Ryktesaker, uke 48

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 1. desember:

08.04: Før vi for alvor tar fatt på desemberrykter, så må vi passe på at vi har fått med oss det viktigste fra november, og denne gikk oss hus forbi tidligere denne helga:

Massimiliano Allegri kobles stadig vekk til ulike managerjobber i spesielt England, men planen hans er foreløpig å ha fri resten av sesongen – men han vil kunne gjøre et unntak om Manchester United ringer.

Dette ifølge David Amoyal, som jobber for Di Marzio.

Lørdag 30. november:

17.01: VG skriver at elleve storklubber har sett Erling Braut Haaland i aksjon fra tribuneplass. Klubbene det er snakk om er: Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Valencia og Sevilla.

10.06: Fryktelig stille med rykter lørdag morgen, men det har kommet litt informasjon om Jadon Sancho. Dortmunds sportsdirektør Michael Zorsk sier ifølge Goal at det ikke blir noe salg i januar.

– Vi har klargjort alt internt, både med klubb og spiller. Han er del av laget vårt og Jadon er en del av fremtiden.

Fredag 29. november:

22.00: Rúben Dias har blitt koblet til United med jevne mellomrom, men nå har de portugisiske midtstopperen forlenget sin kontrakt med Benfica.

16.00: Brasilianske Richarlison har vært koblet til Manchester United i høst. Nå har han signert ny kontrakt i Everton til 2024.

08.15: Liten anekdote fra «gamledager»: Ifølge Daily Mirror forsøkte José Mourinho å hente Ryan Sessegnon til Manchester United tre ganger. Talentet endte i stedet hos Tottenham, der Mourinho nå er manager.

08.10: Salzburg-sportsdirektør Christoph Freund benekter til tyske Bild at det finnes en klausul i kontrakten til Erling Braut Haaland som gir Leipzig noen form for førsterett på spilleren.

08.00: Ryktene rundt Jadon Sancho har blusset opp igjen, og ifølge The Independent er 19-åringens situasjon i Borussia Dortmund så betent at den tyske klubben er villig til å lytte til bud i januar. I rekken av uheldige episoder skal Sancho ha kommet for sent til et lagmøte etter 1-3-tapet for Barcelona denne uken. Nå skal det være «krig i alle retninger», og Dortmund skal være forberedt på å selge. Tyske Bild hevder det er Manchester United, Liverpool og Real Madrid som er favorittene til å signere Sancho.

Torsdag 28. november:

10.58: Angående 00.04-oppdateringen i natt: Paul Hirst (som også følger klubben tett) skriver også i The Times det at United nå på grunn av Williams prioriterer andre posisjoner fremfor venstrebackposisjonen, og at Ben Chilwell har blitt vurdert.

09.54: Tyske Bild skriver – og her må vi delvis lene oss på andres oversettelse – om flere klubber som er interesserte i det tyske stortalentet Kai Havertz, som har imponert for Bayer Leverkusen.

United, Liverpool, Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Bayern München og Barcelona skal ifølge avisa alle ha kontaktet Havertz’ agent om en potensiell overgang. En januarovergang skal være mulig, men Havertz ønsker i utgangspunktet å bli værende til sommeren – men han skal ikke nødvendigvis være så langt ifra å ta en avgjørelse om fremtiden sin. Det nevnes at en overgang til Bayern kan være sannsynlig om den tyske storklubben skulle ende opp med å ansette Mauricio Pochettino.

Verdien på Havertz sies nå å være på rundt 110 millioner pund.

08.36: Bruno Fernandes har signert en ny kontrakt med Sporting, bekrefter klubben. Det sørger for at utkjøpsklausulen hans nå har økt fra 65 millioner pund til 85 millioner pund, skriver Daily Mirror. Relevant for United? Nja, neppe, mye av Bruno Fernandes-skriveriene i sommer var nok agentdrevet, kan det virke som. Vi nevner det likevel her siden navnet hans nærmest slo leir i denne spalten.

00.04: Brandon Williams’ imponerende jobb på Uniteds venstreback har foreløpig fått klubben til å skrinlegge planene om å signere en ny venstreback, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Andre posisjoner kommer til å prioriteres.

United har fulgt med på Leicesters Ben Chilwell, som nok ville vært en solid oppgradering, men av Leicester-spillere kan fort James Maddison heller bli prioritert, og uansett er det jakten på midtbanespillere og angrepsspillere som vil prioriteres heller enn jakten på back.

00.01: Ikke egentlig et rykte, men Jadon Sanchos forhold til Dortmund (som vi skrev mer om her på mandag og i helga) er relevant for hans fremtid, og det høres fortsatt ikke ut som om relasjonen med manager Lucien Favre er så veldig god.

– Vi trenger spillere på banen som er fokuserte og klare, sa Favre før kampen da han ble spurt om valget med å sette Sancho på benken.

Sancho endte opp med å komme inn som innbytter før andreomgang startet, og 19-åringen scoret Dortmunds reduseringsmål. Det ble 3-1 til Barcelona.

Onsdag 27. november

15.20: Salzburg har ikke fått noen bud på Erling Braut Haaland. Det sier klubbens sportssjef til VG:

– For øyeblikket er det ikke et bud på bordet vårt. Vi er avslappet og Erling er avslappet. Vi nyter tiden med ham. Det er fint at vi har en spiller som er 19 år som mange store klubber i Europa er virkelig interessert i, sier Christoph Freund til VG.

Nylig meldte The Times at United vurderer å legge inn et bud i januar. Freund ville ikke si noe om en mulig utkjøpsklausul det har blitt skrevet om i Tyskland.

