– Ikke et mesterlag

Telegraph-journalist Mark Ogden mener at hjemmetapene mot Manchester City og Blackburn beviste at årets United-lag ikke var godt nok til å vinne ligaen.

Publisert Sist oppdatert

De neste dagene vil vi gjengi intervjuer Red News har gjennomført blant en rekke av journalistene som følger United tettest. I dag har turen kommet til Mark Ogden fra The Telegraph.

Hva husker du best fra sesongen som var?

– Jeg tror det må bli Champions League- og Europaligaskuffelsene, som det ikke har vært så mye fokus på. United hadde naturligvis opp- og nedturer i ligaen også, og det ville vært en utrolig prestasjon om de hadde vunnet ligaen når man tenker på skadeproblemene og mangelen av stjernespillere i troppen. Men jeg mener Champions League-skuffelsen som ble etterfulgt av tre tap på fire kamper i Europaligaen er det mest faretruende.

Dette var et lag som spilte finale i mai, men som så ikke klarte å slå Basel og Benfica i gruppespillet. At Athletic Bilbao dominerte på Old Trafford viste hvor langt United hang etter. Både Ajax og Bilbao ville blitt sett på som enkle kamper i Champions League, men realiteten er helt annerledes.

Forrige sesong var kanskje en vekker for United, men jeg klarer ikke å se hvordan det skal bli bedre neste år fordi det er fortsatt stor avstand mellom de uerfarne og de gamle spillerne.

Over- eller underpresterte United forrige sesong?

– Jeg mener United overpresterte, så underleverte, hvis det gir noen mening?

De hadde et lag som aldri burde klart å kjempe om ligatittelen, men når de hadde åtte poengs luke burde de uten tvil ha vunnet. Men alle som så tapet mot Blackburn eller 6-1-tapet mot Manchester City må innrømme at dette ikke var et mesterlag. Hadde de vunnet ville det nok dekket over problemene, men den troféløse sesongen øker fokuset og får spillerne til å prestere bedre.

Gjør den økonomiske forskjellen mellom United og City denne tittelduellen annerledes enn de United har hatt mot Arsenal og Chelsea?

– Ja, fordi landskapet har forandret seg for United. I tidligere år kunne de hovedsaklig friste spillere med å vinne troféer og pengene kom i andre rekke. Nå kan City tilby dem troféer OG penger. Hvordan skal United kunne konkurrere mot det? City kan nå betale mer enn dem og peke på pokalen i troféskapet. United kan bruke klubbhistorien for det det er verdt, men se hvordan det har fungert for Arsenal og Liverpool…

Å virke attraktive for de beste spillerne er en utfordring United må løse. De mistet Eden Hazard til Chelsea, og det viser at de må slå City og Chelsea i kampen om å få de beste til klubben.

Tror du 12/13-sesongen blir Sir Alex Fergusons siste i United?

– Nei, men hvis det er det håper jeg at jeg er på den andre siden av jorda uten mobil eller Twitter i minst en uke når han offentliggjør det!

Hva tror du United vil gjøre under overgangsvinduet i sommer?

– Jeg antar at de vil finne et ungt talent som ikke koster altfor mye og si at de ikke vil bruke like mye penger som Chelsea og City på overprisede spillere. De bryter kanskje vanen sin om å ikke kjøpe spillere som er i slutten av 20-årene, fordi de trenger spillere som er på toppen av sin karriere.

Jeg ser for meg en overgangssaga med Luka Modric, men bare fordi Chelsea har Eden Hazard og City har David Silva og Samir Nasri. Kanskje planen til United hele tiden har vært å vente til rivalene ikke vil ha ham, og så sette inn støtet.

Hvis penger ikke hadde vært noe problem, hva mener du de måtte ha gjort?

– De måtte ha hentet inn en ny venstreback, en ny Vidic, en høyreback, en defensiv og en offensiv midtbanespiller og en ny spiss som kunne tatt bort litt av presset på Wayne Rooney og Danny Welbeck. Og, hvis de hadde uendelig med penger, prøve å hente Cristiano Ronaldo tilbake.

Tidligere intervju:

Jeremy Cross fra Daily Star: – United mangler en verdensklassespiller

Powered by Labrador CMS