rashford160323m

Her skiller Rashford seg ut

Tidligere onsdag kom bekreftelsen om at Marcus Rashford er tilbake i trening, og trolig er han da også med i troppen til returkampen mot Sevilla.

Det er selvsagt veldig godt nytt for United om han er klar til å bidra i den kampen.

Rashford har kanskje ikke scoret mot Sevilla før, men han har definitivt en god historikk i Spania sånn generelt.

United-toppscoreren har spilt ti bortekamper i Spania for United. Seks av de kampene har vært fra start, mens han har kommet inn ved fire anledninger. Om vi legger til tiden for innhoppene, og trekker fra tiden for det han har gått glipp av etter å ha blitt byttet ut, så blir det ikke mye mer enn totalt seks tellende kamper for United på spansk jord.

På de kampene har han scoret fem mål for United, og med det har han scoret cirka halvparten av Uniteds mål i Spania på den tida (elleve United-mål totalt på de kampene). I tillegg var han som kjent også sterkt involvert i Jules Koundés selvmål på Camp Nou i februar. Alle målene Rashford har scoret i Spania for United, har for øvrig vært Uniteds første mål i den kampen.

Celta Vigo v Manchester United - UEFA Europa League - Semi Final: First leg
DET FØRSTE MÅLET: Allerede i Rashfords første United-kamp på spansk jord ble det scoring – et viktig og flott frispark i Europa League-semifinalen mot Celta Vigo.

Han er den spilleren med klart flest United-mål i Spania i historien, for Tommy Taylor, Dwight Yorke og Ruud van Nistelrooy er nærmest med totalt to mål i Spania for United.

Rashford har i tillegg spilt én landskamp for England borte mot Spania, og da ble det både mål og målgivende pasning.

Totalt står han altså med rundt sju bortekamper i Spania, og seks mål på de kampene.

Spain v England - UEFA Nations League A
SCORET FOR LANDSLAGET: Rashford overlistet De Gea i Spania-buret.

United-målscorere i Spania:

5: Marcus Rashford
4:
3:
2: Tommy Taylor, Dwight Yorke, Ruud van Nistelrooy,
1: Dennis Viollet, Liam Whelan, Ignacio Zoco (selvmål), David Sadler, Bill Foulkes, Bryan Robson, Andrew Cole, Teddy Sheringham, Ole Gunnar Solskjær, Paul Scholes, David Beckham, Javier Hernández, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Anthony Elanga, Alejandro Garnacho, Jules Koundé (selvmål)

Rashfords kamper i Spania:

• 2017: Celta 0-1 Manchester United: Matchvinner. Byttet ut i det 80. minutt.
  • 2018: Sevilla 0-0 Manchester United: Kom inn med et kvarter igjen uten å klare å utgjøre en forskjell.
  • 2018: Valencia 2-1 Manchester United: Byttet inn i det 57. minutt, og scoret Uniteds reduseringsmål.
  • 2019: Barcelona 3-0 Manchester United: Byttet ut i det 73. minutt på en tung dag for United.
  • 2021: Granada 0-2 Manchester United: Scoret Uniteds første. Byttet ut i det 66. minutt.
  • 2021: Villarreal 0-2 Manchester United: Byttet inn på stillingen 0-0 i det 66. minutt, men ingen målpoeng.
  • 2022: Atlético Madrid 1-1 Manchester United: Ikke i godt slag, og byttet ut i det 75. minutt.
  • 2022: Real Sociedad 0-1 Manchester United: Byttet inn i det 58. minutt. Ingen målpoeng.
  • 2023: Barcelona 2-2 Manchester United: Scoret Uniteds utligningsmål til 1-1, og like etterpå sterkt involvert da et selvmål sendte United i ledelsen.
  • 2023: Real Betis 0-1 Manchester United: Byttet ut etter en time, men hadde allerede sendt United i ledelsen noen minutter tidligere.