– Overtok en sliten Ferrari

Men Alan Shearer mener at David Moyes er rett mann for United. Her er flere reaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Engelsk presse fortsetter mandag med å prøve å finne forklaringer på hva som har gått galt med United. The Independents Sam Wallace mener at Moyes betaler prisen for at United har forsømt pliktene sine på overgangsmarkedet. Les den saken her.

– Har ikke vært god nok

Mark Ogden i The Telegraph er litt enig – men understreker at Moyes også rotet bort et helt overgangsvindu selv på å fikse dette i sommer.

– David Moyes visste at han stod foran en tøff oppgave da han aksepterte utfordringen det var å erstatte Sir Alex Ferguson som United-manager. Skotten hadde sett nok av United til å skjønne at han akkurat hadde fått nøklene til en Ferrari som hadde gått 150.000 kilometer. Det han først senere har skjønt er at Ferguson har latt bilen stå på tomgang og hoppet over noen av servicene den burde hatt.

Manchester United v Bayer Leverkusen - UEFA Champions League

– Hvis United ikke kvalifiserer seg for Champions League så vil jobben bli tøffere enn noensinne – hvis han da får lov til å fortsette hvis det skjer. Uniteds eiere, Glazer-familien, kan se på de £ 42,5 millionene som er brukt på Zaha (Fergusons kjøp) og Fellaini og lure  på hvorfor Moyes bare har fått lite eller ingenting ut av de to.

– Til Moyes’ forsvar skal det sies at han også fortjener noe kreditt. Han var tøff da han hentet opp Januzaj, og dynamittkubben han fikk fra Ferguson med Wayne Rooneys navn på, klarte han å ta tak i uten at den eksploderte. Nå står han imidlertid foran sin største utfordring som manager.

– Trøsten er at han fortsatt støttes av United-fansen. Han fikk applaus da han gikk bort til spillertunnelen etter tapet mot Newcastle, og det er da noe. Det er mer enn hva Ferguson fikk i sin tøffeste tid i klubben. Da Fergusons United tapte 2-1 mot Crystal Palace på Old Trafford for 24 år siden mandag, stod følgende banner på Stretford End: Tre år med unnskyldninger, Ta-ra Fergie». Det endte imidlertid godt for Ferguson. Nå må Moyes sørge for at det ender på samme måte for ham, skriver Ogden.

inni_sak_alan_shearer_etter_fotballkarrieren– Trenger 1-2 år

Moyes får faktisk litt uventet støtte også. Alan Shearer skriver i sin spalte i The Sun at han fortsatt mener at Moyes er rett mann for United.

– Det er liten tvil om Arsenal, Chelsea og Manchester City vil komme foran United på tabellen. Liverpool, Everton og Tottenham ser også bedre ut, og ja, Newcastle også. Konsekvensene ved å ikke bli blant de fire beste vil være store. United vil fortsatt være en stor klubb, men toppspillerne vil spille i Champions League. Hvis United ikke skal være med der neste år – hvem av verdens beste spillere vil da dra til klubben? Ønsker Van Persie da å bli? Ønsker Wayne Rooney da å skrive under på en ny kontrakt?

– Jeg mener fortsatt at Moyes er rett mann for jobben, men han trenger tid for å gjøre de grepene som er så nødvendige. Jeg tror United-styret skjønte det da de ga ham en seksårs-kontrakt, men det kan ta 1-2 år for ham å rekonstruere et lag som ser ut til å nærme seg slutten, skriver Shearer.

Powered by Labrador CMS