– Vurderer å gi seg nå

OPPDATERT Onsdag formiddag spekuleres det i at det vil følge en kunngjøring i saken klokken 15.30. Dersom dette stemmer vil det sammenfalle med åpningstiden på New York-børsen …

Publisert Sist oppdatert

26 år har eventyret vart.

Men kan det være slutt allerede denne uka?

Ja, ifølge storaviser som Daily Telegraph, The Times og The Guardian.

Det er også avisenes faste United-journalister, Mark Ogden i the Telegraph og James Ducker i The Times, som har skrevet sakene.

– En stor offentliggjøring

Ogden skriver at ryktene om at Sir Alex skal gi seg har florert i Manchester de siste timene av tirsdagen, etter en golfturnering mellom trenerne og spillerne, men United har ikke gjort noe for å avkrefte dem. Det skal være kilder som står spillerne nær som har fortalt pressen at den mulige avgangen skal ha preget golfturneringen. The Times skriver at snakket gikk på at det skal komme en "stor offentliggjøring" fra United i løpet av uka. The Guardian ordlegger seg med at "spillerne skal ha blitt bedt om å forberede seg på en uttalelse om Sir Alex’ fremtid".

Hvorfor har ikke United svart på avisenes henvendelser?

En grunn er at klubben må følge reglene ved New York-børsen når de slipper informasjon som er sensitive for aksjene, og det kan være én grunn til at de ikke har villet kommentere dette.. En annen kan være at dette rett og slett også er feil.

Før Chelsea-kampen skrev Sir Alex nemlig følgende i Uniteds kampprogram.

– Om jeg er her om 10 år er usikkert, men jeg har virkelig ikke noen planer om å gi meg med noe som jeg tror vil bli veldig spesielt. Dette laget med mestere forsvinner ikke. Vi er her også på lang sikt. Jeg ser gull nummer 20 bare som starten på et nytt tiår med suksess.

Gambler på Moyes…

Ifølge the Telegraph ble det tirsdag også satt store pengesummer på David Moyes som ny United-sjef, noe som nok forsterket journalistenes inntrykk av at noe kan komme til å skje. Legg til at det allerede er kjent at skotten må under kniven for en hofteoperasjon i sommer, så er det i alle fall klare tegn på at United-manageren ikke blir noe yngre.

David Moyes ser altså ut til å være den store favoritten til å erstatte Ferguson, men kilder i Everton sier til The Times at de ikke har hørt noe om at han skal være klar for United.

United mottar seriegull nummer 20 i forbindelse med kampen mot Swansea søndag, og det er normalt at Sir Alex holder en tale for tilskuerne umiddelbart etter kampslutt i sesongens siste hjemmekamp.

Skulle det ikke komme mer informasjon før den tid, vil den talen kunne bli mer spennende enn man ellers kunne forvente.

Samtidig vil en rykteflom som denne egentlig kreve en kommentar fra Uniteds side allerede nå, og en annen forklaring på ryktene er selvsagt at United vil knytte en ny assistent tettere opp mot Ferguson – siden 71-åringen kanskje mister seriestarten neste sesong grunnet operasjonen. Og hvem vet – kanskje den assistenten blir Moyes? Daily Mirror er i alle fall inne på sistnevnte løsning i sin sak natt til onsdag.

Foreløpig er alt imidlertid rykter, men united.no følger selvsagt all utvikling i saken.

Powered by Labrador CMS