Ryktesaker, uke 40

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 6. oktober:

14.35: Paul Pogba har to år igjen av kontrakten sin på Old Trafford. The Mirror avkrefter ryktene om at franskmannen krever 600 000 pund i uka for å signere ny kontrakt. Det hadde vært på høyde med hva Lionel Messi og Cristiano Ronaldo tjener i sine respektive klubber.

08.14: Det var nok mange United-supportere som dro på smilebåndet når Erling Braut Håland satte inn utligningen på Anfield mot Liverpool i Champions League-gruppespillet tidligere denne uka.

Braut Håland har aldri lagt skjul på hvor godt forhold han har til Ole Gunnar Solskjær, men nå heller London Football kaldt vann i årene til United-supporterne. De skriver at spissen ønsker å bli skjermet fra alt av rykter angående en overgang til United.

Nå skal det sies at dette ikke legger noe demper på ryktene, men nordmannen vil for øyeblikket kun fokusere på RB Salzburg.

08.02: Sean Longstaff var en herremann som ble koblet kraftig til United i sommer. The Mirror skriver at 21-åringen har fått klar beskjed av Steve Bruce om å glemme United for en periode og kun fokusere på Newcastle.

Lørdag 5. oktober:

13.50: Manchester United kan vente seg en hard kamp om underskriften til James Maddison. Leicesters midtbanespiller skal nemlig, ifølge Daily Mail, være Tottenhams prioriterte signering ettersom Christian Eriksen ikke har forlenget kontrakten med de hvite.

10.15: Italienske Calciomercato melder at Mario Mandzukic er en av tre spillere Juventus ønsker å kvitte seg med. Kroaten var hardt linket til Manchester United mot slutten av sommervinduet, og kan være en erstatter for Romelu Lukaku som forsvant til Inter i sommer – om interessen fra United var (og fortsatt er) reell.

10.10: Speidere fra Manchester United har vært på plass for å se den russiske spissen Aleksandr Sobolev i aksjon i det siste. Det melder the Sun. 22-åringen har scoret ni mål for Krylia Sovetov i den russiske ligaen i år, og prislappen skal ligge på rundt 15 millioner pund. Tyrkiske Galatasaray skal også være interessert i spissen. 

Fredag 4. oktober:

13:15: Manchester United er, ifølge Marca, interessert i å hente den mexicanske 20-åringen Jose Juan Macias, som til daglig spiller for Liga MX club León (på utlån fra Guadalajara). Spilleren skal ha imponert på U21-nivå, og kan være en signering for januarvinduet.

08.05: Bournemouth-spiss Callum Wilson står ifølge Sky Sports høyt på ønskelisten til Manchester United i januar. 27-åringen har tre år igjen av sin nåværende avtale og fikk en prislapp på svimlende 75 millioner i fjor vinter, da han ble koblet til Chelsea. Mario Mandzukic skal fortsatt være et alternativ United vurderer, mens Moussa Dembele også sto på listen i sommer.

08.00: Inter stresset ikke med å inkludere en kjøpsklausul i utlånsavtalen til Alexis Sánchez, ifølge nettstedet Calciomercato. Avgjørelsen skal rett og slett handle om tid, og at eventuelle forhandlinger om en permanent overgang derfor ble utsatt til senere.

Torsdag 3. oktober:

08.30: Manchester United følger utviklingen til Martin Ødegaard nøye og Ole Gunnar Solskjær skal ha ytret ønske om å hente nordmannen til Old Trafford, melder The Sun. Ødegaard, som imponerer på utlån til Real Sociedad, har imidlertid fanget interessen til både Arsenal og Liverpool også.

Tabloidavisen melder at Ødegaard kan bli tilgjengelig for relativt beskjedne 25 millioner pund, mens vi tidligere i uken kunne lese at Real Madrid ville forlange minst 60 millioner pund for nordmannen.

08.10: Det er mange kjente navn som dukker opp i ryktespalten torsdag morgen. Skal vi tro Daily Mail er Leicesters James Maddison en spiller som United følger svært nøye.

