok en prat med midtbanegeneral Michael Carrick i forbindelse med den nær forestående turneen.

Hva er den tingen du liker aller best ved å være på turné?

– Supporterne, byene man besøker, tiden man tilbringer med resten av laget, bare det å være tilbake i trening. På mange måter tror jeg det er fint for oss å komme litt ut av boblen og rutinene våre i Manchester og å besøke ulike steder som i Det fjerne østen og Australia. Dette er steder man ikke får sett så ofte, og vi ser hva klubben betyr for supporterne der gjennom den fantastiske mottakelsen vi får hvorenn vi reiser.

Hva forventer du av fasilitetne i Australia?

– Jeg er sikker på at de er tilsvarende de vi har opplevd i USA ettersom også Australia er en idrettsnasjon som har hatt stor suksess i alle idretter. Jeg er sikker på at fasilitetene vil være av høy standard siden de tar idretten svært seriøst. Jeg gleder meg virkelig til besøket.

Programmet for Uniteds sommerturné.

Du har vært i Asia med United tidligere. Hva er dine minner rundt støtten United opplever i disse traktene av verden?

– Jeg husker fortsatt første gang jeg reiste dit med United og hvordan vi ble omringet av supportere så snart vi ankom flyplassen. Det er noe jeg aldri hadde opplevd, og det fikk meg til å innse hvor stor denne klubben virkelig er.

Få klubber nyter den innflytelsen United gjør både i England og i utlandet, er det ikke sånn?

– Jo, det er galskap. En av grunnene til at jeg liker å reise til disse stedene er for å se supporternes reaksjon. Det kan gi deg litt bakoversveis noen ganger – selv om de bor langt unna Manchester gir de oss en utrolig reaksjon.

Du har opplevd å besøke Asia med Ji-sung Park. Hva slags mottakelse forventer du at Shinji Kagawa får i Japan?

– Jeg forventer at det blir noe tilsvarende det vi så med Ji. Shinji er ‘the man’ der borte, og jeg er sikker på at han kommer til å få mye oppmerksomhet.

Dere skal spille på International Stadium Yokohama, hvor klubben vant VM for klubblag i 2008. Hva er dine minner fra arenaen og ditt opphold i Yokohama, og hvor stolt er du av å ha vunnet den turneringen?

– Den tittelen snakkes ikke så veldig mye om, men for meg var det enormt. Chelsea greide ikke å vinne den i fjor, og man kunne se hvor skuffet spillerne var. For i det hele tatt å komme til turneringen må man vinne Champions League, noe ikke mange opplever. Det er det andre steget etter å ha vunnet Champions League, og det betydde utrolig mye. Jeg har unike minner fra besøket der og det vi oppnådde.

Fra en spillers perpektiv, hva er målene med en pre-season turné? Hva håper du å få ut av den?

– En god sesongoppkjøring gir deg grunnmuren du trenger for å holde oppe gjennom sesongen. Om man går glipp av oppkjøringen, må man hele tiden jobbe for å henge med. Alle spillere er forskjellige, noen kan komme tilbake fra sommerferien og komme direkte i form, mens andre ternger litt mer tid. Jeg mener det er en avgjørende del av året – det er viktig å komme seg gjennom sesongoppkjøringen uten å pådra seg skader, og å bli klar for kampene i starten av sesongen.

Powered by Labrador CMS