Åpent brev fra SBF

SBF-henvendelse til potensielle rettighetskjøpere.

Supporterunionen for Britisk Fotball Postboks 2660, St. Hanshaugen N- 0131 OSLO Oslo, 20. januar 2010

Likelydende brev sendt til potensielle kjøpere av medierettigheter til Barclays Premier League de 3 neste sesongene

Supporterunionen for Britisk Fotball er en paraplyorganisasjon for norske supporterklubber for britiske fotballklubber. Pr i dag har vi 48 medlemsklubber og det samlede antall betalende medlemmer i disse supporterklubbene er ca 95 000 og er stadig økende. Totalt representerer vi altså nesten 100 000 meget fotball interesserte medlemmer. Supporterklubbene er skandinaviske, men de aller fleste medlemmene er norske og aktiviteter skjer i Norge.

Supporterklubbene i SBF har en lang historie og står sterkt i Norge. SBF er dannet i 1986. I England er fotballklubbene bevist våre sterke og dyktige supporterklubber og flere, inkluder store klubber som Liverpool FC, inviterer sine respektive skandinaviske supporterklubber til møter for blant annet å lytte på råd.

Et høydepunkt for våre medlemmer er livesendingene fra Premier League. Det er en allmenn oppfatning blant våre medlemmer at dette tilbudet i dag er tilgjengelig, av god kvalitet og riktig priset.

Vi frykter nå at produktet blir splittet mellom flere TV-selskap. En konsekvens av en slik splitting kan være at produktet blir av dårligere kvalitet, det vil bli dyrere og det vil bli mindre tilgjengelig. Dette er en utvikling vi som supportere ikke setter pris på og som vi ikke vil være passive tilskuere til.

For å sikre våre medlemmers interesser har vi derfor etablert en interessegruppe bestående av sentrale personer i styret i SBF og de største supporterklubbene. Formålet for gruppen er å bidra til at Premier League produktet i forhold til i dag 1) ikke blir dyrere, 2) blir minst like tilgjengelig og 3) av samme eller bedre kvalitet.

Det er i denne sammenheng at vi skriver til dere. Hvis dere ønsker å kjøpe senderettighetene for Premier League i Norge forventer vi, som talerør før nærmere 100 000 av deres potensielle kunder, å bli tatt med på råd. Vi vil anta at dette også er i deres interesse, ikke minst rent kommersielt. Vi har i dag et omfattende samarbeid med dagens rettighetshaver og begge parter er av den oppfatning at dette samarbeidet er fruktbart. Samarbeidet har skapt et godt produkt, økt interessen for Premier League og dermed øket markedspotensial for dere.

Vi ser frem til å høre fra dere i den aller nærmeste fremtid og ville satt pris på om dere kan bekrefte at dere har mottatt vår henvendelse.

Med vennlig hilsen

Trond Fuhre Leder av Supporterunionen for Britisk Fotball

Powered by Labrador CMS