22-åringen er den som har skapt flest sjanser i Premier League siden starten av 2018/19-sesongen med hele 111, og det er kreativiteten til Maddison som skal være utslagsgivende for interessen.

United må belage seg på å betale rundt 80 millioner pund for Maddison.

Onsdag 2. oktober:

19.45: Timo Werner, Ousmane Dembele og Moussa Dembele skal ifølge podcasten Transfer Window toppe Uniteds ønskeliste. United er som kjent veldig sårbare i angrepet etter at Alexis Sánchez (lån) og Romelu Lukaku forlot klubben i sommer til fordel for italiensk fotball.

14.49: I en såkalt eksklusiv sak kommer Samuel Luckhurst fra lokalavisa med en oppdatering om United og overgangsmarkedet.

Han skriver blant annet følgende:

  • United sikter seg inn på å gjøre fire signeringer i 2020 som en del av gjenoppbyggingen av stallen. United ser for seg å forsterke med en back, en midtbanespiller, en angrepsspiller (kan være en kantspiller) og en spiss foran 2020/21-sesongen.
  • Paul Pogba er fortsatt i planene for fremtiden.
  • United er fortsatt interesserte i Leicester-duoen James Maddison, og lagkameraten Ben Chilwell, i tillegg til Jadon Sancho og Declan Rice. Samtidig vet United-hierarkiet at noen av disse avtalene vil være vanskelige å få i stand, og det blir for tida laget en lang liste med mulige overgangsmål.
  • Solskjær droppet å signere Mario Mandzukic (33) og Fernando Llorente (34), men United-sjefen ønsker som kjent å forsterke angrepet.
  • United kan komme til og frigi Nemanja Matic og Ashley Young neste sommer, mens klubben håper å selge Alexis Sánchez og en stopper.

09.17: Ifølge notorisk upålitelige Daily Star planlegger United å hente både Lyon-spiss Moussa Dembélé og Newcastle-midtbanespiller Sean Longstaff i januar.

Det hevdes i artikkelen at United mener de kan sikre seg begge for 90 millioner pund. Vi ville nok uansett stolt mer på den informasjonen om den kom fra en annen avis.

00.01: Fabrizio Romano har innimellom svært god informasjon å komme med, og han er en av to journalister som er involvert i en Guardian-sak om at Massimiliano Allegri lærer seg engelsk siden han ønsker en Premier League-jobb, og den tidligere Juventus-sjefen skal være lysten på å ta over United om den jobben blir ledig.

Allegri forlot Juventus etter å ha vunnet fire ligatitler på rad, og flere engelske klubber skal ha forhørt seg om muligheten for å sikre seg Allegri en eller annen gang i fremtiden. 52-åringen skal likevel spesielt ha identifisert United som en mulig arbeidsgiver.

Ifølge avisa skal United uansett ikke ha noen intensjon om å sparke Solskjær, men Allegri er ventet å være en av to-tre som vil bli vurdert om det skulle skje.

Tirsdag 1. oktober:

17.51: Evening Standards James Robson (tidligere Manchester Evening News) har skrevet en sak om mulige signeringer, hvor han blant annet nevner mulige spissforsterkninger som Mario Mandzukic og Moussa Dembélé.

Det nevnes i tillegg at Jadon Sancho (som vi skrev om i denne spalten tidligere i dag), og at United-speidere har blitt instruert i å følge James Maddison tett før United eventuelt går for ham ved sesongslutt.

Så veldig mye nytt var det altså ikke, men det kan jo være greit å ta med likevel fra en journalist som i alle fall følger United ganske tett.

16.34: Salzburg-spilleren Dominik Szoboszlai, en 18-åring fra Ungarn, skal interessere United, og United skal se ham i aksjon mot Liverpool på Anfield onsdag kveld.

Dette melder Football Insider, som skriver om interesse fra klubber som Arsenal, City, Chelsea, Juventus, Inter og Lazio.