08.15:Ole Gunnar Solskjær vet å bruke tenåringer. Han stiller støtt og stadig unge lag, og i troppen som reiser til Kasakhstan for å spille mot Astana på torsdag, finner vi én 17-åring, seks 18-åringer og sju 19-åringer. Nå er en ny tenåring i søkelyset for Solskjær og Manchester United om en skal tro Daily Mail. Ricky-Jade Jones har kommet opp fra akademiet til League One-klubb Peterborough, og levert meget godt. 17-åringen skal ifølge avisen ha interessenter i Manchester United, Tottenham og Liverpool, for å nevne noen klubber. Verdien på spilleren skal være på litt over to millioner pund. 

08.10: Hvor hardt ønsker Real Madrid-trener Zinedine Zidane å kjøpe Paul Pogba? Skal vi tro Daily Mirror er det en hel del. Florentino Perez, som er klubbpresident i Real Madrid, skal ha tilbudt Zidane å legge inn bud for Tottenhams Christian Eriksen eller Napolis Fabian Ruiz allerede i januar. Her skal han ha møtt mye motstand fra franskmannen, som etter hva avisen mener å ha kilder på, har gitt ettertrykkelig beskjed om at det er Pogba klubben skal gå for.

08.00: Det siste ryktet som kom på tirsdag omhandlet Erling Braut Haaland, og et mulig bud i januar (les tirsdag: 20.00). Nå skriver the Sun at en eventuell budkrig for 19-åringen vil starte på ca. 60 millioner pund. Det estimeres at prisen kan overgangssummen kan ende så høyt som på 85 millioner pund.

Tirsdag 26. november

20.00: Erling Braut Haaland har vært brennhet denne sesongen og nå skal United være klare til å by på nordmannen når januarvinduet åpner ifølge The Times. United skal ha hatt speidere på plass under flere av 19-åringens kamper denne sesongen og blitt veldig imponert.

17.45: United skal være interessert i Romas Nicolo Zaniolo, og skal være villige til å betale 60 millioner euro for midtbanespilleren. Den italienske storklubben er lystne på å hente Chris Smalling permanent og vurderer å gi United forkjøpsrett på Zaniolo ifølge Caliciomercato.

14.26: Pålitelige James Ducker skriver i Daily Telegraph at United fortsatt tror de er i førersetet i jakten om å signere Jadon Sancho i 2020, til tross for interesse fra en rekke europeiske toppklubber også, og til tross for trusselen om manglende Champions League-spill.

Liverpool, Real Madrid og Barcelona følger også godt med på Sanchos situasjon.

09.54: United er en av flere klubber som følger med på Real Valladolid-midtstopper Mohammed Salisu, ifølge El Diario Valladolid (her gjengitt av Sport Witness). United skal være klubben som har sett mest på ham. Spilleren har Juan Matas far som agent.

Det blir sagt at ghaneserens stil burde passe engelsk fotball, og at United eventuelt kan bruke Matas innflytelse for å utkonkurrere andre klubber.

08.12: The Sun melder om en kontraktsforlengelse i løpet av noen uker for Timothy Fosu-Mensah – uten at det kan sies å være en veldig stor sak, med tanke på at det er snakk om å utnytte forlengelsesopsjonen hans, og slik sikre seg mot at han i sommer kan forlate klubben gratis.

Samtidig meldes det i saken at Ole Gunnar Solskjær fortsatt har tro på nederlenderen, og at han kan få sjansen for A-laget i løpet av de neste ukene. United skal også være villige til å la ham forlate klubben på lån i januar, så lenge en forsikres om at Fosu-Mensah vil få den spilletiden han trenger å få nå.

Mandag 25. november

15.05: I Italia leverte Chris Smalling både scoring og målgivende i helgen. Dermed blusser ryktene om en permanent overgang opp igjen. Ifølge italienske Sky skal Smallings agent i møter med Roma de neste dagene. United skal kreve 20 millioner euro for 30-åringen.

15.00: Dagens Pogba-historie er levert av Cadena COPE og er av det spenstige slaget. Den spanske radiostasjonen hevder at Paul Pogba er kvitt skaden sin, men nekter å spille for Manchester United for å tvinge gjennom en overgang i januar. Ole Gunnar Solskjær nektet å selge Pogba i sommer, men skal nå være innstilt på å slippe franskmannen så klubben kan få så mye de kan. Prislappen skal være på 150 millioner euro.

09.20: Nettmagasinet The Athletic har tidligere skrevet om Uniteds interesse for Erling Braut Haaland. Nå melder David Ornstein i sin ukentlige spalte at nordmannens agent kan være et potensielt problem for Manchester United. 19-åringen representeres nemlig av Mino Raiola. Ornstein skriver at enkelte kilder hevder forholdet mellom United og Raiola er problematisk, mens andre sier konflikten er overdrevet. Det hele oppsummeres uansett som en utfordring. Tidligere har det blitt hevdet at klubben ikke ønsker å gjøre forhandlinger med Raiola, som har representert spillere som Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan.

08.00: Vi tar med oss denne fra i går. Vanligvis velinformerte David Ornstein skriver for The Athletic at Jadon Sancho føler seg ydmyket og utpekt som syndebukk i Borussia Dortmund, etter noen situasjoner hvor han har blitt vraket eller byttet ut tidlig. Sancho føler, etter fire mål og sju målgivende på 16 kamper, at han får en urettferdig mengde av skylda for Dortmunds varierende prestasjoner.

Barcelona, Liverpool, United og Real Madrid skal være hovedalternativene for Sancho, mens gamleklubben City har blitt bedt om å bli informert. Det skal ikke ha vært samtaler med Chelsea, klubben Sancho vokste opp som fan av. 19-åringen skal ikke ha uttrykt noen preferanse for hvor han skal, og han skal være kjent for å være opptatt av å ta seg tid til å ta det riktige valget for karrieren.

Powered by Labrador CMS