Bitende dommerkritikk

Sir Alex var ikke nådig i sin karakteristikk av dommer Mark Clattenburg, som han hevdet hadde mistet kontrollen over oppgjøret mot Bolton på Reebok.

Publisert Sist oppdatert

United-manageren var rykende forbannet over Bolton-spillernes tøffe fremferd, spesielt da Evra ble tatt stygt av Davies i første omgang, og da Nani ble sparket ned av El Hadji-Diouf uten at pipeblåseren fant grunn til å gripe inn.

SAF ga Clattenburg det glatte lag, med det som resultat at han ble beordret bort fra sidelinjen og opp på tribunen fra starten av 2. omgang. Nå kan han vente seg straff fra fotballforbundet.

Til Sky Sports sa Ferguson dette etter kampen:

«Jeg fortalte ham (Clattenburg) nøyaktig hva jeg mente, og han likte det ikke. Enkelte dommere tåler bare ikke sannheten. Jeg ga bare uttrykk for hvor dårlig jeg syntes han var i første omgang, og at kampen var blitt et eneste rot.

Forstår Bolton

Om Bolton innsats var manageren langt mer forståelsesfull:

«De kjempet for livet; de er et av bunnlagene, så vi visste at de ville spille omtrent slik de gjorde. Jeg synes likevel at vi burde ha fått bedre beskyttelse. Når vi ikke gjorde det, utviklet det seg til å bli et slag.

«Vi lot oss lokke med litt selv i første omgang og ga bort noen idiotiske frispark vi ikke ønsket. Det vi ønsker er å holde tempoet oppe, spille ballen imellom oss og bruke intelligensen vår til å nedsable lag som dem.

«Heldigvis roet Bolton-spillerne seg litt ned i andre omgang. De ble liggende dypt, og selv om vi hadde ballen mye skapte vi ikke så mange sjanser. Derfor kan vi heller ikke si at vi hadde fortjent å vinne kampen.

– En del av spillet

Midt oppi skuffelsen over den svake forestillingen, maner Ferguson spillerne sine til å glemme det som skjedde og heller konsentrere seg om å vinne kampene som ligger foran dem.

«Vi må akseptere at nederlag er en del av spillet, men nå er vi nødt til å slå tilbake. Vi har spillere med kvalitet og karakter nok til at vi skal kunne gjøre det. Forhåpentligvis kan vi nå gå på en like lang seiersrekke som vi har hatt siden vårt forrige nederlag, mot Manchester City (i august),» avsluttet Ferguson.

Powered by Labrador CMS