Szobozlai blir angivelig regnet som et av de største talentene i Europa, og Salzburg ønsket å beholde ham til gruppespillet – men en januarovergang skal visstnok ikke være utenkelig. Rapporter om at vi skal speide på en spiller er uansett noe helt annet enn en konkret interesse der bud er på vei, så det er vel ingen grunn til å forvente seg den ungarske landslagsspilleren i United-drakt helt med det første.

13.30: Skal United forsterke forsvaret ytterligere i januar? Tuttosport melder at Toby Alderweireld er på blokka til Manchester United igjen. Belgierens kontrakt går ut sommeren 2020. Så kan man jo spørre seg hvorfor en italiensk avis skriver at en engelsk klubb med norsk manager skal hente en belgisk midtstopper…

13.20: Borussia Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc, erkjenner at det kan bli vanskelig for den tyske klubben å beholde United-aktuelle Jadon Sancho.

– Ingen avgjørelse har blitt tatt, men du trenger ikke være en profet for å se at han ikke kommer til å spille her de neste fem årene. Han har utviklet seg i Dortmund på en måte jeg tviler han ville gjort i en engelsk klubb. Vi har tillit til unge spillere og gir dem sjansen, sier Zorc i et intervju med tyske Kicker.

Mandag 30. september:

14.29: Mange av dere har nok allerede lest saken, men vi legger den ut her også: Ole Gunnar Solskjær snakket på del to av pressekonferansen litt om hva slags spillere United er ute etter. Les saken her.

10.52: Goal.com (ikke den beste kilden) skriver at United fortsatt kommer til å vurdere et bud på Mario Mandzukic i januar for å ha en ekstra spiss i klubb. Det ville i så fall ikke vært for å spille fast, noe kroaten i så fall vil være inneforstått med. Juventus ville prøvd å få en overgangssum rundt 9 millioner pund for veteranspissen (33).

Sport Witness hadde ellers for noen dager siden en sak der de skrev om påstanden fra en italiensk journalist om at Mandzukic heller vil vente på et United-tilbud enn å reise til Qatar for å spille der.

10.48: Ifølge seriøse Training Ground Guru skal United ha knyttet til seg treneren Martyn Pert.

Pert er høyt kvalifisert som trener (med UEFA Pro-lisensen) og har også en mastergrad i idrettsvitenskap. Han har vært noen år i Vancouver White Caps som assistenttrener, og har ellers jobbet mange steder rundt om i verden, på så ulike steder som Coventry, Bahrain (assistent for landslaget), Cardiff (ikke under Solskjær) og en kort periode som manager for ecuadorianske El Nacional. Han har ellers søkt inspirasjon fra trenere som Marcelo Bielsa og Brendan Rodgers.

08.57: Calciomercato.com er vel ikke den beste kilden, ei heller er det helt ny informasjon, men de skriver i alle fall at Nemanja Matic er linket til Inter, og at de virker mer interessert i å signere spilleren gratis neste sommer enn de er på å hente ham i januar.

Matic har også blitt koblet til byrival AC Milan, men kanskje vil Inter ha et fortrinn siden de for det første er en mye bedre klubb, men også siden Antonio Conte allerede har jobbet med ham i Chelsea.

United har en mulighet til å forlenge serberens kontrakt for å eventuelt unngå at han forlater United gratis neste sommer.

08.13: Vi starter rykteuka ganske rolig, med en The Sun-sak som egentlig handler om at Alexis Sánchez ikke holder kontakten med United-lagkameratene via Whatsapp (i motsetning til Chris Smalling). Nederst i den saken står det nemlig at PSV er interesserte i å hente Tahith Chong på lån.

PSV skal også ha vært lystne på å hente kantspilleren i sommer.

Solskjær kommer ikke til å vurdere å selge, men kan komme til å konkludere med at eg utlån i andre halvdel av sesongen vil være bra for Chongs utvikling.

Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent, så vi ville tatt den med en klype salt.

Powered by Labrador CMS