– Kan stirre en kobra i senk

– Var det noen som tvilte på hvem som ville svikte først i gullkampen? Les hva avisene skriver her.

Publisert Sist oppdatert

The Guardian, Jamie Jackson:

Lyden innenfor Old Trafford-murene var den av en maskin som fungerer perfekt i den første av 11 avgjørende kamper i tittelinnspurten.

Ashley Young skinte, og det virket nesten som om han på egen hånd skulle vinne mot WBA.

The Independent, Tim Rich:

Hvis man lurte på hvem av Manchester-lagene som først ville gå på en smell, så er det verdt å huske på at Sir Alex Fergusons lag kunne stirre en kobra i senk.

En rask titt på terminlista gjør det umulig å tippe når den endelige avgjørelsen i gullkampen vil komme, men Arsenal rotet bort sine gullsjanser mot Bolton og Birmingham i 2003 og fem år etterpå. Etter søndagens kamper føltes det litt på samme måte.

Det er også verdt å minne om at denne kampen var vanskeligere enn den så ut som på papiret for United. WBA var det eneste laget som tok poeng på Old Trafford forrige sesong, og de kom til kampen vel vitende om at de stod med to strake seirer mot Wolverhampton og Chelsea, og at motstandernes manager hadde fått sparken etter begge kamper.

Og selv om United har sett grusomt skjøre ut i Europa, så har den gamle auraen rundt laget returnert i seriespillet.

The Independent gir både Wayne Rooney og Ashley Young en 8er på børsen.

Daily Mail, Matt Lawton:

Premier League-trofeet ble vist frem søndag, men bare godt bevoktet og i VIP-boksene på Old Trafford i pausen. Akkurat nå er det imidlertid lite som tyder på at trofeet vil ende noen andre steder etter sesongen. Mye er blitt sagt om kampen mellom United og City 30. april, og ja, det blir en fascinerende kamp. Kanskje avgjørende også. Men United kan også være i en posisjon da som vil bety at de kan reise dit og tape, eller kanskje reise dit og avgjøre gullkampen.

United kan lede med fire poeng før City er verter for Chelsea neste helg, og det faktum at City også skal møte Arsenal borte betyr fordel United.

City står nå med tre tap på sine åtte siste kamper. Samtidig har United vunnet sju og kun spilt én uavgjort i samme periode. Rooney har mye av æren for det. Etter to mål mot WBA står han med ni mål på sine seks siste kamper.

The Telegraph, Mark Ogden:

Maktbalansen har endret seg. Nå er det Manchester United som er blitt de støyete naboene.

Nyheten om Luke Moores mål for Swansea mot City gikk rundt Old Trafford som en lydtsunami, ertingen av City kom i gang, men de mer rutinerte på stadion vet at man bør være forsiktig. Mye kan fortsatt vinnes og tapes før sesesongslutt.

The Sun, Neil Custis:

The Sun bruker tittelen «Roo Turn» og følger opp med ingressen: Hete Wayne Rooney snudde gullkampen på hodet søndag.

The Times:

Tårene på Liberty Stadium (Swanseas hjemmebane) var den maksimale kontrasten til jubelbrølene på Old Trafford. Samtidig som noen City-fans begynte å gråte, sikkert fordi de følte at verden går i oppløsning rundt dem, kunne United-fansen glede seg med å synge «United, top of the league».

Uansett om United er gode, dårlige eller likegyldige, så bør du være veldig sikker hvis du skal vedde mot dem i gullkampen.

The Times gir åtte United-spillere 7ere på børsen etter kampen. Resten får karakteren 6.

Powered by Labrador CMS