Ryktesaker, uke 39

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 29. september:

11.29: Victor Lindelöfs agent, Hasan Çetinkaya, har blitt intervjuet av Aftonbladet, og han sier følgende om den angivelige Barcelona-interessen i sommer:

– Da Mathijs de Ligt valgte Juventus, så ble Victor Barcelonas førstevalg. Han spillestil og DNA er veldig tett på måten Barcelona spiller. Han er en av de beste midtstopperne med beina, og Barcelona ønsket ham. Det var det. Jeg kan snakke åpent om det nå.

Barcelona skal ha kommet med konkrete tilbud, ifølge Çetinkaya.

– De kontaktet Ed Woodward flere ganger med konkrete tilbud. Jeg møtte Matt Judge for å prøve å få gjennom en avtale, men de sa «null sjanse, Victor er en av våre beste spillere».

Çetinkaya hevder det var dette som ledet frem til den nye kontrakten Lindelöf nå har signert.

– Det endte opp med en ny kontrakt i stedet for selv om Victor hadde tre år igjen av kontrakten sin, sier Cetinkaya, som legger til at interessen fra en klubb av dette kaliberet gjorde at United ikke hadde noe valg.

09.31: Dean Henderson er en svært ambisiøs spiller, og med ny De Gea-kontrakt i boks, så er det nok ikke utenkelig at han vil søke et permanent klubbskifte etter hvert viss han ikke ser noe særlig håp i United.

Ifølge Alan Nixon i The Sun (en vanligvis ganske velinformert journalist, men tradisjonelt klart bedre på stoff i lavere divisjoner enn på hva som foregår i toppklubbene) vil United kreve 20 millioner pund for Henderson.

Lørdag var en dårlig dag for Henderson, for øvrig, noe en kan lese mer om her.

Lørdag 28. september:

09.52: Paul Pogba ber om 600 000 pund (et lite forbehold: italiensken vår er ikke helt stødig, og det kan være at det skal være 600 000 euro, altså rundt 534 000 pund) i uka, ifølge Torino-avisa Tuttosport. Pogba skal nylig ha gått med på å sette seg ned ved forhandlingsbordet i United for å forhandle om ny kontrakt. Juventus og Real Madrid skal være interesserte.

Det skal nevnes at denne kontraktsinformasjonen for noen dager siden ble rapportert i spanske OK Diario, som ikke er den mest treffsikre kilden, og at det selvsagt er mulig at Tuttosport har det derfra – men de nevner ikke OK Diario som kilde.

09.36: Goal.com melder at José Mourinho ønsker seg en Real Madrid-retur. Den tidligere United-manageren skal ha sagt nei til tilbud fra klubber som Monaco, Lille, Wolfsburg, Schalke og AC Milan mellom mai og september, og Mourinho har i den perioden siktet seg inn mot jobbene i Bayern München, PSG og Juventus – uten at han fikk noen av dem.

Han skal også ha vært åpen for å ta Tottenham-jobben om Real Madrid gikk for Pochettino.

Nå skal han altså være lysten på Real Madrid-jobben om de skulle velge å fjerne Zinedine Zidane, som har fått en del kritikk (selv om Real Madrid topper tabellen i skrivende stund).

Fredag 27.september:

21.46: Kilden er ikke all verden, men Goal.com skriver at United vurderer å gjøre et nytt forsøk på å hente Christian Eriksen i januar. United er klar over at Daniel Levy er lite lysten på å miste dansken gratis.

United vurderte et bud på 70 millioner pund for Eriksen i sommer, men ble ikke overbevist om at han var lysten nok på å spille for United – og det er fortsatt slik at Eriksen helst vil til Spania. Sannsynligvis ville uansett overgangssummen blitt vesentlig lavere nå i januar.

12.30: Paul Pogba vil be United om tillatelse til å dra i januar, skriver The Sun. Nok en gang er det Neil Ashton som står bak artikkelen og ikke avisens faste United-skribent Neil Custis.

Ashton skriver at Pogbas tålmodighet med United-prosjektet har tatt slutt etter at han ble overtalt til å bli i sommer. Pogba skal ifølge The Sun ha bestemt seg allerede før ligacupkampen mot Rochdale, men skal ha likt dårlig at Axel Tuanzebe ble valgt som kaptein og ikke ham.

Vi gjentar det vi skrev tidligere i dag: Ashton er ikke en som følger United tett, og han fremstår veldig spekulativ – vi ville tatt det hele med en klype salt.

08.20: Den tidligere Manchester United-spilleren David Beckham er en av direktørene i det nye selskapet Footwork Management Limited og det er ventet at Beckham og hans samarbeidspartnere Dave Gardner og Nicola Howson tar steget inn på agentmarkedet.

En av spillerne som firmaet ønsker å knytte til seg er 17 år gamle Mason Greenwood skal vi tro Mirror

07.50: Manchester United-ledelsen følger nøye med på den seneste utviklingen i Tottenham og skal være villige til å utløse manager Mauricio Pochettino sin utkjøpsklausul som visstnok skal ligge på 32 millioner pund, melder The Sun.

Det hører med til historien at saken fra tabloidavisen er ført i pennen av Neil Ashton, som ikke er den som følger United tettest, og fremstår som meget spekulativ.

Tottenhams manager Mauricio Pochettino har blitt koblet til United før, men så sent som tirsdag denne uken var Ed Woodward tydelig på at Uniteds linje på overgangsmarkedet var utarbeidet i fellesskap av ledelsen og Ole Gunnar Solskjær og hans stab. Woodward ba også fansen være tålmodige ettersom United planlegger i et langsiktig perspektiv.

Torsdag 26. september:

17.05: Manchester United skal ha hatt speidere på de siste tre Lyon-kampene for å se på Moussa Deméelé. Sportsmail (via Daily Mail) melder at den 23 år gamle franskmannen er en ønsket overgang når januar melder sin ankomst, og med det bli erstatteren som ikke ble hentet for Romelu Lukaku.

Lyon-spissen har scoret seks mål på seks kamper i Ligue 1 i år, og er med det toppscorer i den franske ligaen.

13.59: Noen av dere har sikkert sett Arsene Wenger bli sitert på at United-managerjobben er en drømmejobb, men beIN SPORTS (som har blitt meldt som stedet hvor det ble sagt) sier til Manchester Evening News at Wenger ikke har sagt det til dem, og at de ikke kan være kilden.

Vi får med andre ord bare anta at sitatene er usanne. Det er jo ikke akkurat første gang vi har sett slikt: mange har jo i noen år hatt det morsomt med å dikte opp falsk Roy Keane-slakt av United-spillere, som ofte har blitt delt hyppig på sosiale medier.

13.04: Mauricio Pochettino skal være irritert for at Christian Eriksen fortsatt er i Tottenham etter å ha gjort det klart at han ønsker seg bort, ifølge Daily Mail, og nå frykter Tottenham at Eriksen går gratis fra klubben etter sesongen.

Spurs skal være villige til å selge dansken billig (relativt sett!) i januar, og det snakkes om en overgangssum på 30 millioner pund.

Dansken har uansett ikke tenkt å bli tvunget ut av klubben, og han vet at det vil være mer lukrativt å forlate Tottenham når kontrakten går ut. Han skal ellers være fast bestemt på å gå til en av eliteklubbene i Europa. Så veldig sannsynlig er det nok uansett ikke at han ender i United, selv om Solskjær i sommer skal ha vært interessert.

08.09: Ifølge Daily Mail skal Mario Mandzukic ha takket nei til et lukrativt tilbud fra Qatar fordi han ikke har gitt opp håpet om en overgang til Manchester United.

33-åringen føler at han fortsatt har noe å tilby på toppnivå. Juventus ønsker 11 millioner pund for spilleren, og vil ikke akseptere en låneavtale.

Onsdag 25. september:

07.05: Det virker ikke lenger særlig sannsynlig at tidligere United-spiller Henrik Larsson kommer til å overta Southend. Ifølge Sky Sports er ikke klubbens økonomi bra nok.

07.00: United sendte speidere for å kikke nærmere på Brescias Sandro Tonali, da laget møtte Juventus tirsdag kveld. Juventus vant 2-1, men den 19 år gamle italienske U21-spilleren fikk 90 minutter.

Tirsdag 24. september:

20.17: Ifølge The Independent er United lystne på å hente inn én spiss i januarvinduet. Mario Mandzukic og Ousmane Dembele skal være to alternativer. Så må det sies at det er litt rart at Dembele blir nevnt i denne sammenhengen, da han egentlig er kantspiller, men Barcelona skal holde dørene åpne for at franskmannen kan forlate den spanske solkysten.

10.30: Også Mason Greenwood skal ha fått tilbud om ny kontrakt. Det melder transferguruen Fabrizio Romano. Ole Gunnar Solskjær bekreftet i forrige uke at klubben vil tilby den talentfulle spissen en ny avtale. Greenwood fyller 18 år 1. oktober.

07.40: Interessante opplysninger fra The Times, som melder at Manchester United er i forhandlinger med Paul Pogba om ny kontrakt. Franskmannens nåværende avtale strekker seg i praksis over tre år og inneholder en ukelønn på 144 000 pund (pluss en ekstra stor sum i tillegg for et par andre ting, blant annet imagerettigheter) . Det er ingen hemmelighet at Ole Gunnar Solskjær anser Pogba som en viktig brikke, men i sommer var det mye som tydet på at 26-åringen ønsket seg bort fra Old Trafford. Artikkelen er skrevet av avisens United-korrespondent, Paul Hirst.

Mandag 23. september:

16.42: Denne uka starter usedvanlig rolig på ryktefronten, men vi kan jo i det minste registrere spekulasjonene om at tidligere United-spiller Henrik Larsson skal være en av kandidatene til managerjobben i Southend United.

Larsson var til stede da Southend vant 1-0 borte mot MK Dons i helga, Shrimpers første ligaseier på niende (!) forsøk denne sesongen. Southends styreformann, Ron Martin, bekrefter at Larsson er en kandidat, men sier at Larssons tilstedeværelse på kampen ikke automatisk betyr at han er i ferd med å bli ansatt, og at det skal snakkes med flere kandidater denne uka, inkludert ytterligere samtaler med Larsson.

Larsson ser ut til å være bettingselskapenes favoritt til jobben, uten at det nødvendigvis betyr så mye.

Svensken har tidligere vært hovedtrener for Landskrona, Falkenberg og Helsingborg (x2), med varierende hell.

United-midtbanespiller Ethan Hamilton er utlånt til Southend denne sesongen.